Engineer Werktuigbouwkunde

Bij EQUANS betekent engineeren: het multidisciplinair werken aan technische projecten van kop tot staart. Waarbij je een bijdrage levert aan een CO2-neutrale toekomst. Onze ontwerpen kenmerken zich door no-nonsense, kwaliteit en bewezen concepten. Door de grote hoeveelheid aan klanten en de daarbij horende diversiteit aan projecten kom je te werken in een complexe, maar uitdagende omgeving. 

Of het nu gaat om de nieuwbouw van een groot ziekenhuis, de uitbreiding van een datacenter, verbouwing van een universiteit, een nieuwe koelinstallatie in een fabriek; jij zorgt voor een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam ontwerp.  

In jouw rol als WT Engineer ga jij de klantvraag uitwerken tot een optimaal maakbaar, onderhoudbaar en bruikbaar ontwerp. Het kan voorkomen dat de wensen van de klant niet realistisch zijn, of dat jouw oplossing duurder uitvalt dan verwacht. Dankzij jouw ervaring en knowhow weet je wanneer je met de klant moet meebewegen en wanneer je hem van ander advies moet voorzien. 

Je krijgt in dit proces, naast de klanten, te maken met diverse stakeholders zoals; adviseurs, opzichters, directievoerders, keurende instanties etc. Buiten deze stakeholders heb je ook te maken met de wettelijke kaders en de kaders van EQUANS. Technisch hoogstaande engineering, waarbij je samenwerkt met specialisten en professionals.

 

Je werkzaamheden bestaan verder uit het

 • Ontwerpen van VO tot en met UO, regelmatig met eigen ontwerpverantwoordelijkheid 
 • Coördineren met teamleden van andere disciplines 
 • Optimaliseren van ontwerpen samen met uitvoering 
 • Bepalen van materialisatie samen met de werkvoorbereiding 
 • Laten modelleren of vertekenen van jouw ontwerp 
 • Ontwikkelen van technische standaarden en best practices 
 • Het verrichten van installatieberekeningen, o.a. koellast-, transmissie, leidingen- en kanaalberekeningen.

 

Dit breng je mee

 • Je hebt een HBO of MBO diploma richting de Installatietechniek en HBO werk- en denkniveau opgedaan door ervaring 
 • Meerjarige ervaring als Engineer van HVAC installaties binnen de utiliteit (bij voorkeur met complexe projecten) bij een installateur of adviesbureau
 • Bekendheid en ervaring met software als VABI, REVIT, Solibri, NavisWorks en Autocad is een pre
 • Je bent in staat om inhoudelijk te begeleiden 
 • Je bent assertief, durft grenzen te stellen maar blijft denken in oplossingen 
 • Je werkt gestructureerd en legt aannames en besluiten goed vast 
 • Je bent innovatief en durft onconventionele keuzes te maken 

 

Wat bieden wij je

 

 • Een mooi salaris op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;
 • Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals 38 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;
 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt;
 • Je wordt onderdeel van een jong en ambitieus team met verschillende doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Sunny lakerveld via [email protected] of telefonisch op 06 822 278 75. 

 


Engineer Piping & Mechanical

De industrie is volop in beweging! Grote actuele vraagstukken als Energie transitie, duurzaamheid en  digitalisering vereisen creativiteit en oplossing gerichtheid om hier het verschil te kunnen maken.

 

Dit ga je doen als Engineer Piping & Mechanical

Als Engineer Piping & Mechanical bij EQUANS heb je de uitdagende taak om bij te dragen aan onze technologisch interessante projecten in de industrie. Je krijgt bijvoorbeeld de opdracht om het werktuigbouwkundig ontwerp van een stoomsysteem bij een energieproducent te realiseren. Onze procesengineer bedenkt het procesontwerp en jij houdt je bezig met het leiding technisch ontwerp. Hierbij kijk je met name naar aspecten als routing, expansie en leidingsupports met bijbehorend krachtenspel/ pipe stress; je verzorgt het 3D model met bijhorende isometrics en leidingsupport tekeningen.

 

Het soort projecten bij EQUANS is zeer afwisselend. Je werkt aan projecten binnen de food, de (petro-) chemie en de energie. Daarnaast werk je in projecten waarin veelal nauwe samenwerking met andere vakdisciplines aan de orde is, zoals process, automatisering en elektro.

 

Met jouw ontwerp zorg je ervoor dat we een duidelijke meerwaarde voor onze opdrachtgevers creëren. Je krijgt dan ook een hoge mate van vrijheid om bij te dragen aan ons innovatief ondernemerschap en onze ambitie om zo duurzaam mogelijke installaties te bouwen.

 

Verbind jezelf aan een veelzijdige technische carrière. Verbind jezelf aan EQUANS.

 

Dit breng je mee

Je hebt een Werktuigbouw, procestechniek of gelijkwaardige opleiding op MBO / HBO-niveau afgerond en deze opleiding aangevuld met een vakgerichte/technische opleiding. Daarnaast heb je kennis van diverse teken- en engineeringspakketten (Autocad, Plant 3D) en de heersende wet- en regelgevingen.

Je kunt goed samenwerken, bezit de juiste drive, staat open voor nieuwe ideeën, kan je goed aanpassen in veranderende omstandigheden en bent stressbestendig. Als engineer kun je goed plannen en organiseren en heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan.

 

Wat bieden wij je

Persoonlijke  begeleiding,  vrijheid,  afwisselend  werk  en  een  werkomgeving  waar  jouw  mening  telt en ondernemerschap genomen mag/kan worden. Je maakt bovendien onderdeel uit van het   wereldwijde   EQUANS concern,   één   van   de   meest innovatieve een groeiende bedrijven ter wereld.

 

Naast  veel aandacht  voor  persoonlijke  groei, flexibiliteit en een goed thuiswerkbeleid bieden  we  een  goed  salaris  en  aantrekkelijke  secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk  van  je  functie horen daar een  laptop,  telefoon,  en een  leaseauto bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Arnold Bos via [email protected] of telefonisch op 06 - 41 99 07 37

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij onze vestiging in Rotterdam sta je midden in de Rotterdamse Industrie. We werken bij uiteenlopende industriële klanten in de Petrochemie, Op- en Overslag, Food en Farmacie. Dagelijkse leveren we technische oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheid en efficiëntie van onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om slimme ontwerpen, kleine revisies, grootschalige nieuwbouwprojecten of onderhoud en beheer. Wij zijn van alle markten thuis. Kom het verschil maken in het industriële hart van Nederland.

 


Junior Engineer Machinebouw

Dit ga je doen als Junior Engineer Machinebouw

Als Junior Engineer Machinebouw bij EQUANS verdiep je je in afwisselende industriële projecten onder leiding van de Project Engineer op de afdeling. Het mooie aan deze functie is dat hetgeen je bedenkt ook daadwerkelijk wordt gebouwd in onze eigen werkplaats. Hierdoor krijg jij als Engineer de kans om jouw eigen 3D ontwerp fysiek te ervaren in de praktijk.

De industriële projecten waar jij mee bezig bent zijn nooit hetzelfde en bevinden zich grotendeels in Limburg. Deze projecten zijn afwisselend en daarom is het belangrijk dat je flexibel bent en open staat voor afwisseling en diversiteit! 

 

Binnen de functie van Junior Engineer Machinebouw ben jij verantwoordelijk voor:

 • Het bedenken van creatieve oplossingen voor machinebouwvraagstukken waarbij je nauw samenwerkt met niet alleen collega Engineers maar ook medewerkers van de klant.
 • Uitwerken van diverse ontwerpen volgens de geldende normen en wensen van de klant.
 • Verstrekken van technische informatie aan de collega’s van de uitvoering en de klant met betrekking tot het ontwerp, zoals berekeningen, materiaalkeuze en detailinformatie.
 • Realiseren van optimalisatietrajecten binnen bestaande ontwerpen en machines waarbij je voorstellen maakt ter verbetering van de kwaliteit en maakbaarheid.
 • Degelijke ordening van projectdocumenten en tekeningen in een (digitaal) archief dat ook voor anderen toegankelijk is. Hierdoor realiseren we kennisborging en zijn engineeringsprojecten goed terug te vinden voor collega’s.

 

Dit breng je mee

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding richting Engineering, Machinebouw of Werktuigbouwkunde.
 • Je hebt een passie voor techniek en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent creatief, leergierig en flexibel.
 • Je bent nauwkeurig en werkt gestructureerd.
 • Je bent communicatief sterk en beheerst de Nederlandse taal goed.
 • Kennis van Inventor en AutoCAD is een pré.

 

Wat bieden wij je

Je komt te werken in een hecht team waar collega’s voor elkaar klaar staan en vakkundigheid en een passie voor het vak engineering voorop staan. Binnen de afdeling heerst er een open cultuur en informele werksfeer waarbij de deur van de leidinggevende altijd open staat. Daarnaast is flexibel werken en thuiswerken mogelijk zodat jij jouw eigen dagindeling kunt maken. Binnen EQUANS vinden wij persoonlijke ontwikkeling belangrijk en daarom bepaal jij samen met jouw leidinggevende jouw persoonlijke leerdoelen en krijg je persoonlijke begeleiding om deze doelen te halen. Ook kun je door middel van cursussen en opleidingen jouw kennis op peil houden en vergroten.

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij deze functie horen daar een goede laptop, telefoon, thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding bij. Daarnaast heeft EQUANS een goede PMT-pensioenregeling, een gezamenlijk hulpfonds, een aantrekkelijke aanbrengbonus, een collectieve zorgverzekering en diverse personeelskortingen. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06-833 013 25.


Engineer Werktuigbouwkunde

Word je Engineer bij EQUANS dan is het jouw taak te zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam ontwerp. Waarvan? Wisselend van de nieuwbouw van een groot ziekenhuis, uitbreiding van een datacenter, verbouwing van een universiteit tot een nieuwe koelinstallatie in een fabriek. Jij hebt alle touwtjes in handen: planning, kwaliteit, veiligheid en budget. Het resultaat is een maakbaar, onderhoudbaar en bruikbaar ontwerp voor de klant. Is je interesse gewekt?

 

Dit ga je doen als Engineer werktuigbouwkunde

Jouw verantwoordelijkheid gaat ver, want alle werkzaamheden binnen een Engineeringsproject vallen binnen jouw takenpakket. Je stelt haalbaarheidsstudies en kostprijscalculaties op en je ontwerpt concepten. Daarnaast draai je ook je hand niet om voor basic- en detailengineering. Je zit niet alleen maar op kantoor: we vinden het belangrijk dat je ook regelmatig naar onze klanten op locatie gaat. Je wordt dus kind aan huis bij klanten zoals bijvoorbeeld: Schiphol, Shell, ESA-Estec en Erasmus Medisch Centrum

Het komt soms voor dat de wensen van de klant niet realistisch zijn. Of dat jouw oplossing duurder uitvalt dan verwacht. Maar ook dat vormt geen belemmering voor jou. Met jouw kennis en ervaring weet je namelijk precies hoe je met de klant meebeweegt en wanneer je met een ander advies moet komen.

Benieuwd wat we zoal doen? We werken bijvoorbeeld aan de verduurzaming van de G-pier op Schiphol (CO2-reductie van 84%!), we realiseren een warmte uit zeewatercentrale en de integrale energievoorziening van een wijk in Scheveningen. Je werkt ook aan slimme oplossingen als een buffervoorziening voor warmtenetten van Vattenfall en we verbouwen Terminal 1 op Schiphol, terwijl 180.000 reizigers iedere dag ongestoord hun weg moeten vinden. Heb je behoefte aan kleinere projecten? Regelmatig vraagt onze onderhoudsafdeling om ontwerpassistentie bij lopende installaties, complexe vervangingsvraagstukken of optimalisaties van bestaande installaties.

Je ziet al dat onze klantenkring divers is, maar daar blijft het niet bij. Naast klanten heb je ook te maken met adviseurs, opzichters, directievoerders en keurende instanties. Het spreekt voor zich dat je alles afstemt binnen de wettelijke kaders en de kaders van EQUANS.

 

Ben jij onze speld in de hooiberg?

Genoeg over ons; wat zoeken we in jou? Allereerst een hbo-diploma in de richting van werktuigbouwkunde. Heb je al ervaring in de rol van Engineer in de installatietechniek? Dan is dat zeker mooi meegenomen. Maar niet getreurd: ook zonder die ervaring – maar met de ambitie om door te groeien – ben je meer dan welkom!

Als ervaren Engineer zul je veel werken met software als VABI (Vereniging voor Automatisering in de Bouw en Installatietechniek), REVIT, Solibri, NavisWorks en Autocad, dus ervaring is hiermee is een pre. Je bent een goede gesprekspartner voor zowel de klanten als onze eigen organisatie, maar hebt ook organisatietalent om een ontwerptraject te organiseren en beheersen. En kwaliteit heb je, net als wij, hoog op je prioriteitenlijst staan.

 

Onze rode loper

We weten dat de banen voor het oprapen liggen, dus waarom zou je voor EQUANS kiezen? Nou, ga er maar even voor zitten. Allereerst krijg je deze prachtige functie, waar we je ook nog eens goed voor betalen. We bieden je alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop, telefoon  en mobiliteitsregeling en een goed doordacht thuiswerkbeleid.

Je kunt naar eigen behoeven deels thuis, deels je standplaats Rotterdam en deels op projectlocaties werken.

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding of coaching? Ook dat regelen we voor je. Een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, mogelijkheden voor thuiswerken en aantrekkelijke personeelskortingen behoren ook allemaal tot het pakket. We helpen je ook graag werk en privé goed in balans te houden. Zo krijg je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar. Tot slot word je ook nog eens onderdeel van het wereldwijde EQUANS-concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld (toch leuk om op verjaardagen te vertellen).

We wachten op je

Heb je al zin in je eerste werkdag? Ga dan meteen naar de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via onze Chatbot. Spreek je toch liever eerst nog iemand? Sunny Lakerveld beantwoordt graag al je vragen. Je bereikt haar via [email protected] of 06  82 22 78 75. Hopelijk tot snel!

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider werkt EQUANS in het westen van het land met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klant specifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden. 

 


Junior Hook-up Engineer Werktuigbouwkunde

Dit ga je doen als Junior Hook-up Engineer Werktuigbouwkunde

EQUANS zoekt een Junior Hook-up Engineer Werktuigbouwkunde voor de klantlocatie ASML in Veldhoven. Als Junior Hook-up Engineer Werktuigbouwkunde ontwerp je in teamverband de koppelingen tussen de gebouw gebonden installaties en de machines van ASML. Omdat ASML in een hoog tempo ontwikkelt, veranderen de specificaties van de machines en bijbehorende installaties continu en veranderen dus ook de koppelingen tussen beiden. Door het continu ontwikkelen is re-work in engineering vaak noodzakelijk, moet je hiermee om kunnen gaan en vindt engineering plaats in alle fasen van een project; van idee fase tot uitvoeringsfase.

 

Buiten het ontwerpen van de koppelingen is EQUANS bij ASML verantwoordelijk voor het de realisatie van grote nieuw- en verbouwprojecten met complexe engineeringstrajecten en het beheer en onderhoud van technische installaties op de campus en modificaties die hieruit voortkomen. Ondanks dat je jouw werkzaamheden uitvoert op de locatie bij ASML, maak je wel onderdeel uit van het engineeringsteam van Zuid-Nederland welke diverse projecten uitvoeren op het gebied van installatietechniek. Dit biedt jou als Engineer de mogelijkheid om ook breder te kijken en je te ontwikkelen binnen verschillende projecten.

 

Binnen de functie van Junior Hook-up Engineer Werktuigbouwkunde ben je verantwoordelijk voor:

 • Onder leiding van een ervaren Hook-up Engineer ga je aan de slag met het ontwerp en inrichting van hightech productieruimtes binnen een cleanroom omgeving. Je ondersteunt bij het ontwerp van onder andere leidingsystemen voor vloeistoffen, gassen en afzuiging. Dimensionering, materiaalkeuze, selectie van componenten, ondersteuning constructies en bepalen van het tracé zijn onderdeel hiervan.
 • Je vertaalt de klanteisen en wensen naar de technische vormgeving van het ontwerp, dat daarna wordt uitgewerkt in een 3D model. Je werkt nauw samen met een ervaren 3D modelleur en vakdisciplines zoals elektrotechniek, automatisering, werkvoorbereiding, uitvoering en onze interne kwaliteitsafdeling.
 • Je draagt er zorg voor dat het ontwerp gedetailleerd wordt uitgewerkt voor uitvoering, dat het voldoet aan de wettelijke normen en eisen, en eisen vanuit de kwaliteitsafdeling. Ook zorg je ervoor dat componentlijsten en archivering van documentatie in een constructie dossier worden opgesteld.

 

Dit breng je mee

 • Je hebt een MBO-4 of HBO- opleiding in de richting Werktuigbouwkunde afgerond.
 • Je wilt jezelf verdiepen in complexe installaties binnen een cleanroom omgeving.
 • Je bent een doorzetter, durft je eigen mening te verdedigen en bent communicatief sterk.
 • Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en zoekt de samenwerking op met jouw collega’s waarbij je open staat voor de ideeën en belangen van een ander.
 • Je bent leergierig en pakt proactief zaken op.
 • Basiskennis van de tekenprogramma’s Autocad, Stabicad en Plant 3D is een pré.

 

Wat bieden wij je

Een uitdagende baan als Junior Hook-up Engineer Werktuigbouwkunde binnen een klein en hecht engineeringsteam dat werkzaam is bij onze klant ASML in Veldhoven. Je werkt hierbij nauw samen met een ervaren 3D modelleur, Hook-up Engineer en andere vakdisciplines zoals elektrotechniek, automatisering, werkvoorbereiding, uitvoering en onze interne kwaliteitsafdeling. Samen maken jullie de projecten tot een succes en ontzorgen jullie de klant. Daarnaast bepaal jij in overleg met je leidinggevende jouw leerdoelen en krijg je persoonlijke begeleiding om deze doelen te halen. Binnen EQUANS vinden we het naast deze begeleiding ook belangrijk dat jij als techneut je vakkennis op peil houdt en kun je door middel van cursussen en opleidingen jouw kennis vergroten en jezelf door ontwikkelen als engineer of richting een andere functie.

 

Daarnaast biedt EQUANS jou een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is het bij EQUANS mogelijk om flexibel en twee dagen thuis te werken, je krijgt dan ook een goed ingerichte thuiswerkplek en een laptop en telefoon zodat je jouw werk goed kunt uitvoeren. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06-833 013 25.


Engineer Werktuigbouwkunde

Dit ga je doen als Engineer Werktuigbouwkunde

Als Engineer Werktuigbouwkunde bij EQUANS in Halsteren krijg je te maken met uitdagende installatietechnische projecten gericht op de utiliteit. Deze gevarieerde projecten bevinden zich in de regio Zeeland en West-Brabant en lopen uiteen van kantorenpanden en appartementencomplexen tot renovaties van ziekenhuizen. Samen met de modelleur vorm je het ontwerpteam voor de werktuigbouwkundige kant van de projecten. Daarnaast werk je samen met collega’s van andere Engineering disciplines maar ook met collega’s in de uitvoering.

 

Ondanks dat je jouw werkzaamheden uitoefent op ons kantoor in Halsteren, maak je onderdeel uit van het engineeringsteam Zuid-Nederland. Dit geeft de kans je optimaal te ontwikkelen in je vakgebied en om ideeën te delen en te overleggen met collega’s.

 

Als Engineer Werktuigbouwkunde ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Uitzoeken van technische mogelijkheden op aanvraag van de projectleider.
 • Bedenken & uitwerken van detailoplossingen op het gebied van WT installaties.
 • Opnemen van werk in het veld en inventariseren van (bestaande) situaties op locatie.
 • Het maken van berekeningen, met name drukverliesberekeningen.
 • Het selecteren van de juiste appendages voor de installaties (pompen, kleppen etc.).

 

Dit breng je mee

 • Een afgeronde HBO opleiding Werktuigbouwkunde of installatietechniek of een MBO opleiding installatietechniek aangevuld met aantoonbare ervaring als Engineer Werktuigbouwkunde.
 • Je hebt enkele jaren ervaring met het bedenken en ontwerpen van werktuigbouwkundige installaties binnen de utiliteit.
 • Je hebt ervaring met het maken van diverse berekeningen waaronder VABI, koel- en warmtelast en drukverliesberekeningen.
 • Je communiceert gemakkelijk en beheerst de Nederlandse taal goed.
 • Je bent gewend om in teamverband te werken, bent verantwoordelijk en toont eigenaarschap.
 • Je bent praktisch ingesteld en hebt kennis van de wet- en regelgeving.
 • Wanneer je kennis hebt van Revit is dit een pré.

 

Wat bieden wij je

Je komt te werken in een hecht team waar collega’s voor elkaar klaar staan en vakkundigheid en een passie voor het vak engineering voorop staan. Binnen de afdeling heerst een open cultuur en informele werksfeer. Daarnaast is flexibel werken en thuiswerken mogelijk zodat jij jouw eigen dagindeling kunt maken. Tevens bieden wij je persoonlijke begeleiding, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij deze functie horen daar een degelijke laptop en smartphone en een goede reiskostenvergoeding bij. Daarnaast heeft EQUANS een goede pensioenregeling, een gezamenlijk hulpfonds, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06-833 013 25.
 


Hook-up Constructeur Werktuigbouwkunde

Dit ga je doen als Hook-up Constructeur Werktuigbouwkunde

EQUANS zoekt een Hook-up Constructeur Werktuigbouwkunde voor de klantlocatie ASML in Veldhoven. Als Hook-up Constructeur Werktuigbouwkunde ben je verantwoordelijk voor het tekenen en uitwerken van de koppeling tussen de gebouw gebonden installaties en de machines van ASML. Omdat ASML in een hoog tempo ontwikkelt, veranderen de specificaties van de machines en bijbehorende installaties continu en veranderen dus ook de koppelingen tussen beiden. Door het continu ontwikkelen is re-work in engineering vaak noodzakelijk, moet je hiermee om kunnen gaan en vindt engineering plaats in alle fasen van een project; van idee fase tot uitvoeringsfase.

 

Buiten het maken van de koppelingen is EQUANS bij ASML verantwoordelijk voor het de realisatie van grote nieuw- en verbouwprojecten met complexe engineeringstrajecten en het beheer en onderhoud van technische installaties op de campus en modificaties die hieruit voortkomen. Ondanks dat je jouw werkzaamheden uitvoert op de locatie bij ASML, maak je wel onderdeel uit van het engineeringsteam van Zuid-Nederland welke diverse projecten uitvoeren op het gebied van installatietechniek. Dit biedt jou als Constructeur de mogelijkheid om ook breder te kijken en je te ontwikkelen binnen verschillende projecten.

 

Binnen de functie van Hook-up Constructeur Werktuigbouwkunde ben je verantwoordelijk voor:

 • In overleg met de klant werk je aan het ontwerp en inrichting van hightech productieruimtes binnen een clean room omgeving. Aan de hand van door de klant aangeleverde specificaties ontwerp je samen met jouw collega Constructeur en Engineer onder andere leidingsystemen voor vloeistoffen, gassen en afzuiging. Hierbij werk jij als Hook-up Constructeur de engineeringsgegevens uit tot concrete tekeningen en 3D modellen.
 • Je vertaalt de concepten en ontwerpen van de Engineers naar verschillende tekeningen en 3D modellen. Samen met jouw collega’s neem je deel aan besprekingen met de klant waarbij het ontwerp aan de harde eisen, maar ook aan de wensen, wordt getoetst en zorg je voor de benodigde aanpassingen in de tekeningen en 3D modellen.
 • Je draagt er zorg voor dat het ontwerp gedetailleerd wordt uitgewerkt voor uitvoering, dat het voldoet aan de wettelijke normen en eisen, en eisen vanuit de kwaliteitsafdeling. Als Hook-up Constructeur zorg jij voor de tekeningen en modellen zodat de collega’s van uitvoering de werken kunnen realiseren.

 

Dit breng je mee

 • Je hebt een MBO-4 of HBO-opleiding in de richting Werktuigbouwkunde afgerond.
 • Je hebt ervaring als tekenaar of constructeur en ervaring met de tekenprogramma’s Autocad, Stabicad Revit of Plant 3D is een pré.
 • Je bent een doorzetter en bent communicatief sterk.
 • Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en zoekt de samenwerking op met jouw collega’s.
 • Je bent leergierig en pakt proactief zaken op.
 • Ervaring met werken binnen een cleanroom omgeving is een pré.

 

Wat bieden wij je

Een uitdagende baan als Hook-up Constructeur Werktuigbouwkunde binnen een klein en hecht engineeringsteam dat werkzaam is bij onze klant ASML in Veldhoven. Je werkt hierbij nauw samen met een ervaren 3D modelleur en andere vakdisciplines zoals elektrotechniek, automatisering, werkvoorbereiding, uitvoering en onze interne kwaliteitsafdeling. Samen maken jullie de projecten tot een succes en ontzorgen jullie de klant. Daarnaast bepaal jij in overleg met je leidinggevende jouw leerdoelen en krijg je persoonlijke begeleiding om deze doelen te halen. Binnen EQUANS vinden we het naast deze begeleiding ook belangrijk dat jij als techneut je vakkennis op peil houdt en kun je door middel van cursussen en opleidingen jouw kennis vergroten en jezelf door ontwikkelen als constructeur, engineer of richting een andere functie.

 

Naast deze zaken biedt EQUANS jou een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is het bij EQUANS mogelijk om flexibel en twee dagen thuis te werken, je krijgt dan ook een goed ingerichte thuiswerkplek en een laptop en telefoon zodat je jouw werk goed kunt uitvoeren. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06-833 013 25.