Site Manager Tata Steel

Ben jij een ervaren en daadkrachtige Site Manager die samen met een groot team diverse complexe projecten en contracten bij Tata Steel gaat realiseren? Die het partnership verbetert, overzicht houdt, ziet wat er moet gebeuren en snel actie onderneemt in een veilige werk omgeving? 

Dit ga je doen als Site Manager Tata Steel

Als Site Manager bij Equans ligt jouw verantwoordelijkheid bij de daadwerkelijke realisatie van complexe multidisciplinaire (Elektrotechniek, Glasvezel en Werktuigbouwkunde) industriële projecten, STOPS, utiliteiten en dienstverlening.

Je bent - als overkoepelend leidinggevende - in staat om lopende projecten en contracten daadkrachtig te leiden en effectief te bewaken. Je bent direct verantwoordelijk voor het hele team (circa 60 medewerkers) en bent eerste aanspreekpunt van de opdrachtgever(s). Hier leg je een naadloze verbinding tussen de behoeften van de opdrachtgever en de capaciteiten van onze organisatie en ben je daar waar nodig de intermediair met onderaannemers. 

Jouw werkveld is binnen de afdeling Industrie. De klant waar je werkt is grootschalig. Je gaat te maken krijgen met een strakke planning en een veeleisende opdrachtgever waarin je van begin- tot eindfase betrokken blijft bij jouw projecten en de bij de klant afgesloten contracten (meer jaren contracten). Uiteraard zoek je nauw de samenwerking met je collega's in alle verschillende disciplines binnen Equans. Om zo nog beter te voorzien in de vraag.

Jouw project en contractmanagement skills zorgen ervoor dat deze projecten daadwerkelijk gerealiseerd worden binnen het afgesproken framework. Je stuurt jouw team daadkrachtig aan tijdens de realisatie. Je behoudt het overzicht over meerdere projecten, je bewaakt de voortgang en je zorgt ervoor dat onze dienstverlening met een optimaal kwalitatief en financieel resultaat wordt geleverd. De klanten tevredenheid waarborgt continuatie van de strategische samenwerking waarin jij de toegevoegde waarde op basis van KPI’s representeert.

Jouw strategische kijk op zaken en jouw competenties als verbinder zorgen ervoor dat je als senior sparringpartner van Equans fungeert richting onze opdrachtgevers, partners, leveranciers en overige stakeholders. Wij zijn dagelijks onze dienstverlening aan het evalueren, beoordelen en aanpassen. Vanuit de rol van site manager speel je een belangrijke rol hoe we in de toekomst onze projecten en contracten bij deze klant gaan inrichten. 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

 • Overleg met de opdrachtgever en leveranciers over de voortgang, de doelstellingen en de bijbehorende budgetten, en over de huidige en toekomstige contracten
 • Eén of meerdere complexe projecten, in verschillende stadia, overzien, daadkrachtig aansturen en effectief bewaken;
 • Signaleren van commerciële kansen, waardoor je een bijdrage levert aan de verwerving van nieuwe projecten en Equans in een must-win positie brengt;
 • Het direct en indirect managen en coachen van de operationeel managers;
 • Het strategisch meedenken over klantvraag vs organisatie capaciteit;
 • Met een kritische blik naar de organisatie en de contracten kijken en verbetervoorstellen presenteren en initiëren.

Wie ben jij?

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een kandidaat die:

 • Een technische opleiding op HBO/WO niveau heeft afgerond. Werktuigbouwkunde is een pre.
 • Over minimaal 5 jaar werkervaring beschikt met project- en contractmanagement in een technische, bij voorkeur industriële, omgeving;
 • Vanuit kennis & kunde een team kan enthousiasmeren, coachen en begeleiden;
 • Competenties heeft in Ondernemerschap, Daadkrachtig, Leidinggeven, Beïnvloeden en inspireren;
 • Klantgericht is maar duidelijk het stuur in handen heeft.

Wat bieden wij je  

Een coöperatieve werksfeer met een “no nonsens” cultuur, waar we open en eerlijk zijn. Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk in een werkomgeving waar jouw mening telt, binnen Nederlands grootste technische dienstverlener.

Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn.  Daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:

 • Een aantrekkelijk salaris dat past bij je kennis en ervaring, exclusief vakantiegeld;
 • Lease auto of Mobiliteitspas;
 • Telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren;
 • 38 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Thuiswerken is in overleg mogelijk;
 • Volledig ingerichte werkplek thuis;
 • Goede pensioenregeling;
 • Een prettige werksfeer en fijne collega’s.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! Je kunt solliciteren via de sollicitatie button.

Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Lilian van Son via [email protected] of 06 126 183 94.

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

#LI-LV1