Lead Software Engineer

Dit ga je doen als Lead Software Engineer

In de regio Zeeland zijn wij voor het nieuwe team op zoek naar een Lead Software Engineer. Je neemt de regie bij het opbouwen van het team en onderhoudt de relaties met de andere regio’s in het  land. Als Lead Software Engineer bij Equans maak je impact bij onze klanten binnen de industrie en utiliteit door slimme, robuuste en duurzame automatiseringsoplossingen te ontwerpen en te implementeren. Je bent een aanjager in het realiseren van SMART Hospitals, SMART Factories of SMART Buidlings. Dit doe je in samenwerking met een Project Engineer of Projectleider en bent de gesprekspartner als het aankomt op Automation. Je bent betrokken vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering van een project. De projecten waar jij aan werkt zijn nooit hetzelfde en bevinden zich binnen verschillende marksegmenten. Denk hierbij aan automatiseringsprojecten om slimmer, robuustere en duurzamere in ziekenhuizen of hightech fabrieken. Het is daarom belangrijk dat je flexibel bent en open staat voor afwisseling en diversiteit! 

 

Als Lead Software Engineer ben jij dé allround kennisdrager en kennisdeler van de afdeling Automation, zowel op de projecten als binnen de afdeling.  Je bent het aanspreekpunt vanuit Software engineering en stemt af met andere vakdisciplines zoals Hardware Engineering, Proces Engineering en de inbedrijfsteldienst. Binnen grotere projecten stuur je een aantal Software Engineers aan, houdt jij het overzicht, bewaakt de planning en bewaakt de kwaliteit van de engineers.

 

Verder bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Vertalen van een opdracht of projectscope naar een basis ontwerp, waarbij je een ureninschatting maakt en deze vertaalt naar een realistische tijdsplanning.
 • In kaart brengen van technische en functionele risico's voor de vakdiscipline Automation en aandragen en implementeren van maatregelen om deze risico's te reduceren.
 • Bewaken van de voortgang van vakdiscipline werkzaamheden binnen het project ten opzichte van planning en urenbudget en aanlevering van rapportages aan de projectverantwoordelijke.
 • Controleren van de juiste uitvoering van acceptatietest en het geven van vrijgave van de  applicatie zodat deze inbedrijf gesteld kan worden.
 • Leidinggeven en sturing geven binnen de diverse projecten waar jij als Lead Software Engineer verantwoordelijk voor bent. Hierbij behoud je de aansluiting met de andere disciplines.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van de afdeling Automation waarbij je Software Engineers ondersteunt bij het groeien in functie of het doorgroeien binnen de organisatie. Daarnaast ben je bereid om je eigen kennis te verbreden en jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen.

 

Dit breng je mee

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau verkregen door een technische HBO opleiding of door relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie en bent toe aan een nieuwe uitdaging.
 • Je hebt relevante kennis en ervaring met het ontwerpen en realiseren van PLC, SCADA, MES en IoT oplossingen.
 • Je hebt passie voor het vak Software Engineering en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Je bent communicatief vaardig en communiceert gemakkelijk in het Nederlands en Engels. 
 • Je beschikt over goed analytisch denkvermogen en kunt een opdracht of projectscope omzetten naar een advies.
 • Je komt met originele oplossingen, nieuwe ideeën, nieuwe toepassingen en alternatieve werkwijzen.
 • Je bent goed in leidinggeven en weet je leiderschapsstijl goed aan te passen aan de verschillende situaties.

 

Wat bieden wij je

Je komt te werken in een hecht Automatiseringsteam waar collega’s voor elkaar klaar staan met een open cultuur. Daarnaast maak je tijdens de diverse projecten onderdeel uit van de projectteams van het betreffende project, hierdoor kom je met de uitvoering en inbedrijfstelling van de projecten in aanraking en ervaar je hoe jouw ideeën werkelijk worden. Daarnaast is flexibel werken en thuiswerken mogelijk zodat jij jouw eigen dagindeling kunt maken. Tevens bieden wij je begeleiding, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij deze functie horen daar een degelijke laptop en reiskostenvergoeding bij.

 

Daarnaast heeft Equans een goede pensioenregeling, een gezamenlijk hulpfonds, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct en mail jouw sollicitatie naar [email protected]

 

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.