Equans nam op donderdag 10 juni wederom deel aan JINC Baas van Morgen. Ditmaal stonden drie collega’s voor één dag hun stoel af aan 5 leerlingen. Stéphanie Kessen (CHRO Equans Nederland) ontving Luka (13), Burney Kreugel (Algemeen Directeur Commercie en Business Development van Equans) kreeg Tim (15) op bezoek en Gerrald Gommers (Directeur Regiobedrijf Utrecht van Equans) droeg zijn taken over aan Ali, Vanya en Yahya (12). Hoe hebben de 5 jonge bazen de dag beleefd? We vroegen het ze. 

‘Heel apart dit’

Stephanie Kessen stond al vroeg op de stoep bij Luka, klaar om de touwtjes uit handen te geven. En dat heeft Luka geweten. Na een korte rondleiding op het hoofdkantoor in Bunnik, kon hij direct aan de bak met een sollicitatietraining. Luka is een fanatieke gamer en daar heeft Stephanie het dagprogramma op afgestemd. ‘Het is net een spel’, zegt Thim Schouten (BIM Modelleur) wanneer hij een VR-bril bij Luka opzet. Thim laat Luka zien hoe het door hem gemaakte 3D-ontwerp van een technische ruimte tot leven komt bij het opzetten van de bril. ‘Heel apart dit’, zegt Luka wanneer hij door zijn knieën gaat om de ruimte te inspecteren.

‘Ik wist niet hoe belangrijk techniek is’

Ook Tim, die een dag baas was bij Equans, locatie Maastricht-Airport, mocht in de VR-room aan de slag met 3D. Hij bezocht daarnaast o.a.ook het datacenter, heeft zelf nog iets gelast (‘moeilijker dan ik dacht’) en ging op projectbezoek bij het Zuyderland ziekenhuis. Dat laatste vond hij met name heel leuk. Vooral vond hij het interessant om te zien hoe alles werkt en hoeveel techniek achter de muren zit.​​​​​​​ Het belangrijkste wat hij vandaag geleerd heeft? ‘Ik wist niet hoe belangrijk techniek is. En hoe afhankelijk we er van zijn. ’

Niet zomaar je handtekening zetten

Ook Ali, Vanya en Yahya kijken terug op een leerzame maar vooral leuke dag als baas van regio Utrecht van Equans West. ‘We hebben geleerd dat als je een contract opstelt, je eerst veel vragen moet stellen om te checken of alles klopt, en pas dan je handtekening moet zetten.’We zijn ook in het Antonius ziekenhuis geweest om werk op te nemen. Daar heb ik geleerd dat de branddeuren automatisch dicht gaan bij brand, zodat de brand dan niet verder gaat. Equans regelt dat.’Het hoogtepunt van de dag? Het ondertekenen van het contract, de lunch én de auto van Gerrald worden genoemd door het drietal.

Gelijke kansen voor iedereen

Een geslaagde dag dus voor onze bazen van morgen. Dankzij dit initiatief kunnen we jongeren op een ontspannen manier kennis laten maken met werken, en specifiek met techniek en technologie. Een dag als vandaag helpt hen om erachter te komen wat bij hun past. We gaan het komende jaar meer samenwerken met JINC, maar daarover binnenkort meer.