Of je nu leerling, student, zij-instromer of pas-afgestudeerde bent; als starter met een technische achtergrond liggen de banen voor het oprapen. Hoe weet je dan welk bedrijf het beste bij je past? Mark en Bünyamin (2e-jaars BOL Elektrotechniek) kozen voor een 10-weekse stage bij EQUANS op het gebied van Fire Safety & Security na een gastcollege van Ton Schrandt (HSE-Manager) op het Nova college in Zaandam. Je leest hier hoe de stage tot stand kwam én hoe het Mark en Bünyamin bevalt.

Je kunt hier veel kanten op

​​​​​​​“Het is best wel leuk hier. Het is een goede plek om te leren en een basis op te bouwen”, antwoordt Mark op de vraag hoe het hem bevalt bij EQUANS. Hun stage zit er voor de helft op en zowel Mark als Bünyamin hebben al van alles gezien en gedaan. “Camera’s schoonmaken, scherpstellen en vervangen, rookmelders testen, storingen oplossen, ga zo maar door.” Dit is ook precies de reden waarom ze voor EQUANS hebben gekozen. “Al voor Tons gastcollege hadden we al goede verhalen gehoord over EQUANS; je kunt hier veel kanten op.”

Mark en Bünyamin lopen tijdens hun stage steeds met een andere collega mee. Zo halen ze het meest uit hun stage. Inmiddels hebben ze hun draai gevonden. “De eerste dagen moest een collega ons nog stap voor stap uitleg geven over hoe iets werkt. Nu weet ik zelf al hoe ik een brandmeldcentrale moet bedienen.”

In een stroomversnelling

Hoewel Mark en Bünyamin al van EQUANS hadden gehoord, bracht het gastcollege van Ton alles in een stroomversnelling. Ton werkt zelf al ruim 30 jaar bij EQUANS en legde tijdens een presentatie uit wat je allemaal kunt doen met je opleiding Elektrotechniek. Zijn verhaal maakte indruk. “Na afloop waren er meerdere studenten die een stage bij EQUANS wel zagen zitten”, aldus Ton. Toen ging het snel voor Mark en Bünyamin. Ze werden uitgenodigd om kennis te maken op kantoor in Zaandam. Ze gaven aan wat hun wensen waren en wat zij later na hun studie graag wilden worden. Op basis daarvan maakten zij de keuze voor een stage op het gebied van Fire Safety & Security. En dat bevalt hen heel goed!

Ook stage lopen bij EQUANS?

Wil jij ook stage lopen bij EQUANS en ben je benieuwd wat we jou te bieden hebben? Neem dan contact op met [email protected], om te kijken wat mogelijk is met jouw studieachtergrond!