Home » Een vraag? » Selectieproces

Selectieproces

Stap 1: digitaal solliciteren

Stap 2: het eerste gesprek

Stap 3: het tweede gesprek

Stap 1: Digitaal solliciteren

Leuk dat je interesse hebt om bij Equans te werken. Heb je een passende vacature gevonden? Solliciteer dan via de ‘Solliciteer-button’ op de vacaturepagina.

Heb je geen passende vacature gevonden, maar wel interesse in Equans?

Dan kun je via [email protected] een open sollicitatie aan ons versturen.

Na je sollicitatie hoor je binnen 5 werkdagen van ons. Er zijn 3 mogelijkheden:

  1. We zien mogelijkheden: we bellen je op om je uit te uitnodigen voor een eerste gesprek.
  2. Je hebt ons nieuwsgierig gemaakt en we hebben nog een paar vragen voor je: we bellen je op om deze te stellen en mogelijk nodigen we je uit voor een eerste gesprek.
  3. We zien te weinig aansluiting: je ontvangt van ons een persoonlijk berichtje met verdere toelichting.

Stap 2: het eerste gesprek

Voorafgaand aan het gesprek informeren we je uitgebreid over de opzet, zodat jij je goed kunt voorbereiden.

Het eerste gesprek vindt plaats op de vestiging waar jij zal gaan werken. Bij dit gesprek sluiten meestal een recruiter en een collega of leidinggevende van jouw nieuwe team aan. Zij kunnen direct al je vragen beantwoorden. Binnen 1 à 2 dagen krijg je van ons een terugkoppeling op het gesprek.

Stap 3: het tweede gesprek

We streven ernaar dat het tweede gesprek binnen 5 werkdagen na het eerste gesprek plaatsvindt. In dit gesprek sluiten twee andere collega’s aan. Verloopt dit gesprek goed? Dan laten we je zo snel mogelijk weten of we je een aanbod willen doen voor de functie. We hopen dan natuurlijk dat het enthousiasme wederzijds is!

Assessments
Voor sommige functies kan een assessment onderdeel uitmaken van de procedure. Als dat het geval is, hoor je dit bij de start van het sollicitatieproces.

Tips om je sollicitatiegesprek voor te bereiden

Een sollicitatiegesprek is een kennismaking van twee kanten. Jij bent benieuwd naar onze organisatie en de inhoud van de functie, wij zijn nieuwsgierig wie jij bent. En natuurlijk hopen we allebei dat er een goede klik is. Wij bereiden onze gesprekken goed voor en hopen dat jij dat ook doet. Een aantal tips om je op weg te helpen:

  1. Als je gesolliciteerd hebt, weet je waarschijnlijk in grote lijnen al wat Equans doet. Bekijk ook eens onze actuele projecten op Equans.nl om een goed beeld te vormen van onze werkzaamheden.
  2. We vinden het leuk om je vragen te beantwoorden. Bedenk voor het gesprek wat je allemaal van ons wilt weten. Dit is belangrijk om voor jezelf te kunnen bepalen of Equans bij jou past.
  3. Lees op Werken bij Equans meer over onze  bedrijfscultuur en wat wij jou te bieden hebben.
  4. Bij Equans dragen we kleding waar we ons goed in voelen. We hebben dan ook geen kledingvoorschriften.