Lauren startte haar carrière bij Equans met een traineeship. Tijdens haar traineeship en het Young Talent Program wat ze doorliep pakte ze veel kansen en maakte een snelle groei door. Nu, bijna drie jaar later, is ze nog steeds blij met haar keuze: “Eigenlijk heeft Equans alles wat ik zoek. Er zijn hier zoveel kansen en mogelijkheden.”

We doen het echt samen

Na haar studie Mechanical Engineering wilde Lauren een baan bij een groot technisch bedrijf in het midden van het land. Een bedrijf dat niet alleen adviseert, maar ook daadwerkelijk techniek in huis heeft en echte dingen maakt. Bij Equans vond ze precies wat ze zocht: “Equans is groot en daardoor is er veel mogelijk.” Tegelijkertijd ervaart Lauren veel gezelligheid en een persoonlijke sfeer: “Je bent geen nummer en de sfeer op kantoor is erg goed. Mensen kennen elkaar echt en helpen elkaar. We doen het samen.”

Het is de toon die de muziek maakt

Het traineeship bleek een uitstekende start van haar carrière: “Het is fijn om collega’s om je heen te hebben die ook net begonnen zijn met werken en door hetzelfde proces heen gaan.” Tijdens de trainingen leerde ze onder andere hoe je met weerstand omgaat. Haar advies aan toekomstige trainees: “Om mensen mee te krijgen – of niet – heeft vaak te maken met de toon. Het is tenslotte de toon die de muziek maakt.

Lauren als dagvoorzitter bij een event over de strategie van Equans.

De ideale combinatie van business & techniek

Tijdens het traineeship wist Lauren dat zij een rol in de operatie ambieerde. Nu in haar rol als contractmanager vindt ze dit terug: “Als contractmanager combineer je de techniek met business- en organisatorische elementen. Want je zult toch echt de technische diepte in moeten gaan om het te kunnen managen.” En die technische diepte, die vindt Lauren heel leuk: “Ik ben gewoon een echte bèta,” lacht ze.

Techniek is gewoon hartstikke leuk!

Als vrouw in de techniek, is ze nu nog in de minderheid. Lauren verwacht dat dat voorlopig nog wel zal blijven: “We gaan misschien nooit uitkomen op fifty-fifty, maar ik denk dat er in de toekomst wel meer balans zal zijn tussen mannen en vrouwen in de techniek.” Wanneer je moet kiezen voor een baan in de techniek? Als je houdt van problemen oplossen en analyseren. “Techniek is gewoon hartstikke leuk en vrouwen kunnen het ook!” zegt Lauren met veel enthousiasme voor haar vak.

Enthousiast geworden van het verhaal van Lauren?

Bekijk onze vacatures