Lead Hardware Engineer

Bij Equans is Industriële Automatisering één van de technologische speerpunten en zijn wij op zoek naar een Lead/Senior Hardware Engineer. Onze afdeling Engineering ontwerpt en realiseert klantspecifieke oplossingen voor het automatiseren en beheersen van industriële processen. Van consultancy tot en met uitvoering van multidisciplinaire turn-key projecten.

Dit ga je doen

Als Lead Hardware Engineer bij Equans (in Roden en/of Hengelo) kom je aan afwisseling niets tekort. Je komt namelijk terecht in een grootschalig concern met verschillende industriële automatiseringsprojecten. Je verdiept je in afwisselende projecten in de industrie Jij zorgt voor een gestructureerd elektrotechnisch schema pakket van de installatie. Hiermee verzorg jij aanvragen en bestellingen van de schakelpanelen en de diverse automatiserings componenten. 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het begeleiden van complete (complexe) technische projecten.
 • Met je specialistische elektrotechnische kennis ben jij het aanspreekpunt op dit gebied binnen één of meerdere projectteams
 • Je vertaalt de eisen en wensen van de klant en de projectleider naar een gedegen elektrotechnisch ontwerp
 • Je werkt in teamverband samen met collega Hardware Engineers aan een uniforme output volgens diverse standaarden

Je mag mede vormgeven aan nieuwe innovaties op het gebied van hardware engineering, een leidende rol hierin is wenselijk. Als je het talent/kennis hebt om hier een goede visie in te kunnen neerzetten dan heeft dat een grote pré. Graag zien we je hier een grote rol in vervullen, wij gaan graag samen met jou naar de “next level” op het gebied van hardware engineering.

Dit breng je mee

Om deze functie goed te kunnen uitvoeren zoeken wij een nieuwe collega die:

 • In het bezit is van een HBO opleiding (of MBO+) bij voorkeur in de richting energie- en elektrotechniek, besturingstechniek of industriële automatisering
 • Minimaal 5 jaar ervaring heeft met het ontwerp van elektrotechnische installaties binnen de (proces) industrie
 • Ervaring heeft met Eplan P8
 • Kennis van de geldende elektrotechnische normen (zoals NEN1010, NEN-EN 60204 en IEC61439) heeft
 • Nauwkeurig, vakkundig en professioneel is
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid heeft in woord en geschrift
 • Goede kennis heeft van Word, Excel en Outlook
 • Kennis heeft van veiligheidsnormen
 • De DRIVE heeft om te willen ontwikkelen en een nieuwe visie/norm neer te willen zetten
 • Het hebben van materiaalkennis is een pré
 • Uiteraard bieden wij veel mogelijkheden om je continu te blijven ontwikkelen in het vakgebied middels opleidingen en de interne samenwerking met de andere vestigingen en bedrijven van Equans.  

Wat bieden wij je

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde Equans concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren'. Voor vragen kun je contact opnemen met Jacob van der Wal via [email protected] of telefonisch op 06 16 36 3446

Wij zijn Equans  

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Als marktleider van Nederland zet Equans met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Aan cv's die ongevraagd door bureaus worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend. 

#LI-JV1


Proces Engineer Building Automation

De afdeling Building Automation richt zich als system integrator op alle gebouwautomatiserings-projecten binnen de utiliteitsbouw. Automatisering is de verbindende factor tussen de verschillende disciplines zoals elektrotechniek, ICT, meet- en regeltechniek en security. Building Automation bij EQUANS onderscheidt zich met integrale automatiseringsoplossingen, door de gewenste functionaliteit (comfort, bediening) en beheer (onderhoud, energie) bij onze klanten te waarborgen.

Dit ga je doen als proces engineer Building Automation.

Als proces engineer Building Automation bij EQUANS ontwerp jij vanaf het begin mee de technische uitwerking van de gebouwautomatisering binnen een project, vanuit een klantvraag tot op het niveau van netwerktopologie en regeltechnische omschrijvingen. Daarnaast draag je bij aan de totstandkoming van aanbiedingen voor nieuwe projecten. Uiteraard kan je voor inhoudelijke vragen te allen tijde terugvallen op je collega-specialisten binnen de afdeling.

Vanwege het integrale karakter van de gebouwautomatisering in onze projecten is het afstemmen van jouw werkzaamheden met de elektrotechnische en werktuigbouwkundige disciplines binnen het project van groot belang om tot een integraal werkende oplossing te komen. Denk hierbij aan complete gebouw management systemen waar alle denkbare installaties op aangesloten zijn zoals klimaat (HVAC), beveiliging, verlichting, toegangscontrole en energiemonitoring. Dit alles op basis van functioneel ontwerp gebaseerd op gebruikers behoefte.

Dit alles binnen diverse utilitaire omgevingen zoals ziekenhuizen, datacentra, overheid, vastgoed en financiële instellingen kan je jouw expertise tonen. Daarnaast zul je voldoende uitdaging vinden bij markante integrale en duurzame energieprojecten in de high end markt.

Dit breng je mee

 • Een (technische) HBO opleiding, bij voor keur informatica
 • Interesse in gebouw beheer systemen (GBS) in de meet- en regeltechniek (HVAC)
 • Goede kennis van DDC systemen, netwerken
 • Ervaring in soortgelijke functie en passie voor gebouwautomatisering
 • Bereid tot het volgen van opleidingen.

Hiernaast beschik je over de volgende eigenschappen:

 • Goed analyserend vermogen
 • Werkt nauwkeurig en communicatief sterk
 • Kennisdeler
 • Probleemoplosser
 • Enthousiast
 • Motiverend
 • Daadkrachtig

Wat bieden wij je

Je kom te werken in een hecht team. In het team staan we voor elkaar. Samen met een mix van ervaring, zowel junior als senior niveau, pakken we de projecten samen op. Doordat onze projecten bij diverse opdrachtgevers kunnen zijn, werk je de ene dag aan een project binnen de high-end kantorenmarkt en de volgende dag aan een project binnen een ziekenhuizen. Doordat je afwisselend op kantoor werkt of op locaties, is elke dag interessant. Natuurlijk kun je altijd bouwen op de kennis en kunde van je collega’s.

We bieden je een dienstverband van 40 uur per week met een aantrekkelijk salaris. Ook je secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde. Zo heeft Equans speciaal voor haar medewerkers prijsafspraken gemaakt met een aantal bedrijven. Daardoor profiteer jij van kortingen tot wel 65% op onder meer auto- en computeronderdelen, mobiele telefonie en reizen. Daarnaast hebben we een goede ziektekostenregeling en uitgebreide opleidingsmogelijkheden voor je en wordt ook je pensioen goed geregeld. Tot slot heb je met 38 vrije dagen naast je werk veel vrije tijd. We hebben een thuiswerkbeleid dat je voorziet naast de nieuwste apparatuur, in de mogelijkheid je werk flexibel in te delen.

Zo kun je solliciteren

Denk jij geschikt te zijn of op basis van je ervaring of ambities van toegevoegde waarde te kunnen zijn, dan willen we je heel graag leren kennen. Ook als de standplaats niet direct overeenkomt, nodigen we je graag uit on te reageren Flexibel als we zijn denken we dan in oplossingen! Graag. Voor vragen kun je contact opnemen met Nick Flader, [email protected] of 0657360102.