Engineer Werktuigbouwkunde

Dit ga je doen als Engineer Werktuigbouwkunde

Als Engineer Werktuigbouwkunde ben jij samen met onze collega’s op de Equans locatie in Arnhem verantwoordelijk voor de engineering van diverse projecten in de regio Arnhem/Nijmegen. Binnen deze projecten verzorg jij de engineering van werktuigbouwkundige installaties. Je werkt als Engineer aan reguliere HVAC-installaties maar daarnaast ontwerp je ook klant specifieke installaties die Equans op verzoek van de klant ontwerpt en bouwt.

De projecten en installaties die je ontwerpt zijn divers van aard. Het ene moment ben je bezig met verschillende projecten binnen de utiliteit zoals een kantoorgebouw of een logistieke locatie maar op andere momenten ben je bezig met complexe projecten. Hierbij kun je denken aan renovaties of nieuwbouwprojecten binnen de gezondheidszorg, laboratoria of de lichte industrie.

Jouw werkzaamheden als Engineer Werktuigbouwkunde bestaan uit:

  • Het behandelen van vraagstukken van onze vaste opdrachtgevers met mooie en complexe technologieën waar jij je in vast kan bijten. Je hebt daarbij direct contact met de klant, en adviseert deze over de installaties en bij het nemen van beslissingen.
  • Je werkt nauw samen met zowel andere werktuigbouwkundige Engineers en Modelleurs maar ook met engineers van andere disciplines en collega’s van de uitvoering. Samen zorgen jullie voor het ontwerp en ondersteunen bij de realisatie van nieuwbouw- en renovatieprojecten. 
  • Je werkt regelmatig samen met andere ontwerpteamleden zoals de architect en adviseurs. Iedereen is verantwoordelijk voor een gedeelte van het ontwerp en juist daarom zijn jouw communicatieve vaardigheden essentieel.
  • Als Engineer help jij de afdeling mee naar een hoger niveau. Je begeleidt stagiairs, afstudeerders, trainees of junior engineers. Natuurlijk is er ook ruimte voor je eigen ontwikkeling en ontwikkelen we gezamenlijk een loopbaan pad en faciliteert Equans in verschillende cursussen en opleidingen. Uiteraard kan je profiteren van het feit dat Equans in veel verschillende markten werkzaam is.

Dit breng je mee

  • Je hebt een MBO-4 of HBO opleiding Werktuigbouwkunde of installatietechniek afgerond.
  • Je hebt ervaring als werktuigbouwkundig engineer in de gebouw gebonden installaties.
  • Je bent bekend met relevante ISO- en NEN-normen en software zoals VABI, AutoCAD en Revit.
  • Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal goed.
  • Je bent gestructureerd, werkt geordend en legt aannames en besluiten goed vast.
  • Je bent innovatief en durft onconventionele keuzes te maken. 

Wat bieden wij je

Een uitdagende baan als Engineer Werktuigbouwkunde binnen het gedreven engineeringsteam. Je vaste werklocatie is ons kantoor in Arnhem maar je maakt ook deel uit van het groter engineeringsteam van Zuid-Nederland dat bestaat uit ongeveer 100 collega’s. Op de afdeling en locatie heerst een informele cultuur, wordt hard gewerkt maar is er zeker ook ruimte voor een grapje. In overleg met je leidinggevende bepaal je jouw leerdoelen, zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar Senior- of Project- Engineer en krijg je persoonlijke begeleiding om deze doelen te halen. Daarnaast kun je door middel van cursussen en opleidingen jouw kennis op peil houden en vergroten.

Ook biedt Equans jou een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij deze functie horen daar ook een laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden bij. Maar daarnaast heeft Equans ook een goede pensioenregeling (PMT), een aantrekkelijke aanbrengbonus, een collectieve zorgverzekering en gezamenlijk hulpfonds en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren'. Voor vragen kun je contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06-833 013 25.

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.