Maintenance Calculator

Jouw uitdaging?

Je bent werkzaam in een dynamische markt én een dynamische omgeving. Altijd in beweging. Er wordt verwacht dat jij binnen de deadlines presteert, je hebt te maken met verschillende soorten techniek en er valt nog genoeg te standaardiseren en ontwikkelen op dit gebied binnen Equans. Grijp jouw kansen bij Equans

 

Dit ga je doen als Maintenance Calculator

Jij bent een belangrijke schakel in het voortraject van nieuwe projecten. Jouw invloed is van onschatbare waarde voor het bedrijf, want je hebt een directe impact op het bedrijfsresultaat. In deze binnendienst functie werk je samen met tenderteams en heb je contact met klanten. Je onderhoudt korte lijnen met andere afdelingen, zoals commercie, (maintenance) engineering en inkoop.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van calculaties en offertes die perfect aansluiten bij de wensen en eisen van de klant. Je weet als geen ander de balans te vinden tussen functionaliteit en prijs. Bij alles wat je doet, haal je het beste uit jezelf en dat is te merken. Zo vertaal je klantvragen- en eisen moeiteloos naar technische oplossingen, voer je calculaties en nacalculaties uit en verzorg je functionele specificaties voor toeleveranciers.

 

Maar dat is nog niet alles. Jij gaat ook geen uitdaging uit de weg en neemt vol enthousiasme deel aan integrale tenderteams met onze partners. Je ondersteunt bij het schrijven van offertes en verbindt de interne organisatie op een prettige en professionele manier. Kortom, je bent een echte teamspeler die altijd het beste uit zichzelf en anderen haalt.

 

Jouw werkomgeving

Bij Equans werken dé experts als het gaat om het ontwerpen, realiseren, beheren en exploiteren van intelligente en integrale mobiliteitsoplossingen voor tunnels, bruggen, sluizen, wegen en waterkeringen, bediencentrales en Smart Corridors! En nu hebben we JOU nodig om ons commerciële team te versterken.

Van de passie en toewijding van dit team word je vanzelf enthousiast. Ze werken nauw samen en doen er alles aan om de winnende aanbieding te maken. Bij Equans draait alles om samenwerking. Jij wordt deel van een hechte familie waar iedereen elkaar versterkt en inspireert.

Dus waar wacht je nog op? Laten we samen Equans verder op de kaart zetten en de wereld verbluffen met onze innovatieve mobiliteitsoplossingen. Samen zijn wij Equans.  

 

Wie ben jij?

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hecht iedereen waarde aan samenwerken en we zien overal kansen. Kansen die we aangrijpen. Verder passen jouw communicatieve en klantgerichte vaardigheden goed bij deze vacature van calculator. Ook beschik je over:

 • hbo werk- en denkniveau
 • kennis en ervaring met onderhoudscalculaties en contracten
 • kennis van maintenance engineering
 • affiniteit met de infrasector

Wat bieden wij?

 • Een salaris tussen €3.650,00- en €5.000,00 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring
 • Contract voor onbepaalde tijd
 • Flexibele werktijden in overleg mogelijk, zoals 4x9 uur per week
 • Bij een dienstverband van 40 uur per week heb je maar liefst 38 vrije dagen per jaar. Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden
 • Vrijheid, kansen om jezelf te ontwikkelen en een werkomgeving waar jouw mening telt
 • Een baan in een dynamisch bedrijf waarin jouw persoonlijke ontwikkeling als heel belangrijk wordt gezien. Daarom bieden wij voldoende opleidingsmogelijkheden voor iedereen
 • Onze kantoren zijn gevestigd in Dordrecht en in Zaandam, maar wij werken in heel Nederland. Wij bieden de mogelijkheid om hybride te werken. Je hebt dus alle vrijheid om een paar dagen thuis en een paar dagen op locatie/kantoor te werken. Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen. Werk je graag (deels) vanuit huis? Dan is die mogelijkheid er uiteraard!
 • Natuurlijk hebben wij een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op onder andere uitjes en producten. Je kunt lid worden van NXT, onze Young Professionals netwerk. Uiteraard krijg je alle middelen tot je beschikking die je nodig hebt, zoals een laptop en een mobiele telefoon

Hoe kun je solliciteren?

Spreekt deze vacature je aan? Leuk! Je kunt solliciteren via de sollicitatie button.

Wil je eerst meer informatie of antwoord op jouw vragen voor het complete verhaal? Schakel met recruiter Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06 138 604 64. WhatsAppen? Dat kan ook.

Wij zijn Equans  

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.  


Business Developer Energy & Utility Partners

Help jij als Business Developer onze klanten bij het realiseren van hun duurzaamheidsambitie.
 
Als ‘Business Developer ben je onderdeel van de voor Zuid Nederland opererende afdeling Energy & Utility Partners van Equans en rapporteer je rechtstreeks aan de Business Unit Manager Energy & Utility Partners. De afdeling bestaat uit twee Business Developers en tien Consultants.

Samen hebben we als doel om Equans Zuid Nederland succesvol te positioneren als kennisautoriteit & betrouwbare business partner die vooroploopt in de energietransitie én in de ontwikkeling van innovatieve technologische en duurzame producten & diensten. Dit doen we door het  overeenkomen van langlopende contracten bij (strategische) opdrachtgevers die zijn gericht op de realisatie van duurzame (energie)oplossingen.
 
Dit ga je doen als Business Developer EUP
Samen met je collega's (energieconsultants en Business Developers) ontwikkel je energie gerelateerde vraagstukken en leads en weet je deze om te zetten naar relevante opdrachten. Jouw praktijkervaring komt in deze rol goed van pas.

• Je ontwerpt commerciële oplossingen voor energetische vraagstukken inclusief de financiële gevolgen (terugverdientijden etc.) van deze oplossingen.
• Je blijft continu op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen op technisch gebied waarbij je met jouw commerciële voelsprieten voortdurend nieuwe mogelijkheden en ideeën signaleert voor Equans.
• Je houdt contact met andere Equans bedrijven om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en informatie uit te wisselen.
• Voor klanten acteer je als "energiepartner" en aanspreekpunt met betrekking tot energievraagstukken.
• Je neemt actief deel aan diverse netwerken en samenwerkingsverbanden.
• Je werkt binnen een tactisch - strategische context.
• Je bent verantwoordelijk voor de aanbieding van commerciële contracten.
• Stuurt complexe commerciële projecten aan. Projecten zijn complex doordat:
o Een hoog afbreukrisico gemanaged moet worden.
o Een aantal specialistische kennisgebieden (finance, legal en techniek) geïntegreerd ingezet horen te worden bij de realisatie van de speciale contractvormen.
• Benadert (potentiële) opdrachtgevers, bespreekt en concretiseert, in samenwerking met consultants ideeën & mogelijkheden alsook de behoeften aan vernieuwende oplossingen. Werkt aan de hand hiervan ontwikkelplannen uit voor (strategische) opdrachtgevers waarin alle deliverables zijn uitgewerkt.
• Werkt in een co-creatie met opdrachtgevers gericht aan de verdere uitwerking, aanpassing of aanscherping van de ontwikkelplannen. Vertaalt de doorontwikkelde ontwikkelplannen in een commercieel voorstel en regisseert, in samenwerking met consultants een proces dat uiteindelijk leidt tot concrete business.
• Evalueert de opgeleverde producten & diensten met de opdrachtgever en regisseert het proces dat hoort bij de doorvoering van de gewenste modificaties.
 
Dit breng je mee
• Als Business Developer heb je een opleiding op HBO- of WO-niveau;
• Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie binnen een complexe technische omgeving is een pre;
• Je beschikt over een brede kennis en marktkennis op de vakgebieden van energie en duurzaamheid. Kennis van finance en of legal is een pré.
• Je bent communicatief sterk;
• Je weet op alle niveaus relaties met mensen op te bouwen en te onderhouden;
• Beheerst relevante technologische en bedrijfskundige kennisgebieden die horen bij het coördineren of aansturen van (complexe) commerciële processen;
• Je bent in staat om commerciële programma’s te ontwikkelen en te borgen binnen een zeer dynamische en complexe context.
 
Competenties
• Innovatief met een sterk inbeeldingsvermogen; je bent in staat vernieuwend te denken en te doen;
• Proactief; je genereert actie, kan zelfstandig opereren maar ook in teamverband. Je bent constant op zoek naar verbeteringen, nieuwe ideeën en stimuleert anderen;
• Commercieel en klantgericht; je werkt samen met anderen (in-, extern) om resultaten te bereiken. 
• Interpersoonlijk; je deelt informatie en ondersteunt anderen. Je bent veerkrachtig en vasthoudend. Je straalt rust uit en laat anderen in hun waarde;

Verder ben je in staat om:
Equans en specifiek Zuid-Nederland te positioneren als kennisautoriteit & betrouwbare business partner;(potentiële) opdrachtgevers te enthousiasmeren voor de realisatie van nieuwe innovatieve producten & diensten; contracten af te sluiten binnen een zeer complexe commerciële omgeving; samenwerking te faciliteren (deelnemende partijen met elkaar te verbinden). Make it happen!
 
Wat bieden wij je
Bij Equans werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. Je bent onderdeel van een dedicated team (EUP) dat zich alleen maar bezig houdt met duurzaamheidsvraagstukken van onze klanten. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
 
Hoe kun je solliciteren?
Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! We ontvangen jouw reactie graag. Je kunt solliciteren via de sollicitatie button. Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Richard Berwald via 06 33 68 94 82 of door te mailen naar [email protected]
 
Wij zijn Equans
Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlenging met in Nederland 6.000 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in drie transities van deze tijd: op het gebied van energie digitaal en industrieel.