Archena Sahai werkt sinds vorig jaar bij Equans als Sr. Manager Projectbeheersing. “Vrouwen zijn steeds meer gewild in de techniek. Bij Equans liggen er dan ook veel mooie kansen, die ik graag aanpak.” Met haar werkervaring brengt zij een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke eigenschappen, wat leidt tot een succesvol project.

Blik op de toekomst

“Als Sr. Manager Projectbeheersing heb ik altijd mijn blik op de toekomst gericht, zodat we daarop kunnen anticiperen binnen de organisatie en in projecten. In mijn rol als projectbeheerser blijf ik continu ontwikkelingen in het verbeteren van beheeraspecten. Zo heb ik regelmatig interne overleggen of voortgangsoverleggen met klanten. We bespreken dan bijvoorbeeld of we op schema lopen, hoe de komende periode eruitziet en het effect van contractuele wijzigingen op de planning en andere beheeraspecten.”

Met een andere bril naar projecten kijken

“Bij één van de projecten waar ik bij betrokken ben mag ik naast projectbeheersing de rol van projectleider op me nemen. Dit doe ik samen met de projectmanager. Ik vind het onwijs leuk dat Equans mij de kans geeft om ook hier als vrouwelijke collega een steentje aan bij te dragen.” Ook leert Archena veel van de technische collega’s  om haar heen en volgde ze diverse interne workshop, waaronder de workshop over leiderschap. “Dat helpt me om met een andere bril naar projecten te kijken.”

Verbinder voor klanten

“Onze klanten hebben veel kennis, kunde en een brede expertise nodig op het gebied van techniek. Daar zit mijn kracht.” Archena verbindt techniek, processen en contracten aan elkaar en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn. “Verbinden en een klant ontzorgen geeft mij veel energie om projecten te realiseren, van ontwerpfase tot en met uitvoeringsfase en de oplevering.” Het inzetten van haar vaardigheden voor een bedrijf dat klanten helpt verduurzamen, is voor Archena extra motiverend. “Het maakt me trots om op deze manier bij te dragen aan diverse energietransities.”

Enthousiast geworden van het verhaal van Archena?

Bekijk onze vacatures