Sustainability Officer

Heb jij een passie voor duurzaamheid en wil je hierin als Sustainability Officer het voortouw nemen?

 

EQUANS heeft ruime ervaring in ontwerp, nieuwbouw, onderhoud en beheer van technische installaties en systemen. Daarnaast zijn we steeds actiever in Energiesystemen, Smart Mobility en E-Mobility. Van het eerste advies tot en met het meerjarige onderhoud en beheer. Hierbij staat duurzaamheid hoog op de agenda, zowel in de eigen bedrijfsvoering als bij onze klanten. Het bestuur van EQUANS Nederland verankert Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in de strategie, zodat dit door vertaald kan worden naar onze bedrijfsprocessen.

 

Dit ga je doen

Als junior Sustainability Officer binnen de afdeling Health, Safety, Security & Environment (HSSE)  bij EQUANS streef je altijd naar verbetering. Jij ontwikkelt mede het MVO beleid van EQUANS en je werkt gepassioneerd aan het realiseren van onze duurzame ambities. Het betreft een zelfstandige functie met veel eigen initiatief en ruimte om je te ontwikkelen, binnen een team van ervaren MVO professionals. Dit alles doe je met een intrinsieke motivatie voor duurzaamheid en met oog voor de strategische uitdagingen van het bedrijf. Je rapporteert aan het hoofd van de afdeling HSSE & CSR en bent een initiatiefrijke spil bij interne en externe stakeholderactiviteiten.

 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

 • Het ondersteunen bij de ontwikkeling van het MVO beleid van EQUANS NL.
 • Het uitwerken van plannen van aanpak t.b.v. de implementatie van het MVO beleid.
 • Het verzamelen van data t.b.v. de MVO rapportagecyclus van EQUANS NL en ondersteunen van het rapportage en communicatieproces.
 • Het identificeren van de juiste interne en externe stakeholders rondom MVO thema’s en het opbouwen en onderhouden van relaties.
 • Het ondersteunen van business managers bij de implementatie van het MVO beleid.
 • Het doen van verbetervoorstellen m.b.t. het MVO beleid.
 • Het adviseren van interne bedrijfsonderdelen en afdelingen op het gebied van MVO.
 • Het intern verzorgen van MVO training en presentaties.
 • Het signaleren van belangrijke interne en externe ontwikkelingen en trends op het gebied van MVO.

 

Dit breng je mee

Voor deze uitdagende startersfunctie zijn wij op zoek naar een kandidaat die:

 • Een WO master in sustainability heeft afgerond.
 • Makkelijk contact maakt en een netwerker is.
 • Zich enigszins bewust is van haar/zijn karakterstructuur en op zoek is om zich actief persoonlijk te ontwikkelen
 • Prestatie- en resultaatgericht werkt en gestructureerd en planmatig projecten en werk oplevert
 • Intrinsiek doordrongen is van de opgave die ons als bedrijfsleven in het algemeen en als technisch dienstverlener specifiek voorstaat op het gebied van duurzaam handelen
 • Denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van barrières en onmogelijkheden en daarmee een bijdrage wilt leveren aan het versnellen van de duurzaamheidstransitie van EQUANS NL,
 • Een specialist wilt worden in een generalistisch onderwerp en dus inhoudelijk onderlegt is op alle facetten van het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid   

Spreekt de functie en het werkveld je aan, maar bekruipt je het gevoel dat je niet op alle punten voldoet aan het gestelde profiel? We willen je dan alsnog bewegen om contact met ons te zoeken. Bij EQUANS staan wij voor een inclusief wervings- en selectiebeleid en door in gesprek te gaan met potentiële kandidaten ontdekken wij graag of er een plek te vinden is binnen onze organisatie.  

 

Wat bieden wij je 

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

 

Naast aandacht voor persoonlijke (door) groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Van ons krijg je natuurlijk een laptop en telefoon. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Zo kun je solliciteren
Heb je interesse en spreekt deze vacature je aan? Reageer dan zo snel mogelijk via de button 'solliciteren'. Graag ontvangen we behalve een CV ook een motivatiebrief.

Voor vragen kun je contact opnemen met Nicole Bieshaar via [email protected] of telefonisch/whatsapp op 06 – 15 09 59 95


HSSE Adviseur

Ben jij de veiligheidskundige met ervaring binnen de utiliteit en industrie en wil je onze afdeling Health Safety Security Environment komen versterken?

 

Functieomschrijving

Als adviseur HSSE heb je een coachende en stimulerende rol en ben je verantwoordelijk voor het bewaken, coördineren en mede implementeren van het beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid, beveiliging en milieu. Uiteraard allemaal om de optimale veiligheid van onze medewerkers te waarborgen. Je werkt vanuit onze regionale vestiging in Hoek of Halsteren ter ondersteuning van de regiodirectie en medewerkers op de kantoor en projectlocaties in de regio Zuidwest. Daarnaast neem je ook deel aan regionale, regio-overstijgende en/of landelijke HSSE werkgroepen. Je maakt samen met de collega-adviseurs HSSE deel uit van de stafafdeling HSSE van EQUANS Zuid-Nederland BV.

 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

 • het combineren van wet- en regelgeving en het beleid van EQUANS en dit vertalen naar de praktijk;
 • het toezien op integrale bewaking op HSSE aspecten binnen de projecten- en/of onderhoudsorganisatie van EQUANS in de regio Zuidwest en gevraagd en ongevraagd advies geeft aan alle betrokkenen;
 • het verzorgen van schriftelijke rapportages, trendanalyses en informatie te verschaffen ten behoeve van stuurinformatie voor het regionale managementteam en aan de manager HSSE ten behoeve van het opstellen van het jaarplan en –verslag conform relevante wet- en regelgeving;
 • het uitvoeren van interne HSSE audits en het zeer frequent bezoeken van de diverse projectlocaties;
 • het organiseren van interne instructie- en voorlichtingsbijeenkomsten;
 • het vanuit jouw specifieke deskundigheid vervullen van een adviesrol naar de opdrachtgever en het locatiemanagement;
 • het registreren en opvolgen van mogelijke correctieve en preventieve maatregelen, het uitvoeren van onderzoeken bij veiligheids- en milieu incidenten en (bijna) ongevallen en daarbij zorgen voor een gedegen analyse en rapportage en de opvolging van verbeterpunten.

 

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een persoon die: 

 • beschikt minimaal over een afgeronde opleiding HVK of IVK met MVK (als minor);
 • enkele jaren relevante ervaring heeft in een technische omgeving;
 • bekend is de verschillende normeringen zoals VCA-P, OHSAS18001, ISO9001 en ISO14001;
 • ervaring heeft met onderzoeksmethodieken zoals Tripod en RCA en bekend is met het uitvoeren van interne audits en werkplekbezoeken.

 

Herken jij jezelf in de volgende competenties: 

 • Creatief
 • Mensgericht
 • Pro-actief
 • Out-of-the-box denkend
 • Communicatief vaardig

 

Wat bieden wij je 

Bij EQUANS werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar zodat werk en privé goed in balans is te houden.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Margot Antens via [email protected] of via 06 51 95 19 40.


HSSE Adviseur

Ben jij de veiligheidskundige met ervaring binnen de utiliteit en industrie en wil je onze afdeling Health Safety Security Environment komen versterken?

 

Functieomschrijving

Als adviseur HSSE heb je een coachende en stimulerende rol en ben je verantwoordelijk voor het bewaken, coördineren en mede implementeren van het beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid, beveiliging en milieu. Uiteraard allemaal om de optimale veiligheid van onze medewerkers te waarborgen. Je werkt vanuit onze regionale vestiging in Oisterwijk ter ondersteuning van de regiodirectie en medewerkers op de kantoor en projectlocaties in de regio Zuid. Daarnaast neem je ook deel aan regionale, regio-overstijgende en/of landelijke HSSE werkgroepen. Je maakt samen met de collega-adviseurs HSSE deel uit van de stafafdeling HSSE van EQUANS Zuid-Nederland BV.

 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

 • het combineren van wet- en regelgeving en het beleid van EQUANS en dit vertalen naar de praktijk;
 • het toezien op integrale bewaking op HSSE aspecten binnen de projecten- en/of onderhoudsorganisatie van EQUANS in de regio Zuidwest en gevraagd en ongevraagd advies geeft aan alle betrokkenen;
 • het verzorgen van schriftelijke rapportages, trendanalyses en informatie te verschaffen ten behoeve van stuurinformatie voor het regionale managementteam en aan de manager HSSE ten behoeve van het opstellen van het jaarplan en –verslag conform relevante wet- en regelgeving;
 • het uitvoeren van interne HSSE audits en het zeer frequent bezoeken van de diverse projectlocaties;
 • het organiseren van interne instructie- en voorlichtingsbijeenkomsten;
 • het vanuit jouw specifieke deskundigheid vervullen van een adviesrol naar de opdrachtgever en het locatiemanagement;
 • het registreren en opvolgen van mogelijke correctieve en preventieve maatregelen, het uitvoeren van onderzoeken bij veiligheids- en milieu incidenten en (bijna) ongevallen en daarbij zorgen voor een gedegen analyse en rapportage en de opvolging van verbeterpunten.

 

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een persoon die: 

 • beschikt minimaal over een afgeronde opleiding HVK of IVK met MVK (als minor);
 • enkele jaren relevante ervaring heeft in een technische omgeving;
 • bekend is de verschillende normeringen zoals VCA-P, OHSAS18001, ISO9001 en ISO14001;
 • ervaring heeft met onderzoeksmethodieken zoals Tripod en RCA en bekend is met het uitvoeren van interne audits en werkplekbezoeken.

 

Herken jij jezelf in de volgende competenties: 

 • Creatief
 • Mensgericht
 • Pro-actief
 • Out-of-the-box denkend
 • Communicatief vaardig

 

Wat bieden wij je 

Bij EQUANS werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar zodat werk en privé goed in balans is te houden.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Margot Antens via [email protected] of via 06 51 95 19 40.


Veiligheidskundige

Als Veiligheidskundige ben je werkzaam in een industriële procesomgeving bij één van onze klanten in een High Tech R&D-omgeving. Dit ga je doen als VeiligheidskundigeAls Veiligheidskundige ben je verantwoordelijk voor het bewaken, coördineren en mede implementeren van het beleid op het gebied veiligheid en kwaliteit. Uiteraard om de optimale veiligheid van projecten te waarborgen. Je werkt voornamelijk op locatie bij onze grotere opdrachtgevers in een utilitaire of industriële omgeving waarbij je zowel een uitvoerende en adviserende rol hebt. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en up to date houden het locatieplan en additionele projectplannen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Je adviseert zowel de opdrachtgever en het management van ENGIE zowel gevraagd en ongevraagd vanuit specifieke up-to-date deskundigheid.  Naast het dagelijks toezicht op het toepassen van het veiligheidsbeleid ben je tevens verantwoordelijk voor het opstellen van TRA’s en RI&E’s. Regelmatig voer je (interne) audits en HSE inspecties uit en zorgt daarbij ook voor de registratie en opvolging van mogelijke correctieve en preventieve maatregelen. Je voert onderzoeken uit bij veiligheidsincidenten en (bijna) ongevallen en zorgt daarbij voor een gedegen analyse en rapportage. Vanuit jouw voorbeeldfunctie draag je, met je kennis en enthousiasme, bij aan, niet alleen het veiligheids- maar ook aan het en kwaliteitsbesef van alle medewerkers op alle niveaus.  Naast het primaire aandachtsgebied veiligheid lever je dus ook een bijdrage aan de kwaliteitsbeheersing, oftewel de Quality Assurance, van de organisatie. Je bekijkt daarbij de diverse processen van uit een kwaliteitsoptiek en zoekt daarin continue naar mogelijkheden tot verbetering, optimalisatie en efficiency. Dit neem je mee

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK) aangevuld met enkele jaren relevante ervaring in een technische omgeving, bij voorkeur binnen de petrochemie, industrie of olie & gas.
 • Vanzelfsprekend ben je bekend met de verschillende normeringen zoals VCAP, OHSAS18001, ISO9001 en de ISO14001, heb je ervaring met onderzoeksmethodieken zoals Trypod of RCA en ben je bekend met het uitvoeren van audits en inspecties.
 • Analytisch ben je sterk en je communiceert gemakkelijk op alle niveaus in het Nederlands en Engels. Je bent klant- en resultaatgericht en beschikt over een hands-on-mentaliteit.

 Wat bieden wij jePersoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.  Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon, en een leaseauto bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.  Wij zijn EQUANSWereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel. Bij EQUANS werken we met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klantspecifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden. Zo kun je solliciterenSpreekt de vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kan je contact opnemen met Donny Capitein op 06 587 947 63 of per mail [email protected]