Manager Finance & Control

Om ons te ondersteunen in de verdere ontwikkeling van onze organisatie zijn wij op zoek naar een

 

Manager Finance & Control EQUANS West Industrie

met oog voor optimalisatie dat binnen een leuk team wil werken waarin een goede sfeer heerst

 

Doel van de functie

Als Manager Finance & Control ben je als eindverantwoordelijke voor Finance binnen West Industrie en tevens als lid van het Management team verantwoordelijk voor het (laten) ondersteunen, monitoren, richting geven aan en verantwoorden van de prestaties van EQUANS West Industrie, zodanig dat in de juiste balans van risico’s versus opbrengsten een maximale bijdrage aan het financiële resultaat van EQUANS wordt geleverd.

Je zorgt dat de werkmaatschappij qua riskmanagement, contract management en financiële processen in control is door het team (circa 12 FTE) op de juiste manier in te zetten en aan te sturen.

 

Verder word jij succesvol door de volgende taken en verantwoordelijkheden op je te nemen:

 • Medebepalen van het lange termijn finance en control beleid (breedste zin van het woord) van de onderneming en uitdragen en bijsturen waar noodzakelijk.
 • Uitzetten binnen de afgesproken overall strategie van de kaders voor het finance en control beleid van EQUANS West Industrie en bepalen van de KPI’s om de voortgang te meten.
 • Beoordelen of nieuwe business proposities (projecten, contracten) binnen EQUANS West Industrie qua risicoprofiel passen binnen de (internationale) EQUANS kaders.
 • Mede verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van de organisatie. Enerzijds door de gestelde doelen te vertalen in financiële indicatoren waardoor voortgang en resultaten continue gemonitord kunnen worden en anderzijds door zich te verdiepen in de organisatie en vanuit die kennis te werken aan het vergroten van het financieel bewustzijn binnen de operationele teams.
 • Zorgdragen voor de ontwikkeling van jouw team en meenemen van je team in de gewenste cultuurverandering om zo een bijdrage te leveren aan de transformatie naar een toekomstbestendige organisatie.

 

Plaats in de organisatie

Je rapporteert hiërarchisch aan de Chief Financial Officer van EQUANS Nederland en functioneel aan de Algemeen Directeur van EQUANS West Industrie en je bent een kritisch adviseur en sparring partner voor deze collega’s. In deze belangrijke rol geef je leiding aan de afdeling Finance & Control EQUANS West Industrie en maak je tevens deel uit van het kernteam Finance landelijk.

 

Dit breng je mee

Je bent in staat mee te denken over strategie en deze te vertalen naar jouw afdelingen. Je hebt oog voor een balans van mensgericht handelen en gezonde bedrijfsvoering. Je weet jouw medewerkers te motiveren en inspireren door een coachende stijl van leidinggeven.

 

Jouw persoonlijkheid vindt EQUANS erg belangrijk. Daarnaast zou het ook mooi zijn als je het volgende meebrengt:

 • Relevante (bedrijfs)economische opleiding op academisch niveau, aangevuld met RC/RA opleiding
 • Bij voorkeur brede bedrijfskundige kennis en/of ervaring met integrale bedrijfsvoering
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan de laatste jaren in een senior financieel management positie bij een grote onderneming
 • Ervaring met complexe veranderingsprocessen

 

Wat bieden wij je

Een coöperatieve werksfeer met een “no nonsens” cultuur, waar we open en eerlijk zijn. Persoonlijke begeleiding, vrijheid ook in hybride werken, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

 

Naast een aantrekkelijk salaris onderscheidt EQUANS zich met meer mogelijkheden voor een vrije invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar uiteraard een laptop, telefoon, en een leaseauto bij. Bij ons ontvang je daarnaast op basis van je salaris een vast percentage aan benefitsbudget van minimaal 3% van je (bruto) jaarsalaris. Dit kun je o.a. inzetten voor het (ver)kopen van verlofrechten, het investeren in persoonlijke ontwikkeling, het compenseren van de pensioenbijdrage, of het uitkeren van een bedrag als toelage. Daarnaast geldt er een variabele beloningsregeling. 

 

Do it, do it now, do it together !

  

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij onze vestiging in Rotterdam sta je midden in de Rotterdamse Industrie (ruim 500 vaste medewerkers). We werken bij uiteenlopende industriële klanten in de Petrochemie, Op- en Overslag, Food en Farmacie. Dagelijkse leveren we technische oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheid en efficiëntie van onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om slimme ontwerpen, kleine revisies, grootschalige nieuwbouwprojecten of onderhoud en beheer. Wij zijn van alle markten thuis. Kom het verschil maken in het industriële hart van Nederland. 

 

Zo kun je solliciteren

Solliciteer meteen via de button en upload je cv met motivatie! Vragen over deze vacature? Neem contact op met Arnold Bos via [email protected] of telefonisch op 06 - 419 907 37.

 

 


Document Controller

Vanuit EQUANS voeren we grote projecten uit in heel Noord Nederland. Of het nou gaat om de nieuwbouw van een groot ziekenhuis en de renovatie van een fabriek, bij ons ben je aan het goede adres. De projecten variëren in grootte en inhoud en hebben elk hun eigen uitdagingen. Voor onze vestiging in Roden zoeken we een:

 

Document Controller, Roden

 

Dit ga je doen

Ter uitbreiding van de afdeling Projecten in onze regio Noord Nederland zoeken we een Document Controller.

Recentelijk hebben we binnen EQUANS een geautomatiseerd document managementsysteem (DMS) geïntroduceerd. Aan de hand van jouw specifieke kennis en ervaring binnen document control help je de projectteams met de introductie van dit DMS-systeem.
 

 • Als Document Controller kom je te werken binnen de afdeling Projecten in onze regio Noord. Vanuit ons kantoor in Roden en af en toe vanuit diverse project locaties werken we aan de verschillende en diverse projecten
 • Je bent de spin in het web als het gaat om het in de juiste banen te leiden van de verschillende documenten stromen
 • Je werkt dedicated binnen multidisciplinaire projectteams, waar jij meewerkt om projecten succesvol uit te voeren
 • Aan de hand van wat er in het project nodig is zet je eerst de diverse systemen op. Gedurende de uitvoering van het project zorg je vervolgens voor de registratie, ordening, en het beheer en distributie van de verschillende documenten
 • Dit betreft zowel de interne documentenstromen alsook de externe documentenstromen van en naar de verschillende leveranciers, aannemers en van en naar de klant
 • Je maakt daarbij gebruik van de werkmethodes en kwaliteitssystemen zoals wij die binnen Equans kennen
 • Je rapporteert aan de manager projectbeheersing.

 

Dit neem je mee

Voor deze functie als fulltime Document Controller herken jij jezelf in de volgende kwaliteiten:

 • je hebt minimaal beroepsgericht (MBO-4) denkniveau
 • je hebt een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal (geschreven en gesproken)
 • je hebt kennis van MS Office en SharePoint
 • je hebt minimaal 2-5 jaar gerelateerde werkervaring (document control/administratief medewerker)
 • je staat stevig in je schoenen

Daarnaast ben je proactief, communicatief vaardig, flexibel en accuraat. 

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS
Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 

 

 

 


Buyer

Heb je al kennis gemaakt met het inkoopvak, vind je techniek leuk én ben je toe aan de volgende stap in jouw carrière? Solliciteer dan nu! Voor ons kantoor in Roden zoeken we een:

 

Buyer

 

Voor de uitbreiding van de afdeling Procurement van EQUANS in Roden zoeken wij een gedreven Buyer die het een uitdaging vindt om mee te werken aan de ontwikkeling van inkoop binnen onze organisatie.

 

Dit ga je doen

 • Als Buyer verzorg jij de inkoop van technische materialen en diensten
 • Je hebt afwisselend te maken met operationele en tactische inkoopactiviteiten
 • Als inkoopaanspreekpunt ben je verantwoordelijk voor het inkoopproces van een deel van ons bedrijf
 • Je vertaalt de vraag van de klant naar de leveranciersmarkt en zorgt hierbij voor een goede aansluiting
 • Je onderhandelt met leveranciers en draagt zorg voor een juiste vastlegging van afspraken in inkoopopdrachten of contracten
 • Je zoekt en herkent verbeterkansen en gebruikt deze voor de verdere ontwikkeling van Procurement binnen EQUANS
 • Je zoekt actief naar en houdt verbinding met leveranciers en de interne organisatie. Hiervoor ben je regelmatig op de verschillende vestigingen in regio Noord Nederland

 

Dit breng je mee

Je vindt techniek leuk, houdt van afwisseling in je functie en hebt duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Iedere dag hetzelfde is niets voor jou. Nieuwe uitdagingen geven jou energie en je vindt het gaaf om verschillende vraagstukken tegelijk op jouw bord te hebben. Je bent commercieel goed onderlegd, werkt graag samen en wilt jezelf verder ontwikkelen als inkoopprofessional

 

Voor deze functie zoeken we een kandidaat die: 

 • Beschikt over een afgeronde HBO opleiding in een relevante studierichting
 • In het bezit is van NEVI 1 (2 is een pré)
 • Beschikt over 3 tot 5 jaar relevante werkervaring als (junior) inkoper
 • Kennis en ervaring heeft van Office (SAP is een pré)

 

Je beschikt over de volgende competenties: 

 • Proactief
 • Analytisch
 • Vasthoudend
 • Overtuigend
 • Flexibiliteit
 • Klant- en servicegerichtheid
 • Stressbestendig
 • Organisatiesensitief
 • Zelfstandig

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Verder bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen. Werk je graag een of twee dagen vanuit huis? Dan bespreken we graag de mogelijkheden met jou.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

 


(Senior) Beheertechnicus

Vanuit onze vestiging in Arnhem doet EQUANS het onderhoud en beheer aan alle gebouwgebonden technische installaties bij diverse (grote en kleine) klanten in de regio, waaronder: distributiecentra, kantoren, theaters, gemeenten, (hoge)scholen, productiebedrijven, ziekenhuizen en rijksvastgoed (defensie). Vanuit onze vestiging in Arnhem zoeken we een:

 

Dit ga je doen als (Senior) Beheertechnicus

Als Beheertechnicus bij EQUANS voer je werkzaamheden uit aan gebouwgebonden installaties. Je krijgt opdracht om het geplande onderhoud uit te voeren of om een storing aan deze installaties op te lossen. Daarmee zorg jij er meteen voor dat de nieuwe en bestaande installaties voldoen aan de geldende wettelijke bepalingen en kwaliteitsnormen. Daarnaast ben je ook veel aan het organiseren en beheren. Je hebt veelvuldig contact met de klant. Binnen de kortste keren weet jij de juiste wegen te bewandelen om je werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren. 

 

Je taken en verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

 • Het zelfstandig uitvoeren van diverse service en beheerwerkzaamheden binnen verschillende disciplines van de elektro- en installatietechniek, super divers!  
 • Het beheren van de assets van de klant en ervoor zorgen dat de staat van onderhoud overeenkomt met de gemaakte (contractuele) afspraken met de klant 
 • Het zorgen voor vervanging of uitbreiding van de bestaande ET en WT (HVAC) installaties 
 • Het eventueel uitbesteden van werkzaamheden aan onderaannemers 
 • Het goed letten op de veiligheidsvoorschriften en kwaliteitsnormen en het binnen de gestelde tijd afronden van de werkzaamheden 

 

Verder speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van het team door bijvoorbeeld het begeleiden van leerlingen en het in sommige gevallen aansturen van 1 of meerdere collega’s. 

 

Dit breng je mee

Om de rol van (Senior) Beheertechnicus bij EQUANS te kunnen vervullen, heb je: 

 • Een afgeronde technische opleiding op mbo niveau 4 
 • Basiskennis elektrotechniek, aangevuld met vakgerichte opleidingen (bijvoorbeeld meet- en regeltechniek, F- Gassen/EBI/PO/PI in het kader van de Scios regelgeving) 
 • Technische kennis van het: service-, beheer- en onderhoudsproces, onderhoudsconcepten en assetmanagement binnen een multidisciplinaire werkomgeving of je bent bereid je daarin verder te (blijven) ontwikkelen
 • Goede communicatieve vaardigheden en ben je een organisatietalent 
 • Een hoop enthousiasme, een flexibele instelling en hou je van aanpakken en je blijven ontwikkelen 
 • Een geldig rijbewijs B

 

Competenties 

 • Relatiebeheer is binnen deze rol erg belangrijk zodat je goed overweg kunt met de klant, ook op de langere termijn 
 • Je bent zelfstandig en werkt secuur de administratie bij 
 • Je hebt voldoende zelfvertrouwen om de klant goed te bedienen en van adviezen te voorzien 
 • Je bent een teamplayer en beschikt over een flinke dosis humor! 

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Rens Arends via [email protected] of telefonisch op 06 23 80 03 23.


QA Consultant

Dit ga je doen

Als QA Consultant (Quality Assurance) heb je een functie op het snijvlak van kwaliteit, proces en informatiemanagement (digitalisering). Je adviseert, coördineert en ondersteunt bij verbeterinitiatieven en het implementeren, en continu verbeteren van het bedrijfszorgsysteem. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vertalen van de informatiebehoeften die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van de lokale organisatie ontstaan in informatievoorziening. Je functioneert hierbij als bruggenhoofd voor de procesorganisatie en vertegenwoordigt de regionale gebruikers als afnemer van de centraal geregelde informatievoorziening.

 

Je werkzaamheden bestaan verder onder andere uit:

 • Het uitvoeren, monitoren en ondersteuning van verbetertrajecten door middel van het toepassen van diverse verbetermethodes
 • Het begeleiden en adviseren van interne en externe betrokkenen o.g.v. kwaliteit
 • Het uitvoeren van interne audits op locatie en op projecten
 • Het organiseren van instructie- en voorlichtingsbijeenkomsten met betrekking tot Continue verbeteren, informatie management en QA. Het actief promoten van het vakgebied en de interesse binnen de organisatie hoog houden door het publiceren van KPI’s, publiceren van voorschriften, het geven van scholing en het betrekken van collega’s
 • Het zorgdragen voor een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening
 • Het coördineren van de inventarisatie van de informatiebehoeften van het management en van de businessunits en de vertaling daarvan naar concrete projecten
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe functionaliteiten van bestaande en nieuwe informatiesystemen, hierbij coördineer je de implementatie. Je draagt bij aan de voortgang en kwaliteit van het implementatieproject

 

Dit neem je mee

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt vakgerichte opleiding(en) gevolgd op het gebied van continu verbeteren, audits, kwaliteitszorg en relevante normeringen. Procesgericht werken of LEAN/6Ω is een pre
 • Je bent in het bezit van VCA-VOL en hebt kennis van en ervaring met het MS Office pakket
 • Je bent analytisch en hebt ervaring met succesvol implementeren van veranderende bedrijfsprocessen
 • Je hebt Globale kennis van ICT oplossingen en infrastructuur en de samenhang daarin
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS
Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 

 

 

 


Sales Engineer Brandmeldinstallaties

Heb jij ervaring met calculeren, ben je commercieel ingesteld en zijn Brandmeldinstallaties (BMI) en Ontruimingsalarminstallaties (OAI) termen waar jij blij van wordt? Voor onze afdeling Fire Safety & Security zijn we op zoek naar een:

 

Sales Engineer Brandmeldinstallaties, Roden

 

Het specialisme Fire Safety & Security (FS&S) binnen EQUANS houdt zich bezig met het technisch beveiligen van objecten. Wij ontwerpen, monteren en beheren brandmeldinstallaties, ontruimingsinstallaties, sprinklerinstallaties alsmede inbraakbeveiliging en camera-, intercom- en toegangscontrole-installaties. Vanuit ons specialisme verzorgen wij het volledige traject vanaf het eerste advies tot en met de volledige certificering.

 

Dit ga je doen

Deze vacature staat te springen om een zelfstandige specialist die voor ons team in Roden gaat zorgen voor goede begrotingen en kansrijke offertes. De groep waarin je terecht gaat komen is een klein enthousiast team in een sterk groeiende kennis unit.

 

De taken van de sales engineer zijn onder andere het:

 • Beoordelen van ingekomen aanvragen
 • Opnemen van werkzaamheden op locatie ten behoeve van het uitbrengen van offertes
 • Voeren van gesprekken met klanten n.a.v. aanvragen
 • Maken van een ontwerp als basis voor een offerte
 • Aanvragen van prijzen bij leveranciers
 • Maken van begrotingen op basis van eisen, ontwerpen en bestekken
 • Maken van offertes
 • Toelichten van begrotingen en offertes bij klanten
 • Documenteren en archiveren van offertes
 • Bijhouden van het offerte registratiesysteem
 • Overdragen van de offertes aan uitvoering wanneer deze in opdracht gegeven zijn
 • Onderhouden van contacten met leveranciers
 • Verzamelen en delen van kennis van Fire Safety systemen

 

Dit breng je mee

 • Om deze functie goed te kunnen uitvoeren zoeken wij een nieuwe collega die:
 • tenminste een MBO diploma elektrotechniek op niveau 4 heeft
 • kennis heeft van brandmeld- en ontruimingsinstallaties (diploma projecteringsdeskundige brand is een pré)
 • ervaring heeft met calculatieprogramma’s (bij voorkeur Acto)
 • tenminste drie jaar werkervaring heeft met ontwerp- en uitvoering van FS&S installaties
 • een rijbewijs B heeft
 • een VOG verklaring heeft, of die met succes zou kunnen aanvragen

 

Wij verwachten verder van onze nieuwe collega:

 • een initiatiefrijke en pro- actieve opstelling
 • een klant- en servicegerichte aanpak
 • flexibiliteit en een goede samenwerking

 

Uiteraard bieden wij veel mogelijkheden om je continu te blijven ontwikkelen in het vakgebied middels opleidingen en de interne samenwerking met de andere vestigingen en bedrijven van EQUANS.  

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS
Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 

 

 

 


Planner / Toekomstig Manager Projectbeheersing

Ben jij een echte ambitieuze teamspeler die het in zich heeft om vanuit de rol van planner een groei door te maken binnen het Projectbeheersing team? EQUANS is op zoek naar een Planner die het in zich heeft om op termijn door te groeien naar de rol van Manager Projectbeheersing in Dordrecht

 

Dit ga je doen

Dit jonge ambitieuze team van Managers Projectbeheersing, bestaande uit hoger opgeleide jongens en meiden, wordt als essentieel gezien binnen onze organisatie. Het beheersen van onze projecten heeft binnen EQUANS top prioriteit en wordt breed gedragen.

 

Vanuit de rol van planner op de afdeling OSQ / Projectbeheersing, werkt je aan projecten variërend van kleinschalige opdrachten tot projecten met een looptijd van jaren. Hiervoor zet je planningen op in samenspraak met het team, maak je analyses van de projectplanning en geef je jouw advies over mogelijke kansen en bedreigingen. Je gaat bijvoorbeeld bezig met Monte Carlo analyses die je samen met de risicomanager maakt.

 

Binnen de rol van planner creëer je een stevige basis binnen de afdeling, de werkprocessen en de werkzaamheden, zodat je op termijn de stap naar de rol van Manager Projectbeheersing kan gaan maken. De Manager Project Beheersing is de verbindende factor binnen de Integrale Projectbeheersing van een project of een aantal projecten. Je coördineert de projectbeheersingsaspecten binnen de teams en staat dus in nauw contact met de andere IPM-rollen (integraal project management). Je hebt een belangrijke advies- en signaleringsfunctie richting de projectmanager en lijnmanagement terwijl je actief meewerkt in de projecten. Als jij ziet dat processen niet goed verlopen of kengetallen afwijken van de norm grijp je in en stuur je bij.

 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan in 1e instantie uit:

 • De key-user zijn van het planningsmanagement proces;
 • De coördinatie van de planning en gerelateerde activiteiten;
 • Het adviseren van je collega’s over verbetering van geldende procedures, werkprocessen en toepassingen op het gebied van planning en projectbeheersing;
 • Het coördineren en samenstellen van project- en voortgangsrapportages (voortgang, financiën, informatie, kwaliteit en risico's);
 • Het proactief definiëren en communiceren van de informatiebehoefte binnen de projecten met interne stakeholders (Sourcing, Engineering & Automatisering en Uitvoering) en externe stakeholders (leveranciers en (onder-)aannemers);
 • Het samenwerken op gebied van Projectbeheersing om zo op termijn door te groeien naar de functie Manager Projectbeheersing.

 

Dit breng je mee

We zoeken een high potential met een gezonde lerende instelling. Je hebt het intrinsiek in je om je collega's te motiveren en op te leiden, om processen en bijbehorende beheersaspecten op hun werkterrein adequaat te verzorgen. Je stimuleert collega’s om te werken binnen standaard structuren, systemen en methodieken en je bent goed in staat om vanuit een helikopterview gedachten en gevoelens bij collega’s te herkennen, te erkennen en op elkaar af te stemmen.

 

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar een kandidaat die:

 • Tenminste een HBO of WO opleiding heeft afgerond;
 • Minimaal 1-3 jaren relevante werkervaring meebrengt bij voorkeur binnen een projecten omgeving;
 • Ambitieus en eager is om te leren en te ontwikkelen;
 • Van nature positief kritisch is ingesteld en continu naar efficiëntie zoeken;
 • Affiniteit heeft met de technieken waarin wij ons begeven (E-Mobility, Infra, Energie);
 • Bij voorkeur reeds kennis heeft van Primavera P6 Relatics, en/of MS Project;
 • Zorgt voor duidelijkheid en overzicht door stuurinformatie continue beschikbaar te stellen;
 • Woonachtig is op reële reisafstand van Dordrecht;
 • zich herkent in de volgende competenties; nauwkeuring, verbinden, analytisch, hoog abstractievermogen en pragmatisch.

 

Wat bieden wij je

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en externe trainingen en/of opleidingen. Bij deze functie hoort een laptop, IPad, telefoon en een uitstekende mobiliteitsregeling. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij EQUANS werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een geconverteerde en duurzame manier. Teamwerk en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes. Daarbij kunnen we altijd nieuwe teamspelers gebruiken.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06- 138 604 64.


Accountmanager

Bij EQUANS werken we met kennis van zaken, een nuchtere werkmentaliteit en een oplossingsgerichte aanpak aan complexe infra-, energie en mobiliteitsprojecten. Bij infra ontwerpen, bouwen en onderhouden wij elektro- en besturingstechnische onderdelen van publieke infrastructuren zoals bruggen, sluizen en tunnels. Teams Energie werkt aan een grote diversiteit aan projecten op het gebied van tractie en hoogspanning. En bij E-Mobility houden wij ons bezig met de laadinfrastructuur. Voor infra zijn wij op zoek naar een accountmanager.

 

Dit ga je doen

Als accountmanager binnen EQUANS ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde commerciële doelstellingen bij bestaande en potentiële nieuwe (key) accounts. Je brengt de klanten in kaart, doet acquisitie en realiseert samen met de operatie commerciële doelstellingen.

 

Je werkt in een dynamische markt met een grote maatschappelijke bijdrage en impact. Je klanten zijn voor een groot deel de overheidsinstanties, die politiekgevoelig zijn en grote complexe infrastructurele projecten exploiteren. Als accountmanager ben je actief aan de voorkant van deze markt, voordat de aanbesteding begint. Je weet precies wat de behoefte is van de eindgebruikers en stakeholders, zodat je de juiste oplossing weet te bieden. Je luistert en verplaatst je in klanten en hun ambities. Verder beheers je het speelveld waar ook andere vergelijkbare bedrijven hun diensten aanbieden. Je weet als geen ander hoe je EQUANS onderscheidend laat zijn en soms werk je samen met onze concullega’s.

 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

 • Vertalen van de commerciële strategie van de organisatie in accountplannen;
 • Beheren en door ontwikkelen van huidige accounts;
 • Bouwen aan langdurige relaties met beslissers op een strategisch niveau bij opdrachtgevers;
 • Acquireren van nieuwe accounts;
 • Bijhouden van ontwikkelingen in de markt;
 • Ontwikkelen het beheren van strategische partners en samenwerkingsverbanden.

 

Dit breng je mee

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding (richting Commerciële Economie, Bedrijfskunde);
 • Minimaal twee jaar werkervaring in een commerciële werkomgeving.

 

Competenties

 • Communicatief vaardig
 • Klantgericht
 • Netwerken
 • Plannen en Organiseren
 • Luisteren

 

Wat bieden wij je

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. In deze rol horen daar een laptop, telefoon, lease auto maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij EQUANS werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes. Daarbij kunnen we altijd nieuwe teamspelers gebruiken.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06 138 604 64