“Ik vond de mensen meteen zó leuk.” Sanne begon als stagiair en koos daarna voor een traineeship bij Equans. “In gesprekken kwam ik erachter dat er heel veel mogelijk is in het traineeship, ook internationaal.” Nu is ze Energy Consultant en helpt ze bedrijven met energievraagstukken. Ze geeft bijvoorbeeld advies over het bouwen van een waterstoffabriek en helpt bedrijven van het gas afkomen. Als jonge vrouw met een technische expertise, valt ze op!

Het leukste traineeship

Na haar stage, startte Sanne aan haar veelzijdige traineeship. Ze kijkt er met veel enthousiasme op terug: “Ik denk dat ik de allerleukste opdrachten tijdens mijn traineeship heb gedaan! Maar ja, dat zegt misschien iedereen.” Vooral de trainingen van Horizon hebben bijgedragen aan haar ontwikkeling. Er valt veel te kiezen en opdrachten kun je zelf formuleren. “Je moet hier natuurlijk wel zelf initiatief voor tonen.”

Sanne presenteert haar tips om te verduurzamen ondanks de netcongestie.

Veelzijdige kansen gepakt

Sanne heeft kansen gepakt om in Nederland, maar ook internationaal te verduurzamen. Van zonneparken op Ameland tot een project voor de Equans Groep in Parijs naar een opdracht in Engeland voor een klant. Ze ziet een rode draad in de verduurzamingsprojecten van haar carrière bij Equans: “Ik implementeer nu de propositie die ik in mijn stage heb mogen mee ontwikkelen voor klanten in Engeland. En het project over waterstof uit Parijs hebben we nu ook in Nederland opgezet.”

Binnenkomen als expert

Op dit moment werkt Sanne als Energy Consultant op verschillende projecten tegelijk, onder andere voor Ahold en Bidfood. De vraagstukken variëren van netcongestie onderzoek tot hoe ze alle distributiecentra van het gas kunnen afhalen. Als strategische partner geeft ze advies over plannen en uitvoering voor de komende jaren. Sanne lacht: “Soms ben ik dan de enige vrouw aan tafel. Maar dat speelt eigenlijk geen rol, want het gaat precies over dat wat ik leuk vind: de technische inhoud.”

Enthousiast geworden van het verhaal van Sanne?

Bekijk onze vacatures