Stageplek Human Resources

Ben jij een derdejaars student op zoek naar een meewerk- of beroeps opleidende stage in de richting HR? Kom dan stagelopen bij Equans.

Wanneer deze stage niet helemaal aansluit bij vereisten vanuit jouw opleiding is, in overleg, lichte aanpassing van de stage mogelijk.

Dit ga je doen als Stagiair HR

Als Stagiair HR ga je stagelopen bij onze HR-afdeling in Maastricht-Airport en ga je aan de slag met diverse HR-werkzaamheden. Tijdens de stageperiode word je begeleid door een HR-professional van Equans. Gedurende de stage loop je binnen de afdeling mee om een goed beeld te krijgen van de organisatie en het brede scala aan werkzaamheden.

Daarnaast krijg je verschillende opdrachten waarmee je aan je competenties kunt werken. Enkele voorbeelden van de opdrachten van voorgaande stagiaires zijn: Het opstellen van een handboek voor nieuwe medewerkers, het werven en selecteren van nieuwe medewerkers t.b.v. een Social Return project, het opstellen van een handboek arbeidsvoorwaarden voor de 5-ploegendienst, het organiseren van een presentatie/rondleiding voor studenten op een projectlocatie, het begeleiden van leerlingen van HAVO/VWO die een aantal dagen aan een opdracht werken om zich te oriënteren op het werken bij een technische dienstverlener, plan van aanpak om bewustwording te creëren omtrent MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) met betrekking tot personeel in de organisatie. 

Daarnaast beschikken we over een uitgebreid takenpakket en ga jij de HR-afdeling ondersteunen bij de dagelijkse HR-werkzaamheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • adviseren over functioneringsgesprekken, beoordelingen, opleidingen en salarissen
 • het voeren van gesprekken met leidinggevenden, medewerkers op allerlei gebieden
 • adviseren en ondersteunen bij aanname en ontslag
 • administreren personeelsinformatie en verzorgen rapportages
 • adviseren van het management en leidinggevenden, bijvoorbeeld over verzuim of de ontwikkeling van de medewerkers
 • wet verbetering poortwachter trajecten
 • meewerken aan HR-projecten

Kortom een uitdagende stageplek waarin je kennis maakt met diverse uitdagende HR-werkzaamheden en veel kunt leren

Dit breng je mee

 • je bent bezig met een HR gerichte hbo-opleiding, bijvoorbeeld Human Resource Management of Business Studies
 • je bent op zoek naar een uitdagende stageplek en wilt ervaring op doen met verschillende HR-werkzaamheden
 • je bent initiatiefrijk, herkent problemen en denkt in oplossingen
 • je bent proactief en wilt graag leren
 • je bent beschikbaar vanaf februari 2024 voor een periode van ongeveer 20 weken
 • je beheerst de Nederlandse taal goed

Wat bieden wij jou

Een uitdagende stageplek en een vaste begeleider vanuit Equans. Bij Equans vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk en daarom bieden wij jou als stagiair persoonlijke begeleiding en afwisselende werkzaamheden binnen je stage.

Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde Equans concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we jou een stagecontract voor de periode die je stage gaat lopen, hierbij hoort ook een vaste stagevergoeding.

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

Zo kun je solliciteren

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! Solliciteer dan snel via de sollicitatie button. Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op +316-83 30 13 25.


WO (afstudeer)stage E-Mobility

Ben jij een student aan een technische universiteit en op zoek naar een (afstudeer)stage op het gebied van E-Mobility? Per januari/februari 2024 hebben we een stageplek beschikbaar.

Dit ga je doen

Een methode ontwikkelen om geautomatiseerd, op robuuste en betrouwbare wijze te berekenen hoeveel flexibiliteit er geleverd is door passieve onbalanssturing. Mogelijk aangevuld met een impact analyse van onbalanssturing op de energie-inkoop. Ook ben je onderdeel van ons Talentpool waarbij je met andere stagiaires en afstudeerders deelneemt aan verschillende workshops zoals een projectbezoek.

Jouw werkomgeving

Team E-Mobility bevindt zich midden in de transitie van startup naar scale-up. We hebben een sterke propositie ontwikkeld die zich vertaalt in een financieel gezonde orderportefeuille. Als stagiair kom je aan afwisseling niets tekort.

Team E-Mobility draagt bij aan de transitie naar duurzame mobiliteit door het ontwerpen, financieren, installeren en onderhouden van laadvoorzieningen en bijhorende dienstverlening voor elektrisch vervoer. Dit doen we als in het publieke domein voor de G4 (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag), Groningen en Drenthe en voor de top 500 bedrijven van Nederland. Met 15.000 AC laadpalen in de publieke ruimte zijn we marktleider in Nederland. Wij werken data-gedreven, innoveren continu en dragen bij aan pilots op het gebied van dynamische tarieven, het leveren van flexibiliteit voor netbalancering en vehicle-to-grid.

Dit breng je mee

 • sterke analytische vaardigheden
 • gedegen wiskundige basis
 • drive om bij te dragen aan de energietransitie
 • interesse in elektriciteitsmarkten

Wat bieden wij je

 • een stagevergoeding van €540,- per maand
 • persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt
 • een geweldige en uitdagende kans om ervaring op te doen bij de grootste CPO (charge point operator) van Nederland
 • ontwikkeling is belangrijk binnen onze organisatie, daarom bieden we je een mentor voor persoonlijke begeleiding. Hij/zij is voor jou de vraagbaak binnen Equans en dat is niet alleen bij functie gerelateerde vragen maar juist ook bij vragen over persoonlijke ontwikkeling, carrièremogelijkheden en keuzes na jouw opleiding
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om een deel vanuit huis te werken
 • reiskostenvergoeding

Zo kun je solliciteren

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! We ontvangen jouw reactie graag. Je kunt solliciteren via de sollicitatie button. Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Eren Yasemin via [email protected] of telefonisch op 06 - 22 57 96 89.


Stage Software Engineering

Ben jij een hbo-student en op zoek naar een meeloopstage of afstudeerstage op het gebied van engineering, zowel hardware als software? Per februari zijn wij dan op zoek naar jou.

Dit ga je doen

Je gaat meedraaien in het ontwerpteam en vertaalt de vraag van de klant naar concrete oplossingen. Dit uiteraard onder begeleiding van een senior engineer welke jou alle kneepjes van het vak leert. Je komt in aanraking met verschillende deelinstallaties, denk aan energiedistributie, cameratechniek, glasvezeltechniek, diverse verkeersinstallaties en nog veel meer! Je zult je verbazen over hoeveel verschillende technieken er verstopt zitten in onze wereld van Infra.

Verder ga je met allerlei systemen en methodieken te maken krijgen om het werk overzichtelijk te maken. Ook ga je samen met je collega’s naar projectbezoeken om daar met uitvoering en testers te overleggen hoe we de ontwerpen naar de praktijk kunnen brengen en om te bouwen tot een technisch hoogstaande installatie voor onze klanten.

Al het bovenstaande stemmen we uiteraard met je af op jouw wensen en opleiding.

Je zal onderdeel worden van onze Talentpool waarbij je met andere stagiaires en afstudeerders deelneemt aan verschillende workshops. 

Jouw werkomgeving

Equans ontwerpt, realiseert, beheert en exploiteert intelligente en integrale mobiliteitsoplossingen voor tunnels, bruggen, sluizen, wegen en waterkeringen, bediencentrales en Smart Corridors.  Je versterkt ons team engineering. Wat opvalt aan dit team is dat zij praktisch zijn ingesteld en naast veel kennis en ervaring dat aanwezig is er ook nog een aantal nieuwe mensen worden opgeleid. Samen zijn wij Equans.

Dit breng je mee

Je volgt op dit moment een hbo-opleiding elektrotechniek of engineering.

Wat bieden wij je

 • een stagevergoeding van €470,00 per maand
 • persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt
 • een geweldige en uitdagende kans om ervaring op te doen bij dé technische dienstverlener van Nederland
 • ontwikkeling is belangrijk binnen onze organisatie, daarom bieden we je een mentor voor persoonlijke begeleiding. Hij/zij is voor jou de vraagbaak binnen Equans en dat is niet alleen bij functie gerelateerde vragen maar juist ook bij vragen over persoonlijke ontwikkeling, carrièremogelijkheden en keuzes na jouw opleiding
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om een deel vanuit huis te werken
 • reiskostenvergoeding

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Leuk! Je kunt solliciteren via de sollicitatie button. 

Wil je eerst meer informatie of antwoord op jouw vragen voor het complete verhaal? Schakel met recruiter Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06 13 86 04 64. Whatsappen? Dat kan ook. 


Stage Informatiemanagement

Ben jij een mbo-student en op zoek naar een meeloopstage of afstudeerstage op het gebied van Functioneel beheer of Informatiemanagement? Per februari zijn wij dan op zoek naar jou.

Dit ga je doen

Je komt te werken in een enthousiast en gemotiveerd team. We ondersteunen de dagelijkse operatie en zorgen ervoor dat onze collega’s zo goed mogelijk hun werk kunnen doen.

Met ons team zijn we verantwoordelijk voor de informatievoorziening van Infra & Energie binnen Equans. Hierbinnen voeren we werkzaamheden uit volgens het BiSL model.

Afhankelijk van jouw kennis en kunde voer je de volgende activiteiten uit:

 • gebruikersondersteuning (communicatie, incidentmanagement, goedkeuringen)
 • applicatiebeheer (beschikbaar houden, bewaken van gegevens en regelen toegang, verzorgen van wijzigingen)
 • afstemming met leveranciers (plannen, uitvoeren en bewaken van activiteiten)
 • gedetailleerd uitwerken van gewenste wijzigingen (aanleiding, doelen, randvoorwaarden)
 • documenteren voor gebruik van de informatievoorziening (opstellen en bijwerken handleidingen, procedures, formulieren e.d.)
 • uitvoeren van (acceptatie)testen bij wijzigingen
 • uitvoeren van implementaties (gebruikers betrekken, opstellen plannen, communicatie met leveranciers en IT afdeling, doorvoeren van de wijziging)

Daarnaast is het mogelijk om een opdracht uit te voeren:

Bijvoorbeeld: het uitwerken van een visie waarbij er aandacht gegeven wordt aan de ontwikkeling van waar we naartoe moeten als bedrijf en op welke manier we moeten gaan werken. Waarbij we deze manier van werken ondersteunen vanuit informatiemanagement. Wij denken graag mee met eventuele andere opdrachten.

Je zal onderdeel worden van onze Talentpool waarbij je met andere stagiaires en afstudeerders deelneemt aan verschillende workshops. 

Dit breng je mee

 • je bent ‘een kind’ van deze tijd. De huidige digitale ontwikkelingen schrikken je niet af, maar geven je juist energie en omarm je volledig. Je kan deze ontwikkelingen uitleggen en weet ze misschien ook nog wel goed in te zetten (en te integreren) in het dagelijks werk.
 • open en benaderbare houding
 • leergierig
 • oplossingsgericht handelen
 • positieve instelling
 • kennis van BiSL
 • opleiding waarin functioneel beheer, informatiemanagement, procesmanagement en organisatiekunde een plek hebben gehad
 • communicatief vaardig; Je kan de geleerde kennis in de praktijk brengen
 • flexibiliteit; Je bent bereid om soms bezig te zijn met hele nieuwe onderwerpen en je accepteert soms een aantal herhalende activiteiten (of kan jij dit veranderen?)

Wat bieden wij je

 • een stagevergoeding van €335,00 per maand
 • persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt
 • een geweldige en uitdagende kans om ervaring op te doen bij dé technische dienstverlener van Nederland
 • ontwikkeling is belangrijk binnen onze organisatie, daarom bieden we je een mentor voor persoonlijke begeleiding. Hij/zij is voor jou de vraagbaak binnen Equans en dat is niet alleen bij functie gerelateerde vragen maar juist ook bij vragen over persoonlijke ontwikkeling, carrièremogelijkheden en keuzes na jouw opleiding
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om een deel vanuit huis te werken
 • reiskostenvergoeding

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Leuk! Je kunt solliciteren via de sollicitatie button.

Wil je eerst meer informatie of antwoord op jouw vragen voor het complete verhaal? Schakel met recruiter Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06 13 86 04 64. Whatsappen? Dat kan ook.


Stage Informatiemanagement

Ben jij een hbo-student en op zoek naar een meeloopstage of afstudeerstage op het gebied van Functioneel beheer of Informatiemanagement? Per februari zijn wij dan op zoek naar jou.

Dit ga je doen

Je komt te werken in een enthousiast en gemotiveerd team. We ondersteunen de dagelijkse operatie en zorgen ervoor dat onze collega’s zo goed mogelijk hun werk kunnen doen.

Met ons team zijn we verantwoordelijk voor de informatievoorziening van Infra & Energie binnen Equans. Hierbinnen voeren we werkzaamheden uit volgens het BiSL model.

Afhankelijk van jouw kennis en kunde voer je de volgende activiteiten uit:

 • gebruikersondersteuning (communicatie, incidentmanagement, goedkeuringen)
 • applicatiebeheer (beschikbaar houden, bewaken van gegevens en regelen toegang, verzorgen van wijzigingen)
 • afstemming met leveranciers (plannen, uitvoeren en bewaken van activiteiten)
 • gedetailleerd uitwerken van gewenste wijzigingen (aanleiding, doelen, randvoorwaarden)
 • documenteren voor gebruik van de informatievoorziening (opstellen en bijwerken handleidingen, procedures, formulieren e.d.)
 • uitvoeren van (acceptatie)testen bij wijzigingen
 • uitvoeren van implementaties (gebruikers betrekken, opstellen plannen, communicatie met leveranciers en IT afdeling, doorvoeren van de wijziging)

Daarnaast is het mogelijk om een opdracht uit te voeren:

Bijvoorbeeld: het uitwerken van een visie waarbij er aandacht gegeven wordt aan de ontwikkeling van waar we naartoe moeten als bedrijf en op welke manier we moeten gaan werken. Waarbij we deze manier van werken ondersteunen vanuit informatiemanagement. Wij denken graag mee met eventuele andere opdrachten.

Je zal onderdeel worden van onze Talentpool waarbij je met andere stagiaires en afstudeerders deelneemt aan verschillende workshops. 

Dit breng je mee

 • je bent ‘een kind’ van deze tijd. De huidige digitale ontwikkelingen schrikken je niet af, maar geven je juist energie en omarm je volledig. Je kan deze ontwikkelingen uitleggen en weet ze misschien ook nog wel goed in te zetten (en te integreren) in het dagelijks werk.
 • open en benaderbare houding
 • leergierig
 • oplossingsgericht handelen
 • positieve instelling
 • kennis van BiSL
 • opleiding waarin functioneel beheer, informatiemanagement, procesmanagement en organisatiekunde een plek hebben gehad
 • communicatief vaardig; Je kan de geleerde kennis in de praktijk brengen
 • flexibiliteit; Je bent bereid om soms bezig te zijn met hele nieuwe onderwerpen en je accepteert soms een aantal herhalende activiteiten (of kan jij dit veranderen?)

Wat bieden wij je

 • een stagevergoeding van €470,00 per maand
 • persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt
 • een geweldige en uitdagende kans om ervaring op te doen bij dé technische dienstverlener van Nederland
 • ontwikkeling is belangrijk binnen onze organisatie, daarom bieden we je een mentor voor persoonlijke begeleiding. Hij/zij is voor jou de vraagbaak binnen Equans en dat is niet alleen bij functie gerelateerde vragen maar juist ook bij vragen over persoonlijke ontwikkeling, carrièremogelijkheden en keuzes na jouw opleiding
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om een deel vanuit huis te werken
 • reiskostenvergoeding

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Leuk! Je kunt solliciteren via de sollicitatie button.

Wil je eerst meer informatie of antwoord op jouw vragen voor het complete verhaal? Schakel met recruiter Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06 13 86 04 64. Whatsappen? Dat kan ook.


Trainee Engineering & Industrial Automation

"Breng Techniek tot Leven: Jouw Startpunt bij Equans als technisch trainee!"

Standplaats: Meerdere locaties door heel Nederland

Ben je net afgestudeerd aan een technische HBO- of WO-opleiding en barst je van de energie om de wereld van industriële, digitale en energietransitie vorm te geven? Zoek niet verder, want dan bij je bij Equans aan het juiste adres. Klaar om samen met ons aan jouw toekomst te bouwen?

Wat ga je doen als Trainee Engineering & Industrial Automation

Dit traineeship is jouw ticket voor een spannend avontuur! Binnen slechts 1,5 jaar werk je aan 3-4 uitdagende projecten in een van onze Business Units en deze worden afgestemd op jouw interesses en ontwikkelingsdoelen. En weet je wat nog leuker is? Je krijgt niet alleen een mentor om je bij te staan, maar ook een buddy die je snel thuis laat voelen in onze organisatie.

De projecten zijn zo divers als jij:

 • bij Engineering kun je betrokken zijn bij het ontwerpen van een Smart grid voor decentrale energieoplossingen, maar bijvoorbeeld ook bij het ontwerp van de operatiekamer van een ziekenhuis.
 • zijn software en cybersecurity toch meer jouw ding? Dan wachten er spannende projecten in automation en building automation op je. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van brandveiligheidssystemen op Schiphol of het op afstand bedienbaar maken van bruggen en sluizen.

Dit traineeship is niet alleen een duik in boeiende projecten, maar ook een kans om je kennis uit te breiden. We bieden trainingen aan in veiligheid, kabelberekeningen, Siemens TIA Portal en nog veel meer. Je kunt zelfs verdiepende cursussen volgen, zoals bijvoorbeeld Systems Engineering en Cyber Security.

Jouw Groei & Kansen:

Bij Equans draait het niet alleen om werk; het draait om jouw groei en ontwikkeling. Samen met je begeleider stel je een persoonlijk ontwikkelplan op waarin jij bepaalt waar je tijdens het traineeship aan wilt werken. Bovendien maak je deel uit van een inspirerende groep van 10 mede-trainees en volg je een intensief opleidings- en ontwikkelingstraject, geleid door experts. Deze sessies helpen niet alleen om persoonlijk te groeien, maar vergroten ook je netwerk en kennis binnen de organisatie.

What's Next?

Na het succesvol afronden van het Traineeship, kies je samen met je begeleider welke uitdagende functie het beste bij jouw carrièrepad past binnen Equans. De toekomst ligt in jouw handen!

Wat vragen wij van jou

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding, denk aan Elektrotechniek, Mechatronica, Technische Automatisering, of Werktuigbouwkunde.
 • maximaal 2 jaar werkervaring
 • een passie voor techniek, innovatie en duurzaamheid
 • enthousiasme, assertiviteit en een flinke dosis initiatief
 • een pragmatische instelling en een talent voor creatieve probleemoplossingen
 • teamgeest en vlotte communicatie met collega's van alle niveaus
 • een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en reflectie
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift

Wat bieden wij je

Bij Equans, 's werelds grootste technische dienstverlener, wachten uitdagende opdrachten, diverse klanten en een persoonlijk ontwikkeltraject op je.

Onze arbeidsvoorwaarden omvatten onder andere:

 • een vast contract
 • 38 Vakantiedagen
 • flexibele werktijden
 • een startsalaris van €3144,- (hbo) en €3272,- (wo)
 • een mobiliteitsregeling

Benieuwd naar wat de toekomst voor jou in petto heeft? Equans nodigt je uit om de volgende spannende stap in jouw loopbaan te zetten.

Word lid van de Community!

Ben je geïnteresseerd in netwerken en kennisdeling met andere professionals binnen Equans? Sluit je aan bij YEP, onze Young Professional-organisatie. YEP organiseert jaarlijks landelijke en internationale evenementen, terwijl lokale afdelingen allerlei activiteiten organiseren, van netwerkbijeenkomsten tot bezoeken aan projecten en sessies met het managementteam.

Bouw samen met ons aan jouw technische toekomst bij Equans! 

Zo kun je solliciteren

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! We ontvangen graag jouw reactie, solliciteren kan eenvoudig via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Kimberley Xhofleer via telefoonnummer 06 112 560 72 of mail naar [email protected]

#TechnischTraineeship


Business Traineeship Tendermanagement

Wil jij bijdragen aan het realiseren en versnellen van de industriële-, digitale- en energietransitie. Kom jij ons versterken met jouw talent en ambitie? Dan dagen wij je uit én zorgen wij voor jouw begeleiding, ontwikkeling en opleiding.

BUSINESS TRAINEESHIP | Tendermanagement | Dordrecht of Zaandam

Dit ga je doen als Business Trainee bij Equans

Als Business Trainee krijg je de kans om binnen korte tijd veel te leren en jezelf te ontwikkelen. In anderhalf jaar tijd willen we jou zoveel mogelijk van onze werkzaamheden laten zien. Op de afdeling Tendermanagement bij Infra & Energie valt te denken aan de volgende opdrachten:

 • ontwikkelen standaardisatie binnen calculatie en ramingsmethodieken en het opstellen van nog niet bestaande normeringen zoals voor engineering & automatisering en inbedrijfstelling.
 • verbeteren van commercieel bewustzijn binnen de organisatie breed
 • onderzoeken en opstellen van PVA's aangaande gebruik van AI binnen commercie en tenderstrategie
 • verbeteren van commerciële processen en laten aansluiten op de EWOW
 • onderzoeken, voorstellen en implementeren van uniforme werkwijze aangaande calculaties en meerwerken
 • het (vakinhoudelijk) ontwikkelen tot cost engineer of tender strateeg/schrijver

Aandacht voor jouw ontwikkeling

Samen met je traineebegeleider stel je een persoonlijk ontwikkelplan op waarbij jij aangeeft waar je tijdens het traineeship op persoonlijk vlak aan wilt werken. Daarnaast volg je tijdens het traineeship een intensief opleidings- en ontwikkeltraject. Dit doe je samen andere Trainees.

Samen toewerken naar jouw droombaan

Wanneer je het Business traineeship succesvol hebt afgerond, kun je binnen Equans aan de slag op een uitdagende functie die past bij jouw ambitie en carrière pad. Zoals bijvoorbeeld: cost engineer, proposal engineer, tenderstrateeg, tenderschrijver.

Dit breng je mee

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hechten we waarde aan samenwerken en zien we overal kansen. Kansen die we aangrijpen.

Als Business Trainee ben je flexibel ingesteld, leergierig en je brengt energie. Jij bent het type dat het beste uit zichzelf en anderen weet te halen, ook als de druk wat hoger ligt. Je beschikt over een ‘glas halfvol’-mentaliteit en een gezonde dosis humor. Daarnaast ben je technisch goed onderlegd. Ook beschik je over:

 • een afgeronde technische hbo- of wo-opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Commercie of Finance

Wat bieden wij

Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn. Daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:

 • start salaris van 37.680 per jaar (op basis van fulltime dienstverband)
 • vakantiegeld 8%
 • bonus gebaseerd op persoonlijke en bedrijfsdoelstellingen
 • een vast contract
 • flexibele werktijden in overleg mogelijk
 • mobiliteitspas
 • telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren
 • 38 vrije dagen
 • goede pensioenregeling, voor later
 • je wordt onderdeel van de Young Equans Professionals community zodat je je netwerk en je kennis kunt uitbouwen
 • volop opleidingsmogelijkheden

Interesse? Solliciteer binnen 1 minuut

Heb je interesse in deze functie maar heb je je cv en motivatie niet paraat? Geen probleem. Een cv en motivatie meesturen is niet verplicht, maar het helpt natuurlijk wel! Misschien heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een bericht via e-mail naar [email protected]. Bellen kan natuurlijk ook via 06 – 13 86 04 64.

#BusinessTraineeship


Business Traineeship

Wil jij bijdragen aan het realiseren en versnellen van de industriële-, digitale- en energietransitie. Kom jij ons versterken met jouw talent en ambitie? Dan dagen wij je uit én zorgen wij voor jouw begeleiding, ontwikkeling en opleiding.

Jong talent is extreem belangrijk voor Equans. Wij hebben slimme, gedreven en ambitieuze talenten nodig om bij te dragen aan technische, innovatieve en duurzame oplossingen voor de uitdagingen van vandaag. Daarom starten wij per 1 februari 2024 weer met ons traineeprogramma. Eerder beschikbaar? Geen probleem!

Dit ga je doen als Business Trainee bij Equans

Als Business Trainee krijg je de kans om binnen korte tijd veel te leren en jezelf te ontwikkelen. In anderhalf jaar tijd willen we jou zoveel mogelijk van onze werkzaamheden laten zien en draai je mee in verschillende operationele teams bij klanten in de regio. Je kunt meewerken op een afdeling of je rouleert over een aantal afdelingen heen. Dit doe je aan de hand van een op maat gemaakt programma, waarbij je altijd dicht bij de praktijk staat. De inhoud stemmen we samen af en sluit aan bij jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte, interesses en achtergrond. Hierbij kun je rekenen op jouw traineebegeleider, die je ondersteunt en coacht bij de uitvoering van je opdrachten én je persoonlijke ontwikkeling. Bovendien koppelen wij je aan een buddy, zoals een (oud-)trainee, die je snel wegwijs kan maken in de organisatie.

Aandacht voor jouw ontwikkeling

Samen met je traineebegeleider stel je een persoonlijk ontwikkelplan op waarbij jij aangeeft waar je tijdens het Traineeship op persoonlijk vlak aan wilt werken. Daarnaast volg je tijdens het Traineeship een intensief opleidings- en ontwikkeltraject. Dit doe je samen andere Trainees. Deze sessies dragen bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling, versnellen je groei, vergroten je netwerk en verdiepen je kennis op organisatorisch vlak. Tenslotte bieden we nog een ruim aanbod van business workshops aan, zoals Veiligheid, MVO en andere belangrijke business thema’s binnen Equans.

Techniek als basis

Het Business Traineeship bied je de mogelijkheid om alle activiteiten te ontdekken. De basis hiervoor voor ons blijft natuurlijk wel de techniek. Gedurende de gehele traineeship zullen we je meenemen wat die techniek bij ons precies inhoudt. Dat betekent; werkschoenen aan, voeten in de klei en meedraaien met onze technici in het veld. Lekker praktisch dus. Veel doen, veel leren, vragen stellen en aanpakken. Gelukkig is dit voor jou geen probleem, jij wilt namelijk niets liever!

Samen toewerken naar jouw droombaan

Wanneer je het Business Traineeship succesvol hebt afgerond, kun je binnen Equans aan de slag op een uitdagende functie die past bij jouw ambitie en carrière pad. Weet je nog niet precies in welke richting je wilt ontwikkelen en hoe? Geen probleem! Samen werken we ernaartoe om je de mogelijkheden te laten zien maar zeker ook om je richting te geven naar een concrete functie die bij je past. Maar misschien weet jij al precies wat je wilt, dan helpen we je om hier te komen. De uitstroomrichting kan dus alle kanten op: van een ‘spin in het web’ in een coördinerende rol, een (toekomstig) leidinggevende rol of toch meer in de richting van een technisch adviseur/consultant. Denk hierbij aan een concrete rol binnen een projectteam, als bijvoorbeeld een Projectleider, Contractmanager, Asset Engineer of een Commerciële rol.

Dit breng je mee

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hechten we waarde aan samenwerken en zien we overal kansen. Kansen die we aangrijpen.

Als Business Trainee ben je flexibel ingesteld, leergierig en je brengt energie. Jij bent het type dat het beste uit zichzelf en anderen weet te halen, ook als de druk wat hoger ligt. Je beschikt over een ‘glas halfvol’-mentaliteit en een gezonde dosis humor. Daarnaast ben je technisch goed onderlegd.

Ook beschik je over:

 • een afgeronde technische hbo- of wo-opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Electrotechniek of Commercie
 • maximaal 2 jaar werkervaring

Waarom kiezen voor Equans

Bij Equans bieden wij je de ruimte zodat jij kunt doen waar je goed in bent. We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Maar verwachten dat jij daar zelf een actieve rol in neemt. Wij zijn aanpakkers en geloven in de kracht van het collectief (samen). Alleen met elkaar zijn we in staat om slimme oplossingen te realiseren op het snijvlak van energie en technologie. Hierbij zetten we maximaal in op jouw werkplezier. Dat gaat natuurlijk verder dan alleen die leuke inhoudelijke baan. Aandacht voor jou als persoon is hiervoor de basis. Wij vinden dan ook; gun jezelf de persoonlijke ontwikkeling die bij je past. Wij helpen je om dit vorm te geven. Natuurlijk door het brede aanbod van gerichte opleidingen en trainingen die hierbij passen maar ook door de persoonlijke begeleiding en coaching. Verder begrijpen we dat je omgeving ook tijd en aandacht van je vragen. Daarom denken we actief mee om je werkweek in te richten met de benodigde flexibiliteit die past bij jouw leefsituatie. Zo zorgen we ervoor dat ook thuis zaken op rolletjes blijft lopen. We zijn best bescheiden, maar als je het ons vraagt, trots op wat we met elkaar kunnen en bereiken!

Wat bieden wij je

Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn. Daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:

 • start salaris van € 3.143 per maand (obv fulltime dienstverband)
 • vakantiegeld 8%
 • bonus gebaseerd op persoonlijke en bedrijfsdoelstellingen;
 • direct een contract voor onbepaalde tijd
 • flexibele werktijden in overleg mogelijk
 • mobiliteitspas
 • telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren
 • 38 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband
 • goede pensioenregeling, voor later
 • je wordt onderdeel van de Young Equans Professionals community zodat je je netwerk en je kennis kunt uitbouwen
 • volop opleidingsmogelijkheden

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 6.000 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Interesse? Solliciteer binnen 1 minuut

Heb je interesse in deze functie maar heb je je CV en motivatie niet paraat? Geen probleem. Een CV en motivatie meesturen is niet verplicht, maar het helpt natuurlijk wel! Misschien heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een bericht via e-mail naar [email protected]. Bellen kan natuurlijk ook via 06-514 63 81.

#BusinessTraineeship


Mbo-Stage / BBL Leerling Techniek

Als mbo-stagiair of BBL-leerling bij Equans heb jij inspraak in de inhoud van jouw stage of leerwerktraject. Als eerste voer je een gesprek met onze collega Joey Schmeitz en samen kijken jullie welke afdeling het beste bij jouw wensen en opleiding past. Vervolgens krijg je een gesprek op de betreffende afdeling bekeken en bepaal jij samen met jouw Equans-begeleider hoe jouw opdracht uit gaat zien! Gaaf toch?

Dit ga je doen als Mbo-Stagiair of BBL-leerling bij Equans

Binnen Equans hebben we verschillende afdelingen zoals Engineering, Projecten of Services. Deze afdelingen werken samen maar hebben wel allemaal een ander takenpakket. Op basis van een eerste gesprek kijken wij samen met jou als technisch student welke afdeling en werkzaamheden bij jou passen.

Vervolgens ga je samen met jouw begeleider van de betreffende afdeling afstemmen wat je wilt leren, welke interesses jij binnen jouw opleiding hebt en hoe dit aansluit bij Equans. Hierdoor creëren we samen een opdracht waar jij als student energie van krijgt en waarmee je jouw persoonlijke ontwikkeling een boost kunt geven. Daarnaast werk je samen met jouw begeleider aan verschillende deelopdrachten en werk je mee binnen de betreffende afdeling.

Jouw werkomgeving

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

Equans heeft in Limburg twee kantoren; in Venlo en in Beek en op beide kantoren kunnen we stagiairs begeleiden. Het maakt dus niet uit waar je in Limburg woont. Samen werken we aan verschillende uitdagende installatietechnische projecten waarbij veel hoogwaardige techniek komt kijken. Je komt dus met verschillende installaties in aanraking en kunt veel leren qua techniek maar ook als persoon. Persoonlijke ontwikkeling vinden we binnen Equans belangrijk en daarom bieden wij jou als stagiair persoonlijke begeleiding en afwisselende werkzaamheden binnen je stage- of leerwerkplek.

Wie ben jij?

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Maar er is een overeenkomst; we doen het samen! We hechten veel waarde aan een goede samenwerking en dat verwachten we ook van onze stagiairs. Verder ben jij:

 • Student aan een technische mbo-opleiding.
 • Je wilt graag stagelopen of als BBL-leerling aan de slag in de (installatie)techniek.
 • Je bent initiatiefrijk en leergierig.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed en communiceert gemakkelijk.
 • Je houdt van aanpakken en wilt graag meewerken.

Wat bieden wij?

Een uitdagende stage- of leerwerkplek en een vaste begeleider vanuit Equans. Samen met jouw begeleider en jouw opleiding stem je de opdracht af en ga je er vervolgens mee aan de slag. Verder biedt Equans jou:

 • Een vaste stagevergoeding of leerling salaris.
 • Ervaring opdoen bij de grootste technisch dienstverlener van Nederland en leren van toptechnici.
 • Talenten ontdekken en jezelf ontwikkelen.
 • Een bijdrage leveren aan aansprekende projecten bij onze klanten.
 • Samenwerken met fijne collega’s en goed begeleid worden.

Zo kun je solliciteren

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! Solliciteer dan snel via de sollicitatie button. Heb je nog vragen? Of twijfel je ergens over? Dan kun je altijd contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op +316-83 30 13 25. Whatsapp mag ook.


Business Traineeship Technische Bedrijfskunde

Wil jij bijdragen aan het realiseren en versnellen van de industriële-, digitale- en energietransitie. Kom jij ons versterken met jouw talent en ambitie? Dan dagen wij je uit én zorgen wij voor jouw begeleiding, ontwikkeling en opleiding.

Jong talent is extreem belangrijk voor Equans. Wij hebben slimme, gedreven en ambitieuze talenten nodig om bij te dragen aan technische, innovatieve en duurzame oplossingen voor de uitdagingen van vandaag. Daarom starten wij per 1 februari 2024 weer met ons traineeprogramma.

Business Traineeship Technische Bedrijfskunde, Roden

Dit ga je doen als Business Trainee bij Equans 

Als Business Trainee krijg je de kans om binnen korte tijd veel te leren en jezelf te ontwikkelen. In anderhalf jaar tijd willen we jou zoveel mogelijk van onze werkzaamheden laten zien en draai je mee in verschillende operationele teams bij klanten in de regio. Je kunt meewerken op een afdeling of je rouleert over een aantal afdelingen heen. Dit doe je aan de hand van een op maat gemaakt programma, waarbij je altijd dicht bij de praktijk staat. De inhoud stemmen we samen af en sluit aan bij jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte, interesses en achtergrond. Hierbij kun je rekenen op jouw traineebegeleider, die je ondersteunt en coacht bij de uitvoering van je opdrachten én je persoonlijke ontwikkeling. Bovendien koppelen wij je aan een buddy, zoals een (oud-)trainee, die je snel wegwijs kan maken in de organisatie.

Aandacht voor jouw ontwikkeling

Samen met je traineebegeleider stel je een persoonlijk ontwikkelplan op waarbij jij aangeeft waar je tijdens het Traineeship op persoonlijk vlak aan wilt werken. Daarnaast volg je tijdens het Traineeship een intensief opleidings- en ontwikkeltraject. Dit doe je samen andere Trainees. Deze sessies dragen bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling, versnellen je groei, vergroten je netwerk en verdiepen je kennis op organisatorisch vlak. Tenslotte bieden we nog een ruim aanbod van business workshops aan, zoals Veiligheid, MVO en andere belangrijke business thema’s binnen Equans.

Techniek als basis

Het Business Traineeship biedt je de mogelijkheid om alle activiteiten te ontdekken. De basis hiervoor voor ons blijft natuurlijk wel de techniek. Gedurende de gehele traineeship zullen we je meenemen wat die techniek bij ons precies inhoud. Dat betekent; werkschoenen aan, voeten in de klei en meedraaien met onze technici in het veld. Lekker praktisch dus. Veel doen, veel leren, vragen stellen en aanpakken. Gelukkig is dit voor jou geen probleem, jij wilt namelijk niets liever!

Samen toewerken naar jouw droombaan

Wanneer je het Business Traineeship succesvol hebt afgerond, kun je binnen Equans aan de slag op een uitdagende functie die past bij jouw ambitie en carrière pad. Weet je nog niet precies in welke richting je wilt ontwikkelen en hoe? Geen probleem! Samen werken we ernaartoe om je de mogelijkheden te laten zien maar zeker ook om je richting te geven naar een concrete functie die bij je past. Maar misschien weet jij al precies wat je wilt, dan helpen we je om hier te komen. De uitstroomrichting kan dus alle kanten op: van een ‘spin in het web’ in een coördinerende rol, een (toekomstig) leidinggevende rol of toch meer in de richting van een technisch adviseur/consultant. Denk hierbij aan een concrete rol binnen een projectteam, als bijvoorbeeld een Projectleider, Contractmanager, Asset Engineer of een Commerciële rol.

Dit breng je mee

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hechten we waarde aan samenwerken en zien we overal kansen. Kansen die we aangrijpen. 

Als Business Trainee ben je flexibel ingesteld, leergierig en je brengt energie. Jij bent het type dat het beste uit zichzelf en anderen weet te halen, ook als de druk wat hoger ligt. Je beschikt over een ‘glas halfvol’-mentaliteit en een gezonde dosis humor. Daarnaast ben je technisch goed onderlegd.  

Ook beschik je over: 

 • een afgeronde technische hbo- of wo-opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde , Elektrotechniek of Commercie
 • maximaal 2 jaar werkervaring

Waarom kiezen voor Equans

Bij Equans bieden wij je de ruimte zodat jij kunt doen waar je goed in bent. We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Maar verwachten dat jij daar zelf een actieve rol in neemt. Wij zijn aanpakkers en geloven in de kracht van het collectief (samen). Alleen met elkaar zijn we in staat om slimme oplossingen te realiseren op het snijvlak van energie en technologie. Hierbij zetten we maximaal in op jouw werkplezier. Dat gaat natuurlijk verder dan alleen die leuke inhoudelijke baan. Aandacht voor jou als persoon is hiervoor de basis. Wij vinden dan ook; gun jezelf de persoonlijke ontwikkeling die bij je past. Wij helpen je om dit vorm te geven. Natuurlijk door het brede aanbod van gerichte opleidingen en trainingen die hierbij passen maar ook door de persoonlijke begeleiding en coaching. Verder begrijpen we dat je omgeving ook tijd en aandacht van je vragen. Daarom denken we actief mee om je werkweek in te richten met de benodigde flexibiliteit die past bij jouw leefsituatie. Zo zorgen we ervoor dat ook thuis zaken op rolletjes blijft lopen. We zijn best bescheiden, maar als je het ons vraagt, trots op wat we met elkaar kunnen en bereiken!

Wat bieden wij 

Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn. Daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:

 • start salaris van € 37.680 per jaar (obv fulltime dienstverband)
 • vakantiegeld 8%
 • bonus gebaseerd op persoonlijke en bedrijfsdoelstellingen;
 • een contract voor onbepaalde tijd
 • flexibele werktijden in overleg mogelijk
 • mobiliteitspas
 • telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren
 • 38 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband
 • goede pensioenregeling, voor later
 • je wordt onderdeel van de Young Equans Professionals community zodat je je netwerk en je kennis kunt uitbouwen
 • volop opleidingsmogelijkheden

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 6.000 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Interesse? Solliciteer binnen 1 minuut

Heb je interesse in deze functie maar heb je je CV en motivatie niet paraat? Geen probleem. Een CV en motivatie meesturen is niet verplicht, maar het helpt natuurlijk wel! Misschien heb je nog vragen over deze functie? Stuur dan een bericht via e-mail naar [email protected], Bellen kan natuurlijk ook via 06 16 36 34 46.

#BusinessTraineeship

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Aan cv's die ongevraagd door bureaus worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.

#LI-JV1