Stan is 25 jaar, woont in het Limburgse Echt en werkt sinds september 2018 bij Equans in Beek. Na zijn afstudeerstage bij Equans kwam Stan in vaste dienst als Frontend Developer. Op 1 januari verruilde hij zijn werk voor een functie als Product Owner, waarbij zijn opgedane technische kennis goed van pas komt.

Tijdens zijn studie Software Engineering aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven zocht Stan een geschikte afstudeerplek. Hij zocht bewust naar een bedrijf waar hij eventueel ook na zijn studie kon blijven. “Met dit project viel ik gelijk met mijn neus in de boter. Ik groeide in drie jaar tijd van Frontend Developer via Scrum Master door naar Product Owner.”

Applicaties bouwen

“Ik begon als Frontend Developer bij het project Smart O&M. Binnen ons platform geven we klanten real-time inzicht in data van bijvoorbeeld een kantoor, datacenter of zonnepark. Op basis van deze gegevens kan de klant, soms in overleg met ons, het proces optimaliseren en efficiëntieslagen op bijvoorbeeld energiegebied maken. Als Frontend Developer was ik vooral bezig met de technische implementatie. In mijn huidige rol als Product Owner vertaal ik de klantvragen naar duidelijke, behapbare functionele vraagstukken waar de developers mee aan de slag kunnen.”

Unieke, interessante omgeving

“Ik werk dagelijks – op afstand – met collega’s in Parijs. Het is mooi om samen iets op te zetten, voor klanten over de hele wereld. Dat is best uniek. We werken met een groot team. Dat biedt mij kansen om veel te leren van alle slimme mensen om mij heen. De collega’s maken het werk echt leuk. Je weet wat je aan elkaar hebt. Ik was lang developer binnen dit project, dus zie en weet ik wat de (on)mogelijkheden zijn van een oplossing. Daardoor vraag ik door en kom goed tot de kern van het probleem. Er zijn genoeg plekken waar je als software developer kunt starten, maar Equans biedt je ruimte om door te groeien in een unieke, interessante omgeving.”

Stan in het Equans-kantoor in Beek, waarvandaan hij dagelijks samenwerkt met zijn collega’s in Parijs.

In zijn huidige baan als Product Owner is Stan niet meer bezig met software ontwikkelen. Omdat het zijn interesse nog wel steeds heeft, maakt hij in zijn vrije tijd graag tools voor data-analyses van online competitieve games. “Vroeger heb ik zelf ook competitief gegamed, maar daar heb ik sinds mijn baan te weinig tijd meer voor”, lacht Stan.

Wil jij onze klanten ook helpen hun processen te optimaliseren?

Bekijk onze vacatures.