Kansen zijn er om gepakt te worden en bij Equans moedigen we dat ook altijd aan. Van stage tot traineeship en van omscholen tot doorgroeien: bij Equans zijn er kansen in overvloed.

Een grote familie en veel uitdaging

Ronald is 37 jaar en woont en werkt in regio Rotterdam. In oktober 2012 begon hij als werkvoorbereider bij Equans en is nu projectleider. “Toen ik hier begon was het even wennen, maar je kent iedereen al gauw en het is als een grote familie. Samen werken we aan mooie projecten bij leuke, grote opdrachtgevers en je ziet installaties die je niet overal te zien krijgt. Zo is er veel uitdaging en afwisseling.”

Ronald ziet overal mooie kansen bij Equans voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen: “Het kennisniveau bij Equans ligt hoog. Je hebt hier jongens lopen die gewoon techniek ademen. Ik heb al veel kansen binnen dit bedrijf gehad om mezelf te ontwikkelen en verder op te leiden, zowel interne als externe opleidingen. Mijn manager droeg soms goede ideeën aan voor mijn verdere ontwikkeling en zei dan: ‘hier heb jij misschien wel wat aan!’”

Waarom eigenlijk niet?

Ronald is enorm gedreven en legde de lat hoog voor hemzelf en anderen. Dit leidde ertoe dat hij in 2019 kort uitstapje naar een ander bedrijf maakte. “Het gras leek heel even groener aan de overkant maar dat bleek echt niet zo te zijn.” Hij bleef ondertussen contact houden met zijn Equans-collega’s: “Met deze collega’s heb ik jaren samengewerkt en ondertussen waren we ook vrienden geworden.” Op een gegeven moment vroeg een van deze Equans-vrienden ”Wil je niet terug dan?” “Dan ga je toch zitten denken: Ja, waarom eigenlijk niet? Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad en Equans is een goede werkgever, leuke projecten…” Voordat hij het wist was Ronald in 2022 weer terug bij Equans.

Je hoeft je nooit te vervelen

Als projectleider Modificaties hoeft hij zich nooit te vervelen. “Mijn week is vaak hectisch maar dat maakt het juist leuk. De ene dag begin je met een projectoverleg met een opdrachtgever, dan kijk je samen met de monteurs wat er moet gebeuren, je komt op kantoor en hebt overleg met je werkvoorbereider om te kijken wat we met elkaar moeten regelen of oppakken. Er gebeurt van alles wat, je schakelt met klanten, leveranciers, noem het maar op. Je weet niet hoe je dag eruit gaat zien maar juist die veelzijdigheid vind ik het leukst aan mijn werk.”

Het is gaaf als we samen, aan het einde van een project, hebben opgeleverd wat er was afgesproken. Dat hebben we dan toch maar weer met ons team voor elkaar gekregen!” 

Grijp ook je kans bij Equans,check onze projectleider vacatures:

Check onze vacatures