Salesmanager

Ben jij degene die de complexe miljoenendeals weet binnen te halen? Kun jij langlopende onderhoudscontracten scoren bij grote bedrijven? Dan is dit de juiste functie voor jou!

 

Binnen de regio Zuid-Holland hebben we de ambitie om te groeien naar €100 miljoen omzet binnen de komende drie jaar. Dit is verdeeld over preventief en correctief onderhoud, kleine en grote projecten. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van alle W- en E-installaties voor een nieuw ziekenhuis, of het onderhoud aan alle utiliteiten bij een grootschalige eindklant. Met name door het scoren van grote projecten gaan we groeien en daar heb jij als Salesmanager een cruciale rol in!

 

Dit ga je doen als Salesmanager

 • Met jouw netwerk in de techniek zorg jij ervoor dat we vroeg aan tafel komen bij o.a. adviseurs, bouwers en eindklanten;
 • Je zorgt ervoor dat een lead een concrete aanvraag wordt en uiteindelijk resulteert in een getekend contract;
 • Je bepaalt de commerciële strategie voor het multifunctionele team van tendermanagement, calculatie, finance, inkoop en operatie;
 • Je stuurt salesprojecten aan en je bent verantwoordelijk voor de opvolging van alle activiteiten die hier uit voortkomen;
 • Je werkt aan de uitwerking en ontwikkeling van o.a. nieuwe markt- en klantbenaderingen; commerciële concepten en proposities; business cases en nieuwe verdienmodellen.

 

Dit breng je mee

 • Je hebt HBO+ / WO werk- en denkniveau, aangevuld met relevante cursussen;
 • Je hebt ruime ervaring in een commerciële functie binnen een soortgelijke technische en/of utilitaire sector;
 • Je hebt een relevant netwerk in de regio, het is een pré als dat in de Commercial Real Estate en/of Healthcare is;
 • Je bent een zelfstarter, straalt ondernemerschap uit, denkt buiten gebaande paden en hebt een vernieuwende strategische blik op integrale services; 
 • Je hebt een externe focus en maakt verbinding op verschillende niveaus bij klanten en weet de juiste kennis binnen de organisatie te benutten;
 • Je bent een goede luisteraar met focus op de relatie en oog voor een optimaal resultaat;
 • Kennis van de energietransitie is een pré.

 

Wat bieden wij je

Naast een aantrekkelijk salaris onderscheidt EQUANS zich met meer mogelijkheden voor een vrije invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons ontvang je op basis van je salaris een vast percentage aan benefitsbudget van minimaal 3% van je (bruto) jaarsalaris. Dit kun je o.a. inzetten voor het (ver)kopen van verlofrechten, het investeren in persoonlijke ontwikkeling, het aanpassen van het type leaseauto, het compenseren van de pensioenbijdrage, of het uitkeren van een bedrag als toelage. Daarnaast geldt er een variabele beloningsregeling en bieden we de mogelijkheid enkele dagen per week gefaciliteerd vanuit huis te werken.

Uiteraard krijg je daarnaast alle middelen tot je beschikking die je nodig hebt: een laptop, dubbel scherm op je werkplek, mobiele telefoon en een leaseauto. Daarnaast kun je rekenen op een fijne werkomgeving met betrokken collega’s.   

 

Zo kun je solliciteren

Durf jij deze uitdaging aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met onze recruiter Sunny Lakerveld via [email protected] of telefonisch op 06 822 278 75.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpt EQUANS opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheden. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpt het bedrijf haar klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Ons doel is klanten te helpen bij de drie grote transities van nu: de energietransitie, de industriële transitie en de digitale transitie.

 

EQUANS West

EQUANS West bestaat uit de vier business units Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Industrie. West kent na een transitie in 2019 een matrixstructuur. Daarbij ligt er extra focus op de samenwerking tussen de afdelingen en in het bijzonder met de afdelingen Kennis & Kunde en de Specialismen. EQUANS West biedt bedrijven en instellingen duurzame technische dienstverlening. Dankzij onze technische kennis en passie realiseren we voor onze klanten in de Utiliteit en Industrie integrale oplossingen op het gebied van energie en techniek en doen dat met een optimistische insteek. Binnen deze vakgebieden richten we ons vooral op grote en complexe projecten, services en langjarig onderhoud en asset management zoals voor real estate, healthcare, food & beverage, duurzame energie & netten, datacenters en airports. Customer intimacy is daarbij het leidende principe. Bij EQUANS West werken ruim 1.350 eigen medewerkers (met een flexibele schil van gemiddeld 300 FTE). De omzet bedraagt circa € 280 miljoen. Deze grote regio wordt vanuit diverse vestigingen bediend. Daarnaast wordt er voor grote klanten gewerkt vanuit projectlocaties.

 

Voor meer informatie zie www.equans.nl


Startersfunctie Junior Maintenance Engineer Industrie

Heb jij net een HBO of WO-opleiding afgerond en wil je een directe bijdrage leveren aan de belangrijke transities van deze tijd op het gebied van energie, digitaal en industrieel? Dan is een functie als Maintenance Engineer of Consultant iets voor jou. Het gaat niet om een functie, het gaat om een zichtbaar verschil maken voor onze klanten in de Rotterdamse industrie!

 

Zo ga je het verschil maken

Jij bent, zowel voor onze opdrachtgevers als collega’s binnen EQUANS, het eerste aanspreekpunt voor vraagstukken met betrekking tot het verbeteren van onderhoud en onderhoudsprocessen bij onze opdrachtgevers. Hoe kunnen we installaties betrouwbaarder en energie efficiënter laten draaien? En hoe kun je bijvoorbeeld werkprocessen optimaliseren, zodat technici efficiënter en vooral met meer plezier hun werk doen?

 

Het is iets voor jou als:

 • “Elke dag een beetje beter en elke dag een lach” op jouw lijf geschreven is;
 • Je affiniteit hebt met techniek en continu verbeteren;
 • Je weet hoe je data voor jou kan laten werken;
 • Je blij wordt van analyseren;
 • Je klanten ook wilt helpen om de oplossing te implementeren.

 

Een werkdag bij EQUANS:

 • 07:45 Dagstart met team
 • 08:00 Blok voor analyse energie-efficiëntie productielijn
 • 10:30 Ontwikkelgesprek met Perry
 • 12:00 Lunch
 • 12:45 Verzorgen workshop met klant
 • 15:00 Klantevaluatie implementatietraject
 • 16:00 Vrijmibo

 

HBO werk en/of denkniveau en een opleiding in een technische studierichting zoals bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek of Energietechniek is een  basis waar ook wij blij van worden.

 

Wat bieden wij je

Naast de gebruikelijke aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, bieden wij je persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij onze vestiging in Rotterdam sta je midden in de Rotterdamse Industrie. We werken bij uiteenlopende industriële klanten in de Petrochemie, Op- en Overslag, Food en Farmacie. Dagelijkse leveren we technische oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheid en efficiëntie van onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om slimme ontwerpen, kleine revisies, grootschalige nieuwbouwprojecten of onderhoud en beheer. Wij zijn van alle markten thuis. Kom het verschil maken in het industriële hart van Nederland.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Arnold Bos via [email protected]  of telefonisch op 06 - 41 99 07 37.