Kansen zijn er om gepakt te worden en bij Equans moedigen we dat ook altijd aan. Van stage tot traineeship en van omscholen tot doorgroeien: bij Equans zijn er kansen in overvloed.

Met een master in ‘energy technology’ aan de TU Eindhoven had Anouk de banen voor het uitkiezen. Waar ze merkte dat andere bedrijven toch meer ‘op de rem’ gingen, mag ze als process engineer bij Equans volle vaart vooruit. En grijpt ze iedere kans aan om haar leergierigheid te voeden.

Stapje meer en uitdagender

“Ik had mijn afstudeerproject bij Equans gedaan, dus ze wisten wat ze aan mij hadden. Tegelijkertijd wist ik goed wat ík wilde en kon ik mijn ambities uitspreken.” Tijdens haar stage maakte Anouk een simulatie van een energienet voor een project in Roermond. “Dan wil je toch steeds een stapje meer en uitdagender. En dat biedt mijn werk voor ASML zeker; Equans doet daar supergrote en uitdagende projecten.”

Groot en complex project

Sinds enkele maanden is Anouk als process engineer verantwoordelijk voor de automatisering van de koelcentrale in een nieuwe fabriek bij ASML. “Ik vind het geweldig dat ik het vertrouwen heb gekregen om een van de grootste en meest complexe projecten op mijn afdeling uit te mogen voeren. Het is mijn taak om te bedenken hoe straks alles werkt zoals de klant wil. Mijn ontwerp staat aan de basis van de verdere uitvoering en inbedrijfstelling.”

‘Jonge universitaire bubbel’

Het maakt volgens Anouk niet uit dat ze (nog) niet alles weet. “Ik ben erg leergierig en vraag net zo lang door tot ik het antwoord heb. Dát maakt dat ik nog niet alles zelf hoef te weten om toch de automatisering voor de koelcentrale te kunnen opstellen. Ik haal veel kennis op bij collega’s, bijvoorbeeld over onderhoud en inbedrijfstelling. Zij zijn super enthousiast om die kennis te delen en ik ‘slurp’ het maar wat graag op. Ik leer daarbij niet alleen meer over techniek, maar ook hoe ik mensen het beste kan benaderen. Daarvoor moet ik soms uit mijn ‘jonge universitaire bubbel’ komen. Dat geeft extra variatie aan het werk.”

Stalen neuzen

Hoewel Anouk in korte tijd steeds meer verantwoordelijkheid krijgt, is er ook oog voor haar leertraject. “Ik zit de meeste dagen achter een scherm, maar grijp elke kans aan om mee te kijken in de praktijk. Iedere dag in het veld leer ik meer dan in één week op kantoor. Dan trek ik mijn schoenen met stalen neuzen aan en loop bijvoorbeeld mee met een inbedrijfsteller op een vergelijkbaar project. Alles samen maakt dat ik iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk ga.”

Enthousiast geworden van Anouks verhaal?

Check onze vacatures of neem contact met ons op.

Check onze Engineering vacatures