Senior Calculator WTB

Ben je kwaliteit- en resultaatgericht en zorg je ervoor dat de planning en voortgang van projecten goed op elkaar zijn afgestemd? Houd je van dynamiek, denk je constructief en ben je praktisch ingesteld? Tot slot ben je innovatief en help je de organisatie graag verder? Dan past deze baan bij jou.

 

Dit ga je doen als Sr Calculator Werktuigbouwkunde

In jouw rol als calculator ga jij de klantvraag uitwerken tot een gedegen begroting, waarbij je het uiterste zoekt tussen diepgang en nauwkeurigheid afhankelijk van de verstrekte informatie en de project fase. Het ene moment maak je dus een detail calculatie en het volgende moment zul je op basis van een concept ontwerp een grove begroting opzetten. Waarbij je ook de kansen en risico’s in kaart brengt en kwantificeert.

Je krijgt in dit proces naast de klanten te maken met diverse stakeholders, zoals adviseurs, projectleiders en directievoerder etc. Buiten deze stakeholders heb je ook te maken met de wettelijke kaders en de kaders van EQUANS. Je werkt regelmatig gezamenlijk met anderen in tender teams om zo tot een winnende aanbieding te komen.

Bij onze projecten kun je denken aan complexe multidisciplinaire werken van strategische waarde in de marktsegmenten Petrochemie, Food & Pharma, Op- en Overslag en Energie & Afval.

 

De werkzaamheden van een calculator zijn als volgt:

 • Adviseren van organisatie in de te volgen calculatie strategie;
 • Het begroten van projecten en/of onderhoud op basis van een functionele vraag tot en met het calculeren van een uitgewerkt ontwerp/bestek;
 • Onderhouden van contacten met leveranciers en derden inclusief het aanvragen van werkzaamheden en leveringen bij leveranciers of derden;
 • Het opzetten van risico analyses inclusief kwalificeren en kwantificeren van de risico’s en kansen;
 • Het opnemen van werkzaamheden op locatie;
 • Coördineren met teamleden van andere disciplines;
 • Optimaliseren van de begroting samen met uitvoering;
 • Door ontwikkelen calculatie normen en best practices;
 • Ontwikkelen van kengetallen voor begrotingen. 

 

Dit breng je mee

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde of Technische Bedrijfskunde
 • Minimaal 10 jaar werkervaring als Calculator binnen de Procesindustrie
 • Kennis en ervaring met het Office pakket
 • Competenties: Samenwerken, analytisch, ondernemend, gedetailleerd, gestructureerd.

 

Wat bieden wij je

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop en een telefoon bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij onze vestiging in Rotterdam sta je midden in de Rotterdamse Industrie. We werken bij uiteenlopende industriële klanten in de Petrochemie, Op- en Overslag, Food en Farmacie. Dagelijkse leveren we technische oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheid en efficiëntie van onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om slimme ontwerpen, kleine revisies, grootschalige nieuwbouwprojecten of onderhoud en beheer. Wij zijn van alle markten thuis. Kom het verschil maken in het industriële hart van Nederland. 

 

Zo kun je solliciteren 

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave van der Mark via [email protected] of telefonisch op 06 - 514 51 916.