Rick Esseboom (26) is E&I monteur en heeft het vak grotendeels bij Equans in de praktijk geleerd. Het leukste aan zijn werk? De variatie: elk project is anders én bij elk project heeft hij weer andere collega’s, waar hij veel van leert. Ook krijgt hij een kick van het werken op hoogte.

Leren van collega’s

“Ik studeerde HBO elektrotechniek, maar moest door omstandigheden na twee jaar stoppen. Toen ik daarna weer wilde starten, was er in de studie teveel veranderd. Daarom koos ik ervoor om te gaan solliciteren. Bij Equans had ik meteen een goed gevoel en kon ik aan de slag als E&I monteur. Ik werk veel samen met collega’s die meer ervaring hebben, waardoor ik altijd vragen kan stellen en veel leer.”

Ontdekken en doorgroeien

“Wat ik fijn vind is dat ik echt de kans krijg om te ontdekken wat ik leuk vind om te doen. Zo mag ik aangeven op welke projecten ik graag werk en als ik nieuwe vaardigheden wil leren, mag ik daar een opleiding of cursus voor volgen. Ik werk nu ruim een jaar als E&I monteur en doe dat nog met veel plezier, maar ik zie zeker mogelijkheden om in de toekomst door te groeien.”

Op grotere hoogtes

“Laatst werkte ik aan een project waar we straatverlichting vervingen. Ik had nog niet eerder op hoogte gewerkt, daarom volgde ik eerst een cursus ‘veilig werken op hoogte’. Daarna mocht ik in de praktijk aan de slag. Ik werkte nauw samen met een collega, want je gaat samen omhoog. Goed met elkaar communiceren is dan heel belangrijk. Uiteindelijk werd dit mijn favoriete project van het afgelopen jaar, omdat het werken op hoogte echt een kick geeft.”

Enthousiast geworden van het verhaal van Rick?

Bekijk onze vacatures