Maud Courtens liet zich door Goflex en Metechnica omscholen naar een baan in de techniek. Als leerling-monteur werkt ze nu met veel plezier voor EQUANS in het Maastricht UMC+.

De liefde voor techniek zat er bij Maud al vroeg in, maar ze belandde in de horeca. Per toeval kon ze via een project van Metechnica alsnog de technische kant op. Bij Goflex leerde ze de basisprincipes van de elektrotechniek. Onlangs haalde ze haar eerste schooljaar op niveau 3. Als alles goed gaat, is Maud over drie jaar een gediplomeerd ‘Eerste monteur service en onderhoud’.

Contract bij EQUANS

Zolang ze nog aan het leren is, blijft Maud in dienst van Goflex. Nadat ze haar diploma heeft behaald, krijgt ze een driejarig contract bij EQUANS. “Daar ben ik heel blij mee, want ik zit hier goed! Voordat ik aan de opleiding begon, wist ik niet eens wat een blauw draadje was. Nu maak ik stopcontacten en help ik met het aanleggen van de bekabeling en het aansluiten van de apparaatjes voor het zusteroproepsysteem.”

Goede aanvulling

De elektrotechniek en Maud blijken een perfecte match. “Puzzeltjes oplossen, hoe werkt dit en hoe moet ik deze tekening lezen? Ik vind het allemaal heel interessant. Sommige dingen zijn voor mij als vrouw te zwaar, maar daar is alle begrip voor. Daarentegen ben ik juist goed in het fijne priegelwerk met dunne kabeltjes, wat mijn mannelijke collega’s soms lastig vinden. Mannen en vrouwen kunnen elkaar in de techniek dus goed aanvullen!”

Tip van Maud

“Je laten omscholen is best spannend, maar de techniek is superleuk en je kunt er alle kanten mee op. Dus ik zeg: gewoon doen!”