Elke maand starten er nieuwe technische talenten bij EQUANS. Een van deze talenten is Jamie.

Zij is in september 2021 via Goflex begonnen aan de MBO-4 opleiding in de richting Elektrotechniek. Jamie werkt voor EQUANS op de locaties van het Zuyderland Medisch Centrum Sittard en Heerlen en voert daar diverse elektrotechnische werkzaamheden uit. We geven je graag een inkijkje in hoe haar eerste maanden zijn verlopen.

Jamie: ‘Bij de start van de opleiding heb ik in de Goflex Bootcamp de basis van de elektrotechniek geleerd. Theorie en ook veel oefenen in het trainingscentrum. Daar had ik veel aan toen ik het veld in mocht. Ik ben ontzettend blij met deze leerwerkplek en leer ontzettend veel. Van collega’s krijg ik de tijd en ruimte om te leren. In het afgelopen half jaar heb ik al verschillende werkzaamheden opgepakt, waaronder de opbouw van elektrotechnische installaties maar ook aanpassingen en onderhoudswerkzaamheden. Het begon allemaal met basis werkzaamheden, maar al snel kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Ik heb gemerkt dat je bij EQUANS al snel meer uitdagingen krijgt als je laat zien dat je er voor wilt gaan. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, en over 5 jaar zelfstandig allround monteur zijn. Dan wil ik binnen het Zuyderland Medisch Centrum alle werkzaamheden kunnen oppakken en zelf de volgende generatie collega’s opleiden!’

Op de vraag waar Jamie het meest trots op is hoeft ze niet lang na te denken; ‘Ik heb laatst voor het eerst zelfstandig een klein project opgepakt. In de personeelsruimte was een wandcontactdoos aan de scharnierende kant van de deur geplaatst. Als de deur te ver open ging raakte deze de wandcontactdoos waardoor die al een aantal keer kapot was gegaan. Mijn collega’s vroegen om met een oplossing te komen. Ik heb toen de wandcontactdoos en kabelgoot weggehaald en vanuit de centraaldoos opnieuw aangelegd, maar nu aan de andere kant van de deur. Niet alleen is er geen kans meer op beschadigingen, ook de zijn de gebruikers erg tevreden over de nieuwe plek die veel logischer is. Dubbele winst dus!’

Over de samenwerking met haar collega’s is Jamie erg te spreken . ‘Mijn EQUANS collega’s hebben me ontzettend goed opgevangen in het team en goed begeleid. Ze leggen alles goed uit en nemen de tijd voor de uitleg. Verder is de samenwerking heel gemoedelijk en hebben collega’s oprecht interesse in elkaar. We zijn serieus wanneer nodig, maar er is ook regelmatig ruimte voor humor’.

Wat Jamie betreft is leren en werken bij Goflex en EQUANS echt aan te raden voor studenten. Er is goede communicatie, goede begeleiding, vrijheid en ruimte om te leren en er wordt actief gevraagd of je op je plek zit. Samen met EQUANS en Goflex Coach praat ik over mijn interesses en kijken we naar verschillende mogelijkheden om de volgende stap in mijn ontwikkeling te maken’.