Lead Engineer Elektrotechniek

Dit ga je doen als Lead Engineer Elektrotechniek
Als Lead Engineer Elektrotechniek bij Equans in Veldhoven ben je verantwoordelijk voor de engineering van diverse gebouw-gebonden elektrotechnische installaties op de projectlocatie ASML in Veldhoven. Equans is al jarenlang vaste partner bij ASML en samen met andere partijen realiseren we multidisciplinaire nieuwbouw en renovatieprojecten bij deze klant. Je werkt aan verschillende projecten in zowel de utiliteit als lichte industrie en zorgt dat engineeringsvraagstukken op een gedegen manier worden aangepakt.

 

In de functie van Lead Engineer Elektrotechniek ben je ook verantwoordelijk voor de aansturing van een ontwerpteam op locatie bestaande uit tekenaars, BIM Modelleurs en Engineers. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project kan dit team qua grootte en samenstelling veranderen of sluiten er Engineering collega’s aan uit andere Equans-regio’s. Daarnaast werk je ook samen met collega engineers van andere disciplines en zorgen jullie samen voor een afstemming tussen de verschillende disciplines.

 

Verder ben je als Lead Engineer Elektrotechniek verantwoordelijk voor 3 verschillende resultaatgebieden (engineering elektrotechniek, consultancy richting de klanten en als dagelijks leidinggevende voor het engineeringsteam) en heb je de volgende verantwoordelijkheden:
• Het juist interpreteren van de wensen en eisen van opdrachtgevers, het onderkennen van de technische problemen en daaruit voortvloeiende consequenties en het vertalen van de wensen van de (interne) klant naar concrete ontwerpen.
• Zorgdragen dat de ontwerpen die het team maakt voldoen aan wensen, eisen en normen en voorschriften. Hierbij heb je een scherp oog voor duurzaamheid, kosten en uitvoerbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid.
• Het inzetten en aansturen van een ontwerpteam (engineers en tekenaars/modelleurs) op een effectieve en efficiënte wijze. Daarnaast bewaak je de engineeringsplanning en gebudgetteerde uren, signaleer je afwijkingen en stuurt bij waar nodig.
• Het op peil houden van kennis en bijhouden van ontwikkelingen binnen het vakgebied. Daarnaast motiveer, begeleidt en coach je de engineers en tekenaars/modelleurs binnen het team.
• Deelnemen aan diverse projectteam- en business unit overleggen en onderhoudt contacten met externe en interne (potentiële) klanten, leveranciers en engineerings- en architectenbureaus.
• Je ontwikkelt en optimaliseert engineeringsprocessen samen met jouw collega’s in Zuid-Nederland.

 

Jouw werkomgeving
Een uitdagende baan als Lead Engineer binnen een gedreven team in Veldhoven. Het team kenmerkt zich door een goede en constructieve sfeer met prettige collega’s. Er heerst een hoog samenhorigheidsgevoel en we willen in een prettige samenwerking de klant ontzorgen. ASML is een hightechbedrijf en dit zie je ook terug in de zwaarte en uitdaging van de projecten die Equans er realiseert. Je werkt aan grote en uitdagende multidisciplinaire projecten waarbij jouw kennis en kunde op de proef gesteld en vergroot wordt. Daarnaast heb je veel vrijheid in je werk, doe je afwisselende werkzaamheden en wordt input gewaardeerd.

 

Wie ben jij?
• Je hebt HBO kennis en denkniveau op Elektrotechnisch gebied en hebt 5 jaar ervaring als project- of lead engineer.
• Je hebt kennis van elektrotechnische normen (NEN1010) en hebt ervaring met het werken aan multidisciplinaire engineeringstrajecten.
• Je bent in staat om nieuwe oplossingen te bedenken voor complexe engineeringsvraagstukken.
• Je bent in staat om snel te schakelen op conceptniveau tussen de verschillende projecten, maakt planningen voor de projecten en stuurt bij waar nodig. Daarnaast overleg en werk je samen met andere afdelingen en externe partijen en zorg je samen met realisatie voor afstemming over de voortgang van de engineering ten behoeve van de uitvoering.
• Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.
• Je bent flexibel maar staat ook stevig in je schoenen wanneer nodig en bewaakt kwaliteitsnormen en budgetten.
• Je kunt goed met mensen overweg en bent in staat om engineers en modelleurs te begeleiden en aan te sturen.

 

Wat bieden wij?
Equans biedt jou een uitdagende job als werkvoorbereider! Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn, daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:
• Salaris tussen € 4500,- en € 6450,- bruto per maand, exclusief vakantiegeld.
• Direct een vast contract voor onbepaalde tijd.
• Flexibele werktijden en mogelijkheden om bijvoorbeeld 4x9 te werken.
• Mobiliteitspas en kilometervergoeding.
• Een persoonlijk PMO-budget, dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor het bijkopen van ADV dagen, uit laten betalen en meer.
• Telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren.
• 30 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband.
• Thuiswerken is in overleg mogelijk en je krijgt een volledig ingerichte werkplek thuis.
• Goede pensioenregeling (PMT).
• Volop doorgroei- en opleiding- & ontwikkelmogelijkheden.

 

Zo kun je solliciteren
Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! Solliciteer dan snel via de sollicitatie button. Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06-83 30 13 25.

 

Wij zijn Equans
Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

 


Asset Engineer

Ben jij een echte technische puzzelaar? Wil jij werken in een high tech omgeving en bezig zijn met sustainable asset management, data- en risicoanalyse, verbetervoorstellen en procesverbetering? Dan heeft Equans dé baan voor jou!

 

ASSET ENGINEER MAINTENANCE | Brainport Industries Services | Eindhoven

 

Dit ga je doen
Als Asset Engineer Maintenance bij Equans ga jij aan de slag met de staat van diverse installaties bij verschillende klanten in de Brainport Regio. Binnen de Brainport Regio bedient Equans klanten binnen de Hightechindustrie en (Semi-)Industrie zoals ASML, bol.com, HTC en MSD. Bij deze klanten is Equans onder andere verantwoordelijk voor het multidisciplinaire technische onderhoud aan diverse industriële installatie; denk hierbij aan perslucht, behandeld water, gassen, stoom en andere installaties. In de rol ga jij deze installaties bekijken vanuit verschillende perspectieven en invalshoeken. Ondersteunend aan de Maintenance Engineers, met ieder hun eigen discipline, houd jij je aan de ene kant bezig met de betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoudbaarheid en veiligheid van installaties. Aan de andere kant houd jij je bezig met de productiviteit en effectiviteit van de onderhoudsorganisatie in het algemeen, breng je continu de risico’s in beeld en benoem je verbeteringen. Hierbij ligt de focus op hoge uptime, kostenbeheersing, grip op assets, efficiënte digitalisering en impact maken door verduurzaming.

 

Je werkt op een projectmatige manier aan een meerjarenplanning waarin je niet alleen de installaties kent, maar ook rekening houdt met de ambities van onze veeleisende klant(en). Dat betekent dat je bijna elke dag bezig bent met de vraag: hoe onderhoud je een dergelijke installatie op een duurzame manier. Om al deze kennis op te doen ga je werkvloer op om te zien hoe een installatie functioneert en of alles nog steeds in lijn is met mijn plannen, de tekeningen en natuurlijk de verwachtingen van de klant. Jij begrijpt als geen ander dat je sommige zaken niet direct in je data-analyses terugvind maar wel van belang zijn om je uptime zo hoog mogelijk te houden! Bovenstaande werkzaamheden zullen altijd in samenwerking met de operationele afdeling en jouw collega Maintenance Engineers worden uitgevoerd. Zo blijf jij van hen leren maar zij ook van jou. Daarnaast biedt dit jou de kans om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de installaties en leg je een brede basis voor jouw carrière binnen Asset Management.

 

Kort omschreven bestaan jouw werkzaamheden uit:
• Analyseren van technische problemen en issues met betrekking tot de installaties;
• Uitzoeken hoe technische problemen ontstaan en voorkomen kunnen worden;
• Uitzoeken en toepassen van geldende wet- en regelgeving omtrent de diverse installaties;
• Het aandragen en uitvoeren van verbetervoorstellen;
• Gevraagd en ongevraagd adviseren zowel binnen als buiten de afdeling;
• Inrichten en indien nodig aanpassen van de benodigde onderhoudsactiviteiten;
• Verzorgen van rapportage richting contractbeheer.

Techniek en veiligheid
Als Asset Engineer Maintenance draag jij mede de verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving. De installaties waar je onder andere mee te maken krijgt zijn complexe elektro-, gas-, (behandeld) water, klimaat-, perslucht-, chemicaliën, koeling- en noodstroominstallaties. hierbij aan toxicologische gevaar en explosiegevaar. Om een veilige werkomgeving te creëren moet ook technisch alles dus perfect afgesteld zijn en moet ook het onderhoud moet daarop aansluiten. Logisch dus dat we veel aandacht besteden om iedere dag kwalitatief hoogstaand werk op te leveren!

Het team | Brainport Industries Services (BIS)
In je functie ben je werkzaam binnen ons Brainport Industries Services (BIS) team bij Equans. Ons BIS-team ontzorgt diverse klanten die hoofdzakelijk in de regio Eindhoven gevestigd zijn. Bij deze klanten leveren we ondersteuning bij gepland onderhoud, storingen, projectsupport en klant-specifieke vraagstukken. Ons BIS-team zorgt er dagelijks voor dat de diverse gebouw- en proces- gebonden installaties bij de klanten in optimale staat zijn. Daarnaast wordt ook gekeken naar de integraliteit tussen de verschillende installaties en hoe deze elkaar kunnen verbeteren of versterken. De drie hoofdpijlers hierin zijn; kosten, prestaties en impact. Een dreamteam van professionals dat al tientallen jaren werkt aan het installatielandschap van ASML. Een dynamische en complexe hightech omgeving met een vereiste uptime van 99,8 procent zonder (veiligheids-)incidenten. Daar hebben onze engineers hun strepen verdiend en hun diepgaande kennis en praktijkervaring opgedaan. Wij zijn ambitieus en groeien snel. Inmiddels telt ons multidisciplinair team meer dan 30 tech-collega’s. Wij zijn gegarandeerd gezond kritisch en een tikkeltje eigenwijs en staan altijd voor elkaar klaar. Je staat er dus nooit alleen voor!

 

Dit breng je mee
Als Asset Engineer ben je technisch natuurlijk goed onderlegd. Werken in teamverband past bij je. Jij bent het type dat het beste uit zichzelf en anderen kan halen als de druk wat hoger ligt. Je overziet waar de prioriteit ligt en behoud de rust die nodig is om kwalitatief hoogstaand werk af te leveren.

Voldoe je ook nog eens over het onderstaande dan is dat helemaal mooi meegenomen:
• Je hebt een MBO-/HBO-/WO-opleiding afgerond in een technische of -bedrijfskundige richting;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal;
• Je bent gezond kritisch en een tikkeltje eigenwijs;
• Je beschikt over een ‘glas halfvol’-mentaliteit en een gezonde dosis humor.

 

Waarom kiezen voor Equans
Bij Equans bieden wij je de ruimte zodat jij kunt doen waar je goed in bent. We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Maar verwachten dat jij daar zelf een actieve rol in neemt. Wij zijn aanpakkers en geloven in de kracht van het collectief (samen). Alleen met elkaar zijn we in staat om slimme oplossingen te realiseren op het snijvlak van energie en technologie. Hierbij zetten we maximaal in op jouw werkplezier. Dat gaat natuurlijk verder dan alleen die leuke inhoudelijke baan. Aandacht voor jou als persoon is hiervoor de basis. Wij vinden dan ook; gun jezelf de persoonlijke ontwikkelen die bij je past. Wij helpen je om dit vorm te geven. Natuurlijk door het brede aanbod van gerichte opleidingen en cursussen die hierbij passen maar ook door de persoonlijke begeleiding en coaching. Verder begrijpen we dat je omgeving ook tijd en aandacht van je vragen. Daarom denken we actief mee om je werkweek in te richten met de benodigde flexibiliteit die past bij jouw leefsituatie. Zo zorgen we ervoor dat ook thuis zaken op rolletjes blijft lopen. We zijn best bescheiden, maar als je het ons vraagt, trots op wat we met elkaar kunnen en bereiken!

 

Alle voordelen voor jou, even op een rij:
• Startsalaris tussen € 2500 en € 4200 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband, exclusief vakantiegeld en winstdelingsregeling;
• Mogelijkheid voor een contract voor onbepaalde tijd, bij aanvang dienstverband;
• Flexibele werktijden in overleg mogelijk, zoals 4×9 uur per week;
• Mobiliteitspas;
• Auto, telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren;
• 38 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
• Thuiswerken is in overleg mogelijk;
• Volledig ingerichte werkplek thuis;
• Goede pensioenregeling;
• Een prettige werksfeer en fijne collega’s;
• Volop doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.

 

Interesse? Solliciteer binnen 1 minuut
Heb je interesse in deze functie maar heb je je CV en motivatie niet paraat? Geen probleem. Een CV en motivatie meesturen is niet verplicht, maar het helpt natuurlijk wel! Misschien heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een bericht via WhatsApp of mijn LinkedIn. Maar een e-mail naar [email protected] of gewoon ouderwets bellen naar 06-17 87 14 28, kan natuurlijk ook. Hoor graag van je!

Wij zijn Equans
Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 6.000 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.


Maintenance consultant

"Elke dag een beetje beter en elke dag een lach”

 

Als Maintenance consultant bij Equans adviseer je klanten en help je hen bij het vinden van antwoorden op vragen op het gebied van onderhoud. Jij weet hoe je onderhoudsinstallaties veiliger, gemaakt en vernietigd maakt voor mens, milieu en bedrijfsresultaten. Je begeleidt het gehele traject van een project; vanaf opdracht/onderzoeksfase, advisering, implementatie tot en met de rapportage.

 

 

Zo maak je het verschil

Jij bent, zowel voor onze opdrachtgevers als collega's binnen Equans, het eerste probleem voor problemen met betrekking tot het verbeteren van onderhoud en onderhoudsprocessen door onze opdrachtgevers. Hoe kunnen we installaties betrouwbaarder en energiezuiniger laten draaien? En hoe kan je bijvoorbeeld werkprocessen optimaliseren, zodat technici hun werk doen en vooral meer plezier beleven?

 

Je geeft klanten oa advies en inzicht in vraagstukken rondom compliance en veiligheid, kostenbesparingen, verhoging beschikbaarheid/productie optimalisatie en industrie 4.0. Je maakt een beschrijving met betrekking tot de onderhoudsstrategie, duidelijk aan de hand van risicoanalyses en een gesprekspartner van de klant voor zowel onderhoudsteams als operaties.

 

Dit ben jij

 • Jouw HBO werk en/of denkniveau en een opleiding in een technische studierichting is een basis waar wij blij van worden.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in de onderhoudswereld én met onderhoudsmethodieken (RCM, RCA, FMECA etc.)
 • Kennis van systemen als SAP PM en PowerBI is een pré.
 • Communicatief – analytisch – flexibel

 

Wat bieden wij je

Naast persoonlijke begeleiding, vrijheid en afwisselend werk word je onderdeel van een enthousiast en hecht team. Je hoort bovendien bij het Equans-concern: de grootste technische dienstverlener ter wereld en één van de meest innovatieve bedrijven. 

 • Een bruto maandsalaris van tot wel €5.600,-. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw relevante (werk) ervaring en opleiding.
 • 25 vakantiedagen + 13 ADV dagen bij een werkweek van 40 uur
 • Een vast dienstverband
 • Laptop, telefoon en een auto of mobiliteitsbudget.
 • Pensioenregeling en een bijdrage in de ziektekosten.

Daarnaast

 • Samen kijken wij met jou wat jij nodig hebt voor deze functie, zoals bepaalde trainingen en cursussen;
 • Duurzame inzetbaarheid: aandacht voor jouw gezondheid en plezier in je werk;
 • Werken in een enthousiast team waar jij veel kan leren;
 • De kans om echt impact te maken in een organisatie!

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’. Voor vragen kun je contact opnemen met Angelique Bakker via [email protected] of telefonisch op 06 57 28 02 59.

 

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans toonaangevend in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen wij opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, behalen, onderhouden en adviseren over technische installaties door klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En we staan ​​in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij onze vestiging in Rotterdam sta je midden in de Rotterdamse Industrie. We werken bij industriële klanten in de Petrochemie, Open- en Overslag, Food en Farmacie. Dagelijks leveren we technische oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om slanke ontwerpen, kleine revisies, nieuwbouw nieuwbouwprojecten of onderhoud en beheer. Wij zijn van alle markten thuis. Kom het verschil maken in het industriële hart van Nederland.


Machineveiligheid Specialist (CMSE)

Equans is een technisch dienstverlener en ontwerpt, bouwt en onderhoudt de elektro- en besturingstechnische onderdelen van publieke infrastructuren zoals bruggen, sluizen, tunnels, bediencentrales of andere verkeerssystemen. Binnen deze projecten zijn wij op zoek naar de vraagbaak voor de machineveiligheidsnormen/-richtlijnen.

 

Dit ga je doen
In deze functie werk je nauw samen in een projectteam met automatiseerders, engineers en projectleiders en samen zorgen jullie voor het ontwerp en realisatie van nieuwbouw- en renovatieprojecten.

 

Van eenvoudige machinebesturingen tot systemen voor centrale bediening van objecten en complexe veiligheidssystemen. Je vertaalt de functionele eisen en wensen van de klant naar een veilige oplossing en maakt een conceptueel, functioneel en technisch ontwerp met nadruk op machineveiligheidsaspecten Je bent tevens verantwoordelijk voor het vaststellen van de ontwerpuitgangspunten, de technische specificaties en de administratieve bepalingen zodat ze voor de uitvoering herkenbaar en verwerkbaar zijn.

 

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit:

 • verantwoordelijk voor de functionele en technische engineering met de nadruk op machineveiligheid;
 • maken van berekeningen voor de machineveiligheid conform SIL/ PL normen;
 • vaststellen van ontwerpuitgangspunten, technische specificaties en administratieve bepalingen zodat ze voor de uitvoering herkenbaar en verwerkbaar zijn;
 • veelal samenwerken met lead engineers, software engineers en projectleiders in een projectteam;
 • zowel intern als extern adviseren, toepassen van de nieuwste technieken en gebruik maken van jouw creativiteit om technische problemen om te zetten in uitvoerbare oplossingen.

 

Dit breng je mee

 • Een afgeronde HBO Elektrotechniek opleiding;
 • Tenminste 5 jaar werkervaring als electrical engineer;
 • Ruime ervaring met machineveiligheid normen, richtlijnen (o.a. EN-ISO 12100, EN-ISO 13849-1, EN / IEC 62061);
 • Bekend is met Systems Engineerings methodiek;
 • Bekend is met eisenbeheer- en documentmanagementsystemen (bijvoorbeeld Relatics).

 

Competenties

 • Flexibel;
 • Probleem analyserend;
 • Stressbestendig;
 • Ontwikkelen van anderen;
 • Vakkundigheid;
 • Innoveren;
 • Communicatief vaardig;
 • Werken in teamverband.

 

Wat bieden wij je

 • Een salaris tussen €4.500,- en €6.400,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;
 • Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals 30 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week en 3% benefitsbudget, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;
 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.

 

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij Equans werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06- 13 86 04 64.


Lead Engineer

Equans is een technisch dienstverlener en ontwerpt, bouwt en onderhoudt de elektro- en besturingstechnische installaties van publieke infrastructuren als bruggen, sluizen, tunnels, bediencentrales en andere verkeerssystemen.

 

We kunnen je een grote diversiteit van projecten aanbieden; je kan werken aan het nieuwbouwproject van de grootste zeesluis ter wereld of juist aan de upgrade van 44 verschillende objecten welke we aan één bediencentrale willen koppelen. Een brug, een sluis of juist een tunnel. In elk object zitten mooie en complexen technologieën waar jij je in vast kan bijten.

 

Dit ga je doen als Lead Engineer

Als lead engineer ben je verantwoordelijk voor de engineering van elektrotechnische installaties en systemen van uiteenlopende aard. Als lead engineer ben je een echte teamspeler en werk je nauw samen met hardware engineers, software engineers, werkvoorbereiders, projectbeheersers en projectleiders. Samen zorgen jullie voor het ontwerp en realisatie van nieuwbouw- en renovatieprojecten. Je bent verantwoordelijk voor de engineering van (deel)projecten en stuurt hierbij als meewerkend voorman een team van engineers aan. Van eenvoudige machinebesturingen tot systemen voor centrale bediening van objecten en complexe veiligheidssystemen.

 

Jouw analytisch vermogen wordt flink op de proef gesteld bij het onderzoeken van de functionele eisen c.q. klantvraag. Wanneer dit helemaal scherp is gesteld kan er begonnen worden aan de ontwerpfase. In deze fase zul je samenwerken met de system architect, de technisch specialisten op het gebied van cybersecurity en/of machineveiligheid en de engineering en automatisering collega’s.

 

Iedereen is verantwoordelijk voor een gedeelte van het ontwerp en juist daarom zijn jouw communicatieve vaardigheden in dit stadium essentieel. Je moet namelijk weten waar jouw collega’s aan werken en je moet jouw eigen ontwerpkeuzes duidelijk kunnen verwoorden, of opbouwende feedback kunnen geven aan een collega.

 

Het ontwerp wordt steeds verder uitgewerkt. Alles is met elkaar te verbinden en terug te leiden naar de eerste functionele eisen die zijn gesteld door de opdrachtgever. Alle ontwerpbeslissingen worden geborgd in onze informatiemanagement systemen.

 

Met het gehele team wordt er voor gezorgd dat de klant krijgt wat hij vraagt. Binnen de daarvoor staande termijnen en budgetten natuurlijk. Binnen deze projecten zijn voor jou de klantencontacten en uiteraard de technische aspecten geen probleem.  

 

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit

 • Uitbrengen van adviezen en meedenken in de offerte fase;
 • uitvoeren of overzien van het gehele ontwerpproces vanuit de gestelde functionele eisen tot het overzien van de detailengineering;
 • vaststellen van ontwerpuitgangspunten, technische specificaties en administratieve bepalingen zodat ze voor de uitvoering herkenbaar en verwerkbaar zijn;  
 • overleggen met collega lead engineers binnen Equans;  
 • aansturen van een team van 2-5 engineers;
 • vakinhoudelijk coachen van je collega’s;
 • verantwoordelijk voor het vaststellen van de planning en budgets en houdt voorgang rapportage bij op technisch en financieel vlak; 
 • controleren van- en toezien op de ontwerpwerkzaamheden welke worden uitgevoerd door onderaannemers;
 • bijwonen projectvergaderingen intern of extern;
 • contact onderhouden met onze opdrachtgevers om zo korte communicatielijnen te garanderen.

 

Dit breng je mee

 • Een afgeronde HBO Elektrotechniek opleiding;
 • tenminste 8 jaar werkervaring als Electrical Engineer; 
 • het is een pre wanneer je eerder volgens System Engineering hebt gewerkt;
 • je bent bekend met Machineveiligheid en RAMS;
 • Bekend is met eisenbeheer- en documentmanagementsystemen (bijvoorbeeld Relatics)

 

Wat bieden wij je

 • Een salaris tussen €4.000,- en €5.600,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;
 • Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals 30 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week en 3% benefitsbudget, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;
 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.

 

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij Equans werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06- 13 86 04 64.


Senior Application Engineer Machineveiligheid

Bij Equans is industriële automatisering één van de technologische speerpunten. Binnen Equans werk je met een projectteam aan besturingstechnieken van nautische infra objecten. Binnen deze projecten ben jij de vraagbaak voor de Machineveiligheid eisen. Het kan om een brug, sluis, tunnel, waterkering of bediencentrales gaan, of zelfs een combinatie ervan. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder.

 

Dit ga je doen als Senior Application Engineer Machineveiligheid
Als senior application engineer machineveiligheid bij Equans kom je aan afwisseling niets tekort. Je komt namelijk terecht in een grootschalig concern met al haar mogelijkheden en bij de specialistische werkmaatschappij op engineerings- en automatiserings gebied. Wij zoeken een ‘safety certified engineer’ die de belangen behartigt voor machineveiligheid bij automatiseringsprojecten.

 

Van eenvoudige machinebesturingen tot systemen voor centrale bediening van objecten en complexe veiligheidssystemen. Je vertaalt de functionele eisen en wensen van de klant naar een automatiseringsoplossing en maakt een conceptueel, functioneel en technisch ontwerp met nadruk op machineveiligheidsaspecten.

Je bent tevens verantwoordelijk voor het vaststellen van de ontwerpuitgangspunten, de technische specificaties en de administratieve bepalingen zodat ze voor de uitvoering herkenbaar en verwerkbaar zijn. Ook het begeleiden van acceptatietesten (FAT/SAT), het functioneel testen op de locatie van onze opdrachtgevers en het verzorgen van de documentatie behoren tot je taken.

 

Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en vrijheid waarin je kunt doorgroeien naar een technisch of organisatorisch georiënteerde functie. Uiteraard krijg je de nodige ruimte om je verder te ontwikkelen in één of meer technologiegebieden binnen de Industriële Automatisering.

 

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit:

 • Je bent bekend met risicobeoordelingen en de bijpassende normen, richtlijnen en documentatie met betrekking tot machineveiligheid;
 • Je werkt veelal samen met lead engineers, software engineers en projectleiders in een projectteam;
 • Je adviseert zowel intern als extern, past de nieuwste technieken toe en gebruikt je creativiteit om technische problemen om te zetten in uitvoerbare oplossingen.
 • Als rechtgeaarde techneut wordt je gezien als technische vraagbaak gedurende de complete levenscyclus, calculatie-, ontwerp-, uitvoerings-, inbedrijfstellings-, onderhouds-, en sloopfase van projecten.

 

Dit breng je mee

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een kandidaat die:

 • Minimaal een afgeronde HBO Elektrotechniek opleiding heeft;
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring meeneemt;
 • Ruime ervaring met Machineveiligheid normen, richtlijnen (o.a. EN-ISO 12100, EN-ISO 13849-1, EN / IEC 62061);
 • Bekend is met Systems Engineerings methodiek;
 • Bekend is met eisenbeheersystemen en document management.

 

Competenties

 • Flexibel;
 • Probleem analyserend;
 • Stressbestendig;
 • Ontwikkelen van anderen;
 • Vakkundigheid;
 • Innoveren;
 • Communicatief vaardig;
 • Werken in teamverband.

 

Wat bieden wij je

 • Een salaris tussen €4.500- en €6.400,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;
 • Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals 30 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week en 3% benefitsbudget, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;
 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.

 

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij Equans werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06- 13 86 04 64.


Senior Application Engineer

Bij Equans is industriële automatisering één van de technologische speerpunten. Binnen Equans werk je met een projectteam aan besturingstechnieken van (nautische) infra objecten. Het kan om een brug, sluis, tunnel, waterkering of bediencentrale gaan. Of zelf een combinatie ervan. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder.

 

Dit ga je doen
Als senior application engineer bij Equans kom je aan afwisseling niets tekort. Je komt namelijk terecht in een grootschalig concern met al haar mogelijkheden en bij de specialistische werkmaatschappij op engineerings- en automatiserings gebied.

 

Met je specialistische kennis van systemen of technieken ben je de ‘technische spil’ binnen het projectteam. Je vertaalt de functionele eisen en wensen van de klant naar een automatiseringsoplossing en maakt een conceptueel, functioneel en technisch ontwerp. Je begeleidt collega application engineers met het programmeren en testen van de PLC/SCADA en/of DCS applicaties. Ook het begeleiden van acceptatietesten (FAT/SAT), het functioneel testen op de locatie van onze opdrachtgevers en het verzorgen van de documentatie behoren tot je taken.

 

Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en vrijheid waarin je kunt doorgroeien naar een technisch of organisatorisch georiënteerde functie. Uiteraard krijg je de nodige ruimte om je verder te ontwikkelen in één of meer technologiegebieden binnen de industriële automatisering.

 

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit

 • Het analyseren van functionele eisen van onze opdrachtgever;
 • Het zelfstandig ontwerpen, uitwerken en testen van het systeem;
 • Op projectlocatie samen met de inbedrijfstellers verzorgen van de inbedrijfname;
 • Tijdens het gehele project zorgdragen voor een juiste administratie en documentatie;
 • Het meedenken en uitbrengen van verbetervoorstellen;
 • Het verstrekken van kennis & informatie bij evt. storingen;
 • Het aansturen en begeleiden van een team software deskundigen.

 

Dit breng je mee

 • Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een kandidaat die:
 • Tenminste een afgeronde HBO opleiding heeft (bijvoorbeeld elektrotechniek of industriële automatisering);
 • Tenminste 5 jaar werkervaring heeft binnen de automatisering;
 • Ruime technische kennis heeft van PLC, SCADA en DCS systemen;
 • Ervaring heeft met een projectenorganisatiestructuur;
 • Kennis van de inframarkt heeft;
 • Bekend is met Systems Engineerings methodiek.

 

Competenties

 • Flexibel
 • Probleem analyserend;
 • Stressbestendig;
 • Ontwikkelen van anderen;
 • Vakkundigheid;
 • Innoveren;
 • Communicatief vaardig;
 • Werken in teamverband.

 

Wat bieden wij je

 • Een salaris tussen €4.000- en €5600,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;
 • Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals 30 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week en 3% benefitsbudget, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;
 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.

 

Wij zijn Equans
Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij Equans werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwerk en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes. Daarbij kunnen we altijd nieuwe teamspelers gebruiken. 

 

Zo kun je solliciteren
Deze vacature staat intern en extern uit. Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren'. Heb je nog vragen over deze functie? Dan kan je e-mailen naar [email protected] of bellen naar 06 - 138 604 64.
 


Lead Application Engineer WBS Eigenaar

Als lead application engineer bij Equans kom je aan afwisseling niets tekort. Je komt namelijk terecht in een grootschalig concern met al haar mogelijkheden en bij de specialistische werkmaatschappij op het gebied van engineering en automatisering.

 

Dit ga je doen
Met je specialistische kennis van systemen of technieken ben je de ‘technische spil’ binnen het projectteam. Je vertaalt de functionele eisen en wensen van de klant naar een automatiseringsoplossing en maakt een conceptueel, functioneel en technisch ontwerp. Je begeleidt collega Application Engineers met het programmeren en testen van de PLC/SCADA en/of DCS applicaties. Ook het begeleiden van acceptatietesten (FAT/SAT), het functioneel testen op de locatie van onze opdrachtgevers en het verzorgen van de documentatie behoren tot je taken.

 

Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en vrijheid waarin je kunt doorgroeien naar een technisch of organisatorisch georiënteerde functie. Uiteraard krijg je de nodige ruimte om je verder te ontwikkelen in één of meer technologiegebieden binnen de industriële automatisering.

 

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit:

 • Het analyseren van functionele eisen van onze opdrachtgever;
 • Het zelfstandig ontwerpen, uitwerken en testen van het systeem;
 • Op projectlocatie samen met de inbedrijfstellers verzorgen van de inbedrijfsname; 
 • Tijdens het gehele project zorgdragen voor een juiste administratie en documentatie;
 • Het meedenken en uitbrengen van verbetervoorstellen;
 • Het verstrekken van kennis & informatie bij evt. storingen;
 • Het aansturen en begeleiden van een team software deskundigen.

 

Dit breng je mee

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een kandidaat die:

 • Tenminste een afgeronde HBO opleiding heeft (bijv. elektrotechniek of industriële automatisering);
 • Tenminste 5 jaar werkervaring heeft binnen de automatisering;
 • Ruime technische kennis heeft van PLC, SCADA, DCS;
 • Ervaring heeft met een projectenorganisatiestructuur;
 • Kennis van de inframarkt heeft;
 • Bekend is met Systems Engineering methodiek.

 

Competenties

 • Flexibel
 • Probleem analyserend
 • Stressbestendig
 • Ontwikkelen van anderen
 • Vakkundigheid
 • Communicatief vaardig
 • Werken in teamverband

 

Wat bieden wij je

 • Een salaris tussen €4.000,- en €5.600,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;
 • Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals 30 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week en 3% benefitsbudget, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;
 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.

 

Wij zijn Equans
Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij Equans werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwerk en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes. Daarbij kunnen we altijd nieuwe teamspelers gebruiken. 

 

Zo kun je solliciteren
Deze vacature staat intern en extern uit. Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren'. Heb je nog vragen over deze functie? Dan kan je e-mailen naar [email protected] of bellen naar 06 - 138 604 64.

 

 


Systems Architect

Wil jij je uitleven op het ontwerpen van integrale systeem architectuur van infrastructurele kunstwerken en hierdoor Nederland duurzaam bereikbaar houden? Lees dan snel verder.

 

Dit ga je doen
Equans is een technisch dienstverlener en ontwerpt, bouwt en onderhoudt de elektro- en besturingstechnische installaties van publieke infrastructuren zoals bruggen, sluizen, tunnels, bediencentrales en andere verkeerssystemen. Equans maakt infrastructuur voor mobiliteit en energie slanker, veiliger en duurzamer. Deze infrastructuur maken wij niet alleen functioneel, maar we voegen ook intelligentie toe en maken netwerken integraal toepasbaar.

 

Als systeem architect mag je je uitleven op het ontwerpen van de integrale systeem architectuur voor onder andere sluizen, bruggen, tunnels en bediencentrales. Hierbij zorg je voor de integratie van elektrotechnische installaties en besturingssystemen en je neemt ontwerpbeslissingen op zowel engineerings- en automatiseringsvlak. Jouw conceptuele, maar ook commerciële competenties worden getriggerd in de tenderfase. Binnen de tenders ben je betrokken bij het uitdenken van (innovatieve) systeem concepten en binnen de projecten zorg je voor de juiste vertaling van klanteisen naar de ontwerpen. Naast diepgaande kennis van technische automatisering en engineering, heb je onder andere ook verstand van energievoorziening, aandrijf-, informatie-, communicatiesystemen etc. Je bent in staat om conceptueel en klantgericht te denken, maar ook praktische invulling te geven aan alledaagse uitdagingen.

Het uitdagende werk met enerzijds soms ambitieuze deadlines en anderzijds een zee aan vrijheid, daar doe je het voor. Uiteraard kan jij gebruik maken van het interne netwerk van experts. Kennisdeling en integrale samenwerking staan voorop binnen EQUANS. En hier pluk jij de vruchten van bij de uitvoering van je projecten.

 

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit

 • Het analyseren van de klanteisen en deze vertalen in de systeemfuncties;
 • Het bijwonen van meetings met de opdrachtgever en zorgdragen dat je samen met de ontwerpleider de klanteisen correct interpreteert;
 • Het nemen van ontwerpbeslissingen op zowel engineerings- en automatiseringsvlak;
 • Het zelfstandig ontwerpen, uitwerken, implementeren, testen en documenteren;
 • Het overbrengen van jouw visie en ontwerp op een team ambitieuze en kundige hardware en software engineers;
 • Het begeleiden van de transitie van gemaakte systeem architectuur naar systeem ontwerp;
 • Het fungeren als project verantwoordelijk (en dus vraagbaak) voor het systeem ontwerp;
 • Je bent de sparringpartner van de ontwerpleider in het gehele ontwerp proces.

 

Dit breng je mee

 • Tenminste een afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld Elektrotechniek of Industriële Automatisering);
 • Je beschikt over ruime ervaring als systeem architect (of een vergelijkbare functie), waarbij een achtergrond in de infratechniek in je voordeel werkt;
 • Je bent bedreven in het werken volgens Systems Engineering en hebt kennis van moderne contractvormen zoals D&C, UAV-GC en DBFM;
 • Ervaring met werken in een projectenomgeving zorgt er voor dat je mee kunt komen in onze projectenorganisatiestructuur;
 • Je bent ervaren met industriële automatisering projecten in de infra-, of industriewereld;
 • Uitstekende beheersing heeft van de Nederlandse taal (Native Dutch).

 

Competenties

Je herkent jezelf in onderstaande competenties:

 • Analytisch
 • Innovatief
 • Conceptueel denkend
 • Communicatief 
 • Pro-actief
 • Overtuigingskracht
 • Werken in teamverband

 

Wat bieden wij je

 • Een salaris tussen €4.500,- en €7.500,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;
 • Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals 30 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week en 3% benefitsbudget, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;
 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.

 

 

Wij zijn Equans
Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij Equans werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwerk en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes. Daarbij kunnen we altijd nieuwe teamspelers gebruiken. 

 

Zo kun je solliciteren
Deze vacature staat intern en extern uit. Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren'. Heb je nog vragen over deze functie? Dan kan je e-mailen naar [email protected] of bellen naar 06 - 138 604 64.
 


Cost Engineer

Realisatie, beheer en onderhoud van duurzame projecten; multidisciplinair en op maat gemaakt binnen budget en binnen planning. Die moeten gewoon goed begroot zijn. Pak jij de verantwoordelijkheid voor een goede begroting?
 
Bij ons betekent calculatie en cost engineering: multidisciplinair, werkzaam aan verwerving van projecten en onderhoud aan de voorkant gezien vanuit een kosten perspectief. Waarbij je vanuit onze bedrijfsvisie “Equans laat duurzaamheid voor je werken” een bijdrage levert aan een CO2-neutrale toekomst. 
 
Aan ons de taak om projecten en onderhoud te begroten waarbij we een goede basis leggen voor het realiseren van projecten en/of onderhoud binnen de gestelde financiële bedrijfsdoestellingen.
Onze begrotingen kenmerken zich door een goede balans tussen de wensen van onze opdrachtgevers, het wettelijk kader, onze duurzaamheidsambities en uiteraard onze uitvoeringsexpertise. 
 
De calculaties van de projecten en het onderhoud worden uitgevoerd door de afdeling calculatie, een matrixafdeling die zowel industriële als utilitaire projecten en onderhoud oppakt geheel ter ondersteuning van onze utilitaire en industrie vestigingen in Zuid Nederland.
 
Door de grote hoeveelheid aan klanten en de daarbij horende diversiteit aan werkzaamheden kom je te werken in een complexe, maar uitdagende omgeving. Van een nieuwe, high-tech150MW hulpwarmtecentrale tot een ingrijpende renovatie van een Ziekenhuis of een groot onderhoudscontract. Allen een andere tak van sport, met ieder zijn eigen uitdagingen. 
 
In jouw rol als calculator / cost engineer ga jij de klantvraag uitwerken tot een gedegen begroting, waarbij je het optimum zoekt tussen diepgang en nauwkeurigheid afhankelijk van de verstrekte informatie en de project fase. Het ene moment maak je dus een detail calculatie en het volgende moment zul je op basis van een concept ontwerp een grove begroting opzetten. Waarbij je ook de kansen en risico’s in kaart brengt en kwantificeert.
 
Je krijgt in dit proces naast de klanten te maken met diverse stakeholders, zoals adviseurs, projectleiders en directievoerder etc. Buiten deze stakeholders heb je ook te maken met de wettelijke kaders en de kaders van Equans. Je werkt regelmatig gezamenlijk met anderen in tender teams om zo tot een winnende aanbieding te komen.
 
Binnen calculatie en cost engineering bieden we verschillende richtingen die we graag met je bespreken, zodat je je maximaal kunt ontwikkelen in je interesse gebied. 
Ook een roulatie tussen de diverse vakgebieden behoort tot de mogelijkheden, er is daarbij veel mogelijk. Denk aan:
• Projecten Industrie ET of WT
• Projecten Utiliteit ET, WT, Beveiliging, Sprinkler
• Onderhoud Industrie en/of Utiliteit.
 
We geloven bij Equans niet in een baan maar in een loopbaan, er zijn dus genoeg mogelijkheden tot doorgroei binnen en buiten de afdeling. Je kunt bijvoorbeeld als junior calculator/cost engineer instromen en binnen enkele jaren doorgroeien naar senior calculator/cost engineer of zelfs solution engineer, maar ook doorgroei naar bijvoorbeeld de afdelingen projecten of contract beheer behoort tot de mogelijkheden. We bepalen gezamenlijk het pad dat het beste bij je past.
 
Dit ga je doen als Cost Engineer
De werkzaamheden van een calculator / cost engineer zijn als volgt:
• Adviseren van organisatie in de te volgen calculatie strategie.
• Het begroten van projecten en/of onderhoud op basis van een functionele vraag tot en met het calculeren van een uitgewerkt ontwerp/bestek.
• Onderhouden van contacten met leveranciers en derden inclusief het aanvragen van werkzaamheden en leveringen bij leveranciers of derden.
• Het opzetten van risico analyses inclusief kwalificeren en kwantificeren van de risico’s en kansen.
• Het opnemen van werkzaamheden op locatie.
• Coördineren met teamleden van andere disciplines.
• Optimaliseren van de begroting samen met uitvoering.
• Door ontwikkelen calculatie normen en best practices.
• Ontwikkelen van kengetallen voor begrotingen.
 
Wat bieden wij je
Naast dat je bij Equans meewerkt aan  innovatieve , duurzame en energiebesparende oplossingen, werk je binnen een ambitieuze inkoopafdeling en bieden we je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden en  natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar zodat werk en privé goed in balans zijn te houden.

 

Hoe kun je solliciteren?
Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! We ontvangen jouw reactie graag. Je kunt solliciteren via de sollicitatie button. Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Richard Berwald via 06 33 68 94 82 of door te mailen naar [email protected]
 
Wij zijn Equans
Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 6.000 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.
 
Bij Equans werken we met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw) projecten, klantspecifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden.