Marketeer

Functieomschrijving 

EQUANS is een grote internationale technische dienstverlener en zet zich met name in om de duurzaamheidstransitie, de digitaliseringstransitie en de industrietransitie te versnellen. Zoals in alle landen levert marketing - ook in Nederland - belangrijke hulpmiddelen in het succesvol ontwikkelen van specialismen en markten.

 

In de rol van regionale Adviseur Marketing/Marketeer (regio Zuid Nederland) ben je verantwoordelijk voor het versterken van de merkbekendheid, de merkrelevantie en de merkvoorkeur voor de verschillende regio bedrijven. Daarnaast ondersteun je onze commerciële teams optimaal met het creëren van marktwaarde, genereren van leads en het versterken van de klantrelatie. Je acteert in samenwerking met de andere regionale marketeers, en in lijn met de marketingstrategie die, met jouw medewerking, jaarlijks met het landelijke marketingteam wordt bepaald.     

 

Taken en verwantwoordelijkheden 

Jouw taken en verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit:

 

 • Het opzetten, beheren en bewaken van de content- & eventplanning van alle uitingen, campagnes, beurzen en events.
 • Operationele uitvoering van alle marketingactiviteiten zoals campagnes, nieuwsberichten, klantreferenties, marketing middelen, beurzen en klantrelatie events.
 • De coördinatie tussen alle meewerkende partijen (intern en extern)
 • Het beheren van het overzicht voor alle sponsoractiviteiten en netwerkrelaties.
 • Het beheren en budget bewaken van de marketing uitgaves.
 • Bewaken en ontwikkelen van de huisstijl.
 • Maken van online analyses vanuit google analytics en hootsuite.
 • Het verzorgen, analyseren en rapporteren van de regionale klanttevredenheidsonderzoeken (KTO).
 • Rapportage (zowel mondeling als schriftelijk) over alle lopende marketing activiteiten aan managers en andere stakeholders.

 

Functie-eisen 

Voor deze uitdagende functie zijn we op zoek naar een bevlogen kandidaat met tenminste:

 

 • Een afgeronde HBO of universitaire opleiding Marketing en/of Communicatie.
 • Minimaal 5 jaren ervaring bij een binnen een afdeling marketing, bij voorkeur in een technische georiënteerde omgeving.
 • Positivisme, pro-activiteit en enthousiasme. Je houdt van interactie met klanten en collega’s en kent alleen uitdagingen, geen problemen.
 • Stevige persoonlijkheid. Je kunt de regie houden, hebt overzicht, bent een verbinder en je communiceert op alle niveaus.
 • Flexibel. Je kunt snel schakelen en gaat graag nieuwe uitdagingen aan.
 • Zelfstandigheid. Je voelt je op je plek in een zelfstandige functie waarin ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit.
 • Ervaring met het schrijven en redigeren van o.a. briefings, rapportages en artikelen.
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal (zowel schriftelijk als mondeling).

 

Wat bieden wij je

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Margot Antens via [email protected] of via 06 519 51 940

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.