Sébastien is net 23 jaar en woont in Dordrecht. Hij werkt sinds januari als Werkvoorbereider Services op de Equans-vestiging in Rotterdam. Na een klein jaar bij een ander bedrijf kwam Sébastien bij onze specialistische afdeling Fire, Safety & Security (FSS) terecht. Sindsdien kijkt hij in ieder gebouw altijd even naar boven welke sprinklers er hangen.   

In de zomer van 2020 rondde Sébastien zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam af. “In februari 2021 rolde ik bij mijn vorige werkgever per toeval de sprinklertechniek in. Ik miste daar echter snel de uitdaging; de functie bleek in de praktijk toch iets anders dan ik dacht. Maar ik had wel interesse in de sprinklertechniek gekregen, dus kwam zo bij FSS. Het is een specialisme. Het komt bij de meeste mensen niet direct op om zich hiermee bezig te houden.” 

Kijkje achter de schermen 

In zijn werk ervaart Sébastien veel vrijheid en verantwoordelijkheid: “Ik heb dagelijks contact met klanten en monteurs. En ik bezoek regelmatig locaties van klanten. Zo zie je veel plekken waar je normaal niet snel komt, zoals laatst bij de SS Rotterdam.” Zo’n kijkje achter de schermen helpt Sébastien zijn werk nog beter te doen. “Je ziet dan waar je over praat. Bijvoorbeeld of er smalle doorgangen of moeilijk bereikbare plekken zijn. En of we dus bij het maken van de aanbieding voor de klant rekening moeten houden met de inzet van hulpmiddelen. Tegelijkertijd helpt zo’n bezoek om mijn kennis van de sprinklerinstallaties te vergroten. Daarnaast zijn mijn collega’s altijd bereid te helpen, wat fijn is want ik ben leergierig.”

Kijken waar ambities liggen 

“Ook merk ik dat je bij Equans veel vrijheid krijgt om te doen wat jij goed of belangrijk acht voor je werk en ontwikkeling.” Sébastien wil zich de komende tijd nog meer verdiepen in de technische kennis. “Vanuit school is er geen specifieke opleiding voor de sprinklertechniek. Die heb ik nu via Equans gevolgd. Uiteindelijk zijn sprinklerinstallaties slechts een onderdeel van de totale brandbeveiliging. Die tak wil ik in de hele breedte ontdekken.” Het mentorprogramma van Equans helpt hem daarbij. “Samen met een mentor ga ik kijken waar mijn ambities liggen. Dat geeft verder richting aan mijn loopbaan.” 

Ook interesse in zo’n uitdagende baan in de techniek?

Bekijk onze vacatures.