Projectleider HVAC

Wij zijn op zoek naar een projectleider Heating, Ventilation, Air Conditioning (HVAC) voor onze afdeling Projecten! Vind jij het belangrijk dat het project optimaal wordt opgeleverd? Overzie jij kansen en uitdagingen binnen het project en trek je graag de verantwoordelijkheid naar je toe? Pak dan snel wat verkoelends te drinken, lees verder en wie weet zit jij binnenkort bij ons aan tafel voor deze warme functie!

Dit ga je doen als projectleider HVAC

Als Projectleider HVAC ben jij degene die er voor zorgt dat het volledige project ook werkelijk gerealiseerd wordt, van aanvraag tot oplevering ben jij in staat om multidisciplinair aan te sturen. Het betreft een grote verscheidenheid aan (modificatie) projecten variërend van kleine korte klussen tot de wat grotere projecten. 

Jij zal daarnaast verantwoordelijk zijn voor het effectief onderhouden van contacten met opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers, evt. collega-aannemers en derden. Daarnaast zal er van jou gevraagd worden om potentiële nieuwe opdrachten te signalen, zodanig dat een bijdrage wordt geleverd aan de verwerving van nieuwe HVAC opdrachten binnen onze afdeling Projecten. Verder hoort er bij de functie het voorbereiden en uitwerken van de te verrichten werkzaamheden binnen de vastgestelde begroting en bijbehorend tijdsbestek.

Bij alles wat je doet haal jij het beste uit jezelf. Dus, naast bovenstaand, ook bij:

 • Het bewaken van de voortgang van projecten op zowel commercieel, technisch, financieel als administratief vlak. 
 • Het onderhouden van contacten met de opdrachtgever over, onder andere, de voortgang, de doelstellingen en de bijbehorende budgetten. 
 • Het leiding geven op een coachende wijze aan de teamleden waarbij je stuurt op de te behalen deadlines. 
 • In staat zijn om, als overkoepelend leidinggevende, een grote verscheidenheid aan projecten te overzien, daadkrachtig aan te sturen en effectief te bewaken.

Jouw werkomgeving

Samen voor grote uitdagingen: Equans helpt klanten in het realiseren en versnellen van de 3 grote transities: de energie --, digitale en industriële transitie. We zijn wereldleider in de technische dienstverlening en maakt onderdeel uit van de internationale en beursgenoteerde Bouygues groep. In Nederland werken we samen met 6.000 collega’s vanuit 29 locaties.

Onze afdeling Projecten bestaat uit 4 teams welke zich bezig houden met de realisatie van projecten bij onze klanten. Onze teams bestaan uit projectleiders, werkvoorbereiders, chef-monteurs en uitvoerders. In het veld hebben wij een divers team van monteurs rondlopen. Binnen de afdeling Projecten hebben wij nu de functie van projectleider HVAC open staan.

Dit breng je mee

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hecht iedereen waarde aan samenwerken en zien we overal kansen. Jij ook? Mooi! Verder vragen we van jou:

 • Een HBO werk- en denkniveau, opgedaan door ervaring (Senior Werkvoorbereider, Assistent Projectleider, etc.), of een HBO opleiding richting Werktuigbouwkunde / Installatietechniek
 • Enkele jaren ervaring met het managen van multidisciplinaire projecten binnen de utiliteit
 • Je bent in staat om je team inhoudelijk te begeleiden
 • Je beweegt je goed in een organisatie waarin vele belangen een rol spelen
 • Een praktische instelling, goed kunnen samenwerken en betrouwbaar
 • Enthousiasme en motivatie, ondernemend en daadkrachtig
 • Goed kunnen plannen, organiseren en klantgericht handelen

Wat bieden wij je

Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn. Daarom bieden we je een mooi arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder:

 • Een salaris tussen de €4.499 en €5.315 bruto per maand op basis van jouw ervaring, exclusief vakantiegeld
 • Contract voor onbeperkte tijd
 • Flexibele werktijden in overleg mogelijk
 • Lease auto of Mobiliteitsvergoeding
 • Bonus van maximaal 4%
 • Telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren
 • 38 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband
 • Thuiswerken is in overleg mogelijk
 • Volledig ingerichte werkplek thuis
 • Goede pensioenregeling
 • Een prettige werksfeer en fijne collega’s
 • Volop doorgroei- en opleidingsmogelijkheden

Hoe kun je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! We ontvangen graag jouw reactie. Je kunt solliciteren via de sollicitatie button.

Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Maarten van der Werff via 06 16 00 43 18 of mail naar [email protected].


Projectmanager Werktuigbouwkundige Installaties

Ben jij een ervaren Projectleider en wil je de stap zetten naar Projectmanager? En wil jij samen met ons bijdragen aan de realisatie van uitdagende en duurzame projecten in de regio Limburg? Kijk dan snel hoe jij onze collega wordt!

Dit ga je doen als Projectmanager Werktuigbouwkundige Installaties

Als Projectmanager Werktuigbouwkundige Installaties kom je te werken binnen onze afdeling Projecten in Maastricht-Airport. Binnen deze afdeling ben jij verantwoordelijk voor de realisatie van diverse utilitaire projecten in de nieuwbouw en renovatie. Deze projecten worden uitgevoerd bij interessante opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld Zuyderland Medisch Centrum, MUMC+, Universiteit Maastricht, APG, Sabic, DSM, Brightlands en Lonza.

Jij bent als Projectmanager Werktuigbouwkundige Installaties verantwoordelijk voor de realisatie van projecten en je zorgt er samen met jouw projectteams voor dat de projectdoelen op een kwalitatieve en duurzame manier binnen de gestelde kaders worden behaald. Verder staat hierbij veiligheid, klanttevredenheid en het ontzorgen van de klant voorop. Het gaat hierbij om verschillende projecten met een waarde uiteenlopend van € 2.000.000, - tot ongeveer € 15.000.000, -. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de projecten ben je zelf betrokken als projectleider of stuur je projectteams aan.

Binnen deze projecten neem je alle voorkomende utilitaire werktuigbouwkundige installaties waaronder gas, vuilwater, water, verwarming, koeling en luchtbehandeling voor je rekening. Naast de werktuigbouwkundige kant van de projecten kan de begeleiding van elektrotechnische projecten ook onderdeel zijn van de rol. Verder bevatten de projecten een duurzaamheidscomponent waarbij we bijvoorbeeld materialen of installatiedelen hergebruiken of restenergie gebruikt wordt om installaties te voorzien van energie. Zo laten we de wereld beter achter voor onze volgende generaties.

Als Projectmanager Werktuigbouwkundige Installaties ben jij verantwoordelijk voor:

 • Leidinggeven aan en coördinatie van verschillende projectteams bestaande uit projectleiders en werkvoorbereiders. Jij creëert goed presterende projectteams en zorgt voor kennis- en competentieontwikkeling van de teams.
 • Bewaken van de voortgang en gemaakte kosten gedurende de projectuitvoering waarbij je zorgt voor een betrouwbare financiële rapportage.
 • Toezien op de projectvoorbereiding door de projectleiders en werkvoorbereiders. Hierbij houdt je rekening met de geldende regelgeving, normeringen en klantwensen.
 • Realiseren van een soepele uitvoering van de projecten zodat deze tijdig, binnen het financiële kader en technisch goed worden opgeleverd. Daarbij stel je interne en externe planningen op en bewaakt deze.
 • Onderhouden van een goede relatie met de klant, leveranciers, onderaannemers en derden waarbij je potentieel nieuwe opdrachten en projecten opmerkt en signaleert. Daarnaast onderhandel je met deze stakeholders over de prijzen van opdrachten en adviseer je de klant in het maken van de juiste keuzes.

Jouw werkomgeving

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

Jij komt als Projectmanager Werktuigbouwkundige Installaties te werken binnen de afdeling Projecten op onze vestiging Maastricht-Airport. Binnen de afdeling is er een collegiale sfeer en informele sfeer en zijn collega’s bereid zijn iets voor elkaar te doen.

Als Projectmanager Werktuigbouwkundige Installaties ga je werken aan in het oog springende projecten. Deze projecten hebben impact op de maatschappij en vanaf de opstartfase van het project ben jij als Projectmanager vanuit Equans betrokken. Samen met de opdrachtgever, architect en constructeur starten jullie vanuit een structuurontwerp en zetten dit samen om in een uitvoeringsontwerp en te realiseren project. Deze projecten kennen een lange aanlooptijd en de uitdagingen zit vooral binnen een stuk proces- en changemanagement. Buiten de gebaande paden denken, diverse invalshoeken belichten en eigen input wordt daarom erg gewaardeerd en verwacht.

Wie ben jij?

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hechten we waarde aan samenwerken en we zien overal kansen. Kansen die we aangrijpen. Verder passen jouw sterke communicatieve vaardigheden en leidinggevende capaciteiten goed bij deze vacature van Projectmanager Werktuigbouwkundige Installaties. Ook beschik je over:

 • Hbo- werk- en denkniveau binnen de installatietechniek.
 • Een afgeronde mbo-4 of hbo- opleiding in de richting werktuigbouwkunde of installatietechniek.
 • Ongeveer 10 jaar ervaring als projectleider werktuigbouwkundige installaties, installatietechniek of HVAC in een utilitaire omgeving.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij?

Equans biedt jou een uitdagende baan als Projectmanager. Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn, daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:

 • Salaris tussen € 5416,72 en € 7738,17 bruto per maand, exclusief vakantiegeld.
 • Direct een vast contract voor onbepaalde tijd.
 • Eigen leaseauto die je ook privé kunt rijden.
 • Telefoon en laptop.
 • 30 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband.
 • Een persoonlijk benefits budget, dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor het bijkopen van ADV dagen, uit laten betalen en meer.
 • Thuiswerken is in overleg mogelijk.
 • Goede pensioenregeling (PMT).
 • Mogelijkheid voor lidmaatschap voor het Equans gezamenlijk hulpfonds. Dit fonds biedt de mogelijkheid tot eenmalige aanvullende tegemoetkoming voor gezondheid gerelateerde kosten zoals b.v. aanschaf van een brillen/contactlenzen, gehoorapparaat of gezinsverzorging.
 • Veel opleiding- & ontwikkelmogelijkheden binnen de functie maar ook daarbuiten. Daarnaast biedt Equans door ook de mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie.

Zo kun je solliciteren

Ben je geïnteresseerd geraakt? Solliciteer dan snel!

Heb je nog vragen? Dat kan natuurlijk. Neem dan contact op met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op +316-83 30 13 25, WhatsApp is ook mogelijk.


Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties

Equans realiseert uitdagende en duurzame projecten in de regio Limburg. Wil jij hier als Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties aan bijdragen? Solliciteer dan op deze vacature en wordt onze collega in Maastricht-Airport!

Dit ga je doen als Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties

Als Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties kom je te werken binnen onze afdeling Projecten in Maastricht-Airport. Binnen deze afdeling ben jij verantwoordelijk voor de realisatie van diverse utilitaire projecten in de nieuwbouw en renovatie. Deze projecten worden uitgevoerd bij interessante opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld Zuyderland Medisch Centrum, MUMC+, Universiteit Maastricht, APG, Sabic, DSM, Brightlands en Lonza.

Jij bent als Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties verantwoordelijk voor de realisatie van projecten en je zorgt er samen met het projectteam voor dat de projectdoelen op een kwalitatieve en duurzame manier binnen de gestelde kaders worden behaald. Verder staat hierbij veiligheid, klanttevredenheid en het ontzorgen van de klant voorop. Het gaat hierbij om verschillende projecten met een waarde uiteenlopend van € 300.000,- tot ongeveer € 2.000.000,-. Hierbij neem je alle voorkomende utilitaire werktuigbouwkundige installaties waaronder gas, vuilwater, water, verwarming, koeling en luchtbehandeling voor je rekening. Daarnaast is er binnen de projecten een duurzaamheidscomponent aanwezig waarbij we bijvoorbeeld materialen of installatiedelen hergebruiken of restenergie gebruikt wordt om installaties te voorzien van energie. Zo laten we de wereld beter achter voor onze volgende generaties.

Als Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties ben jij verantwoordelijk voor:

 • Zorgdragen voor de projectvoorbereiding samen met jouw vaste werkvoorbereider. Hierbij houdt je rekening met de geldende regelgeving, normeringen en klantwensen.
 • Realiseren van een soepele uitvoering van de projecten zodat deze tijdig, binnen het financiële kader en technisch goed worden opgeleverd.
 • Zorgen voor een kwantitatieve en kwalitatieve voldoende bezetting op de verschillende projecten. Hierbij geef je duidelijk instructies aan de verschillende collega’s en motiveert en coacht waar nodig.
 • Bewaken van de voortgang en gemaakte kosten gedurende de projectuitvoering waarbij je zorgt voor een betrouwbare financiële rapportage.
 • Opstellen en bewaken van planningen zowel intern als extern.
 • Onderhouden van een goede relatie met de klant, leveranciers, onderaannemers en derden waarbij je potentieel nieuwe opdrachten en projecten opmerkt en signaleert. Daarnaast onderhandel je met deze stakeholders over de prijzen van opdrachten en adviseer je de klant in het maken van de juiste keuzes.

Jouw werkomgeving

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

Jij komt als Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties te werken binnen de afdeling Projecten in onze vestiging Maastricht-Airport. Deze afdeling bestaat uit verschillende teams met allemaal een eigen specialisme en vakkennis. Ondanks de verschillende teams en de verschillende specialismes is het een afdeling waar kennis delen en van elkaar leren gemeengoed is. Collega’s zijn collegiaal richting elkaar en je kunt met vragen bij iedereen terecht. Er heerst een dynamische en informele sfeer waarbij onze collega’s bereid zijn iets voor elkaar te doen.

Mark is een van de projectleiders in dit team, hij omschrijft de werkomgeving als volgt: ‘het voelt als een dynamische en vertrouwde omgeving, waar je op een prettige manier je werk kunt doen. Je kunt bij elkaar terecht en kunt tot en met directieniveau gewoon bij elkaar aankloppen.’

Wie ben jij?

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hechten we waarde aan samenwerken en we zien overal kansen. Kansen die we aangrijpen. Verder passen jouw sterke communicatieve vaardigheden en leidinggevende capaciteiten goed bij deze vacature van Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties. Ook beschik je over:

 • Hbo- werk- en denkniveau binnen de installatietechniek.
 • Een afgeronde mbo-4 of hbo- opleiding in de richting werktuigbouwkunde of installatietechniek.
 • Ongeveer 5 jaar ervaring als projectleider werktuigbouwkundige installaties, installatietechniek of HVAC in een utilitaire omgeving.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij?

Equans biedt jou een uitdagende baan als Projectleider Werktuigbouwkundige Installaties. Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn, daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:

 • Salaris tussen € 4065,56 en € 6656,67 bruto per maand, exclusief vakantiegeld.
 • Direct een vast contract voor onbepaalde tijd.
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden om bijvoorbeeld 4x9 te werken.
 • Eigen leaseauto die je ook privé kunt rijden.
 • Telefoon en laptop.
 • 30 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband.
 • Een persoonlijk benefits budget, dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor het bijkopen van ADV dagen, uit laten betalen en meer.
 • Thuiswerken is in overleg mogelijk en je krijgt een volledig ingerichte werkplek thuis
 • Goede pensioenregeling (PMT).
 • Mogelijkheid voor lidmaatschap voor het Equans gezamenlijk hulpfonds.
 • Veel opleiding- & ontwikkelmogelijkheden binnen de functie maar ook daarbuiten. Daarnaast biedt Equans door ook de mogelijkheden om door te groeien naar een andere functie.

Zo kun je solliciteren

Ben je geïnteresseerd geraakt? Solliciteer dan snel!

Heb je nog vragen? Dat kan natuurlijk. Neem dan contact op met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op +316-83 30 13 25, WhatsApp is ook mogelijk.