Juridisch Contractmanager

Equans streeft voortdurend naar de beste service voor haar klanten en combineert daarbij vakmanschap, de modernste technieken, veiligheid, duurzaamheid en rendement. Actief op een scala van vakgebieden, en gericht op grote en complexe utilitaire en industriële projecten, services en onderhoud. Er wordt gewerkt vanuit diverse vestigingen en projectlocaties. Voor regio West Industrie zijn wij op zoek naar een Contractjurist. Je rapporteert aan de General Counsel van Equans Nederland en functioneel aan de Commercieel Directeur van West Industrie en maak je landelijk onderdeel uit van een groot team bedrijfsjuristen en contractmanagers.

Contract jurist, Equans West Industrie

Als Contract jurist waarborg je de contractuele belangen bij industriële projecten in zowel de aanbiedings- als realisatiefase. Hiernaast ben je betrokken bij projectuitvoering bij het opstellen van omvangrijke, of van de normale procedure afwijkende, meerwerk opgave. Je onderneemt acties ter voorkoming van claims, vorderingen of aanspraken. Als Contract jurist  bevorder je contract awareness binnen het eigen bedrijf en implementeer je best practices in samenwerking met collega’s van andere vestigingen. Ben jij de persoon die deze verantwoording kan dragen? Vind jij het leuk om zelfstandig te werken en toch onderdeel te kunnen zijn van een grote groep?

Dit ga je doen als contract jurist

In de tenderfase signaleer je kansen en mogelijkheden welke contracten bieden en analyseer en beoordeel je af te sluiten geïntegreerde contracten op potentiële juridische en commerciële risico’s en adviseert hierover. Je ondersteunt de accountmanager, tendermanager & projectdirectie tijdens onderhandelingen met opdrachtgevers en adviseert deze over contractuele condities, het voorkomen en beperken van risico’s en aansprakelijkheid en de gewenste vorm en inhoud van de af te sluiten contracten.

Daarnaast ondersteun je de projectteams in de realisatiefase op juridisch en commercieel gebied. Je beheert afgesloten contracten, fungeert als geweten van de projectmanager en bent tijdens de uitvoering vraagbaak voor interne afdelingen. Naast de tender- en projectdirectie/projectmanager werk je hecht samen met uitvoeringsteams, de inkoopafdeling en Bedrijfsjuristen van de afdeling Juridische Zaken. In deze functie is je standplaats Rotterdam maar ben je ook veelvuldig in gesprek op klant locaties in de regio groot Rotterdam.

Dit breng je mee

Je hebt minimaal 10 jaar relevante juridische ervaring (o.a bouwrecht praktijk) en/of binnen een projectenorganisatie. De dynamiek van een projectenorganisatie spreekt je aan en je werkt graag met techneuten. Je hebt affiniteit met de industrie, hebt hierin ervaring en spreekt de taal. Je ziet uitdaging in het ondersteunen van een projectteam, je creëert kansen en je bent commercieel gedreven. Als persoon ben je analytisch sterk, daadkrachtig en een systeemdenker. Het delen van kennis en ervaring binnen je team en de organisatie is voor jou vanzelfsprekend.

Verder ben je in het bezit van:

 • Een afgeronde studie Nederlands recht
 • Minimaal 10 jaar ervaring in het (industriële) bedrijfsleven dan wel advocatuur (bouwrechtpraktBrede technische affiniteit
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheden en sterke commerciële vaardigheden
 • Goede communicatieve skills en deins je niet terug voor onderhandelingen
 • Ervaring met FIDIC en UAVgc contracten is een pré.

Wat bieden wij je

 • tot € 7.750,- bruto per maand op basis van jouw ervaring
 • 25 vakantiedagen, waarvan 5 dagen als onderdeel van het benefitsbudget
 • 13 ADV-dagen, waarvan 3 ADV-dagen als onderdeel van het benefitsbudget
 • een vast dienstverband
 • mogelijkheid tot hybride werken met arbo-proof thuiswerkplek
 • laptop, telefoon en een lease-auto of mobiliteitsbudget
 • pensioenregeling volgens Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT)
 • de kans om echt impact te maken in een organisatie!

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

Jij versterkt de Unit Projecten op onze vestiging in Rotterdam. Daar sta je midden in het hart van de Industrie voor heel Nederland. We werken bij uiteenlopende industriële klanten in de Petrochemie, Op- en Overslag, Energie, Food en Farmacie.  Wat opvalt aan dit  team van 20  professionals is de open en directe communicatie. Verder wordt er hard gewerkt, veel gelachen en staat iedereen altijd voor elkaar klaar. Ook buiten werktijd. Samen zijn wij Equans.

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’. Voor vragen kun je contact opnemen met Zuhal Tarakcilar via [email protected] of telefonisch op 06 – 572 802 59.