Senior Manager Projectbeheersing

Ben jij dé professional die verantwoordelijk wil zijn voor de integrale projectbeheersing en ons kan helpen de projecten bij EQUANS nog beter onder controle te krijgen? Dit jonge ambitieuze team van Managers Projectbeheersing, bestaande uit hoger opgeleide jongens en meiden, wordt als essentieel gezien binnen onze organisatie. Het beheersen van onze projecten heeft binnen EQUANS top prioriteit en wordt breed gedragen. Wij zoeken een Manager Projectbeheersing.

 

Dit ga je doen

De manager projectbeheersing is de verbindende factor binnen de integrale projectbeheersing van een project of een aantal projecten. Je coördineert de projectbeheersingsaspecten binnen de teams en staat dus in nauw contact met de andere IPM-rollen (integraal project management). Je hebt een belangrijke advies- en signaleringsfunctie richting de projectmanager en het lijnmanagement terwijl je actief meewerkt in de projecten. Als jij ziet dat processen niet goed verlopen, kengetallen afwijken van de norm  of tooling en standaarden niet goed toegepast worden grijp je in en stuur je bij.

 

Omdat we elke dag een beetje beter willen worden, draag je verbeteringen aan van huidige procedures, werkprocessen en applicaties op het gebied van projectbeheersing. Je definieert de informatiebehoefte binnen de projecten en communiceert op proactieve wijze met interne en externe stakeholders.

 

Je voornaamste werkzaamheden bestaan dus uit:

Ondersteunen, trainen, coachen en motiveren van de projectteamleden inzake projectbeheersing;

Coördineren van planningsactiviteiten;

Coördineren en samenstellen van project- en voortgangsrapportages (voortgang, financiën, informatie, kwaliteit en risico's);

Het (laten) toepassen van standaard structuren, processen, tooling, en dashboarding binnen de projecten;

Adviseren en mede implementeren van procesverbetering en optimalisaties;

In contact staan met de verschillende interne- en externe belanghebbenden;

Een adviserende rol uitoefenen richting de organisatie.

 

Dit breng je mee

Tenminste een afgeronde HBO of WO opleiding;

Zeven tot tien jaar relevante werkervaring met projectbeheersing binnen een projectomgeving;

Ervaring met het inventariseren, kwantificeren en vastleggen van risico’s binnen een project;

Bij voorkeur kennis van SAP, Relatics, Primavera P6 en/of MS Project;

Woonachtig binnen een straal van ongeveer 45 minuten van Zwolle;

 

Competenties:

Je herkent jezelf in onderstaande competenties:

Verbinder

Analytisch

Hoog abstractievermogen

Pragmatisch

 

 

Wat bieden wij je

Een salaris tussen €3.800,- en €4.600,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;

Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;

Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;

Goede secundaire voorwaarden zoals 38 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt;

Je wordt onderdeel van een jong en ambitieus team met verschillende doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij EQUANS werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering. Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes.

 

Zo kun je solliciteren

Interesse en spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de onderstaande button 'solliciteren'. Vul het online sollicitatieformulier zo volledig mogelijk in en vergeet niet je CV en motivatiebrief mee te sturen. Heb je nog vragen over deze functie? Dan kan je e-mailen naar [email protected] of bellen naar 06 – 13 86 04 64


Contractmanager Projecten

Vanuit EQUANS voeren we projecten uit in heel Noord Nederland. Of het nou gaat om de nieuwbouw van een groot ziekenhuis en de renovatie van een fabriek, bij ons ben je aan het goede adres. De contracten variëren in grootte en inhoud en hebben elk hun eigen uitdagingen. Voor onze vestiging in Roden zijn we op zoek naar een:

 

Contractmanager Projecten

 

Dit ga je doen

In jouw rol als Contractmanager Projecten werk je vanuit de vestiging Roden binnen zowel de utiliteit als de industrie en ben je bezig met het maximaal benutten van de contracten voor de projecten. 
 

De veranderende wensen en eisen zorgen voor kansen en mogelijkheden waar jij je technisch en commercieel in vast kan bijten. Uiteraard sta je hier niet alleen voor. Je werkt nauw samen met onder andere je collega projectmanagers, de operationele en de ondersteunende afdelingen. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je samen met een geweldig team aan mag werken dan willen wij graag met je in gesprek!

 

In deze rol bestaan jouw taken en verantwoordelijkheden onder andere uit:

 • Het al tijdens de tenderfase herkennen van de klantvraag en risico’s en weet die te vertealen in het opzetten van een contract, zodat risico’s in de uitvoering zijn geminimaliseerd
 • Het samen met de projectmanagers managen van meerdere contracten in de uitvoering, zodanig dat alle met de klant overeengekomen deliverables tijdig en volledig op een juiste wijze en worden behaald
 • Het zodanig optimaliseren van de contracten op technisch en commercieel vlak dat de gestelde doelen in het project zijn geborgd, alsook wordt uitgebreid met eventueel aanvullende opdrachten
 • Je herkent, initieert en onderzoekt in samenspraak met het team en subcontractors de mogelijkheden om contracten uit te breiden. Daarnaast draag je zorg voor een optimaal gebruik van aangeboden middelen (klantportaal, digitale facturen etc.) voor de klant
 • Bewaakt overzicht en overziet gevolgen van beslissingen voor de lange en korte termijn binnen de projecten
 • Intern borgen van de uitvoering van de commerciële afspraken
 • Je rapporteert aan de manager projectbeheersing

 

Dit breng je mee      

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je minimaal over de volgende zaken:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in een (elektrotechniek, werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde)
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring (met betrekking tot contractbeheer)
 • Verantwoordelijke ervaring in het werken met UAV-GC en andere contractvormen
 • Brede technische en bedrijfskundige kennis, zowel van utiliteits- als industrieprojecten
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS
Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 

 

 

 


Senior Projectplanner

Vanuit EQUANS voeren we grote projecten uit in heel Noord Nederland. Of het nou gaat om de nieuwbouw van een groot ziekenhuis en de renovatie van een fabriek, bij ons ben je aan het goede adres. De projecten variëren in grootte en inhoud en hebben elk hun eigen uitdagingen. Voor onze vestiging in Roden zoeken we een:

 

Senior Projectplanner, Roden

 

Dit ga je doen

Als Senior Projectplanner ben je betrokken bij het opstellen van planningen voor de realisatie van projecten tijdens de voorbereidingsfase en het borgen van de opvolging hiervan tijdens de realisatiefase. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de verantwoordelijke Tender- en/of Projectmanager. Tijdens de voorbereidingsfase ben je nauw betrokken bij het opstellen van planningen voor de realisatie van projecten met wisselende grote en complexiteit. Je focus ligt op het totale overzicht van de projectplanning. 

 

Natuurlijk is het de bedoeling dat het project soepel verloopt, en ben jij verantwoordelijk voor een goede vertaling van het totale werk naar een projectplanning. Daarbij bewaak je de voortgang qua planning en identificeer je mogelijke knelpunten, vertragingen en tijdsbesparingen. Er wordt nauw samengewerkt met de andere project teamleden, de opdrachtgever, eventuele bouwpartners / nevenaannemers over de aanpak, dilemma’s en oplossingen of planning-gerelateerde vraagstukken. Je functioneert zelfstandig, met ondernemerschap en verantwoording. Je communicatie binnen de projectteams is helder en duidelijk. Je weet verbinding te maken met medewerkers binnen de organisatie en acteert als de schakel tussen alle disciplines en activiteiten. 

 

De afdeling Projecten is verantwoordelijk voor de realisatie van een breed scala aan projecten in verschillende marktsegmenten.

 

Verder bestaan je werkzaamheden onder andere uit:

 

 • Plan controleactiviteiten om de fysieke voortgang te bewaken ten opzichte van de belangrijkste resultaten en om trends op schema te volgen die te veel worden overschreden en gebruik dergelijke trendinformatie om tijdig corrigerende acties te identificeren om het schedule te handhaven.
 • Adviseer de projectteamleider over afwijkingen van de planning en beveel corrigerende maatregelen aan om het schedule of de kosten te handhaven.
 • Produceer regelmatig voortgangs- en planningsrapporten, samen met kritieke pad- en trendanalyse, plus ad-hoc rapporten zoals vereist door de projectleider.
 • Aantoonbare waarde creëren voor klanten door inzicht te krijgen in hun drijfveren en kritische succesfactoren
 • Interne en externe lessen vastleggen/toepassen en verbeteringen opnemen
 • Het kunnen acteren als proceseigenaar van het planningsproces
 • Het opzetten, uitrollen en borgen van een gestandaardiseerde manier van planningen op portfolio en project niveau
 • Lever continu betere prestaties, gebenchmarkt als topniveau in de branche
 • Bezoek aan fabricagewerkplaats en bouwplaats om de voortgang te bewaken/valideren
 • Nauw samenwerken met het commercie, engineering en inkoop team voor totstandkoming van project schedules en portfolio plannen

 

Dit neem je mee

Je hebt een hbo- of academische opleiding in een relevante richting, met voldoende affiniteit met techniek. Je hebt minimaal 10 jaar ervaring in een vergelijkbare rol bij complexe multidisciplinaire projecten binnen de utiliteit en/of industrie, en bent duidelijk toe aan een stap naar de grotere complexe projecten. Jij hebt ruime ervaring met planningsprogramma’s zoals Primavera en MS project. Daarnaast heb je ook het vermogen om deze pakketten of iets vergelijkbaars eigen te maken. Het op verschillende niveaus kunnen rapporteren van de project voortgang, maakt ook onderdeel uit van deze rol. Jouw communicatieve vaardigheden in woord en geschift zijn hierbij van belang. 

 

Verder heb je:

 • Uitstekende organisatorische en analytische vaardigheden.
 • Diepgaand begrip van alle aspecten van deterministische en probabilistische planning.
 • De kwaliteit om planningsconcepten uit te leggen en de theorie toe te passen
 • Ervaring met het geven van advies en training aan junior medewerkers over alle aspecten van projectplanning
 • Ervaring met het leiden van een team is een pré

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS
Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 

 

 

 


Manager Procesbeheersing Projecten

Vanuit EQUANS voeren we grote projecten uit in heel Noord Nederland. Of het nou gaat om de nieuwbouw van een groot ziekenhuis en de renovatie van een fabriek, bij ons ben je aan het goede adres. De projecten variëren in grootte en inhoud en hebben elk hun eigen uitdagingen. Voor onze vestiging in Roden zoeken we een:

 

Manager Procesbeheersing Projecten

 

Dit ga je doen

Je bent verantwoordelijk voor de integrale project- en procesbeheersing van een project of een aantal projecten die gestoeld zijn op de UAV-GC of gelijksoortige contractvormen. De werkvelden die binnen jouw verantwoordelijkheid liggen zijn risicomanagement, planningsmanagement, omgevingsmanagement, kwaliteitsmanagement, capaciteitsbeheer, scope- en configuratiemanagement, verificatie & validatie, documentmanagement en administratieve ondersteuning.

 

Voor de uitvoering van deze processen stuur je het projectbeheersingsteam aan. Door je raakvlakken met de andere PMT-rollen (projectmanagement, technisch management, inkoop management, contract management, Cost Control) speel je, samen met de projectmanager, een coördinerende rol in de samenwerking. Je stuurt de PMT-rolhouders aan inzake projectbeheersing en motiveert hen om hun processen en bijbehorende beheersaspecten op hun werkterrein adequaat te verzorgen, toetst dit en spreekt aan en zoekt continu naar efficiency. Je zorgt ervoor dat continu de juiste stuurinformatie beschikbaar is en dat er volgens de afgesproken en vastgelegde systemen en methodieken wordt gewerkt.
 

Je kunt de werelden van uitvoering, management en bedrijfsvoering verbinden. Je voelt uitstekend aan wat er in de (project)organisatie omgaat, je beschikt over een sterk analytisch vermogen, je bent in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden en je bent een kei in plannen en organiseren. Je weet door effectief te communiceren anderen te overtuigen. Wanneer nodig weet je op pragmatische wijze oplossingen te vinden, toont flexibiliteit en handelt daarbij innovatief. Je kunt goed delegeren. Indien nodig kun je stevig ingrijpen en aanspreken zonder de relatie te beschadigen. Indien de situatie daar om vraagt durf je te escaleren naar je direct leidinggevenden zowel in het projectteam als in de lijnorganisatie. Je rapporteert aan de Business Unit Manager Projecten.

 

Je werkzaamheden bestaan verder onder andere uit:

 

 • (Laten) opstellen van financiële rapportages i.s.m. Cost Control;
 • Risicomanagement
 • (Laten) opstellen van planningen en signaleren van afwijkingen
 • Zorg dragen voor vastlegging, actualisatie en bijhouden projectdata o.a. SAP, ARAS, Relatics, Primavera, Sharepoint etc.
 • Bewaken kwaliteit van (deel)projectdossiers
 • Aansturen van het projectbeheersteam, waaronder bijv. planner, risicomanager, QA-medewerkers, technisch administratief medewerkers, cost controller, cost estimaters, document controller
 • Signalering en melden van proces- en productverbeteringen vanuit het project naar het KMS d.m.v. het indienen van constateringen

 

Dit neem je mee

 • Minimaal afgeronde Hbo-opleiding bijv. (technische) bedrijfskunde
 • Aantoonbare ervaring met projectbeheersing in een complexe projectomgeving
 • Ervaring met het inventariseren, kwantificeren en vastleggen van risico’s binnen een project
 • Ervaring met verschillende soorten plannings- en analysetechnieken zoals Primavera  (en MS-projects)
 • In het bezit van een gezonde dosis organisatiesensitiviteit, onafhankelijkheid, flexibiliteit en klantgerichtheid
 • Kennis en ervaring met het opzetten van (financiële) projectbeheersing (work breakdown structures e.d.) & tooling
 • Gecertificeerde opleiding projectmanagement (bijv. IPMA of Prince2) of EQUANS Projectmanagement way

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

Wij zijn EQUANS
Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 

 

 

 


Projectleider Activiteiten

EQUANS is een technisch dienstverlener en ontwerpt, bouwt en onderhoudt de elektro- en besturingstechnische onderdelen van publieke infrastructuren als bruggen, sluizen, tunnels en andere verkeerssystemen. De afdeling Assetmanagement is verantwoordelijk voor alle regie en prestatie contracten. In Zaandam zoeken wij voor dit team een projectleider activiteiten.

 

Dit ga je doen

Als projectleider heb je uitdagende en brede rol. Je bent betrokken bij het opstellen van offertes, je schakelt direct met opdrachtgevers en leveranciers/onderaannemers, je bent verantwoordelijk voor de operationele aansturing van team en samen met deze collega’s ben je dagelijks bezig met continuous improvement.

 

Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit:

 • Het overzien van meerdere ( regie / prestatie) contracten en deze operationeel aan te sturen en de procesmatige beheersing effectief te bewaken;
 • Het bewaken van de voortgang en gemaakte kosten gedurende het contract en het zorgdragen voor een betrouwbare financiële rapportage;
 • Het dagelijks op een plan- en projectmatige wijze aansturen van het team met als doel efficiënte en soepele realisatie van de projecten.
 • Het creëren van een behoefte bij opdrachtgevers en de benodigde calculaties begeleiden;
 • Het onderhouden van de contacten met de opdrachtgever over onder andere de voortgang, de doelstellingen en de bijbehorende budgetten;

 

Dit breng je mee

 • Tenminste een afgeronde technische HBO opleiding;
 • Minimaal drie jaar werkervaring als projectleider in de infra wereld (of gerelateerd);
 • Bekend met en in staat om te werken met UAV en UAV-GC contracten;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Aantoonbare ervaring met plan- en projectmatig werken.

 

Competenties

Je herkent jezelf in de onderstaande competenties:

 • Resultaat gericht
 • Commercieel denkend
 • Communicatief vaardig
 • Flexibiliteit en veerkracht (in het managen van meerdere projecten tegelijk)

 

Wat bieden wij je

Een salaris tussen €4.000,- en €4.800,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;

Laptop, telefoon en thuiswerkmogelijkheden met een uitstekende thuiswerkregeling;

Goede secundaire voorwaarden zoals 38 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt;

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbox. Voor vragen kun je contact opnemen met Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06 138 604 64.


Uitvoerder/Werkverantwoordelijke Hoog- en Laagspanning

Wil jij als Uitvoerder / Werkverantwoordelijke dagelijks je bijdrage leveren aan projecten in het teken van de energietransitie? Reageer dan snel!

 

Uitvoerder/Werkverantwoordelijke Hoog en Laagspanning, regio Noord

 

Voor onze afdeling EQUANS Hoogspanning Services (EHS) Noord zijn we op zoek naar een ervaren uitvoerder / Werkverantwoordelijke (WV’er) hoog- en laagspanning. De afdeling EHS richt zich binnen het werkgebied Noord Nederland met name op specialistische dienstverlening aan laag- midden- en hoogspanning installaties. Je werkt bij en voor onze klanten, waaronder netbeheerders, op zeer diverse locaties als; windmolenparken, zonne(solar) parken, hoogspanning stations, middenspanning stations, datacenters, ziekenhuizen en industriële omgevingen met complexe installaties. 

 

Dit ga je doen

De komende jaren staan volop in het teken van de energietransitie. Voor onder andere netbeheerders een uitdagende taak om het netwerk toekomstgeschikt te maken. Daarnaast liggen er bij onze reguliere klanten grote uitdagingen in het realiseren van verduurzaming taakstellingen.

EQUANS, heeft als doelstelling haar klanten en partners te helpen met het realiseren van haar energie doelstellingen.

Zo gaan we onder andere de komende jaren netbeheerders en industriële klanten helpen met het upgraden van het elektriciteitsnet. Deze veelal complexe projecten vragen om deskundige inzet van uitvoerders / werkverantwoordelijken. De projecten dat wij in uitvoering krijgen nemen in aantallen toe en daarom zijn we op zoek naar een Werkverantwoordelijke (WV) Hoogspanning en Laagspanning met een aanwijzing in het kader van de BEI (HS/LS) in de domeinen distributie en transport.

 

Een willekeurige dag van een uitvoerder

Je bent al vroeg op een projectlocatie aanwezig om samen met de Allround vakbekwaam persoon (AVP) de schakelhandelingen en veiligstelling door te nemen. Nadat jullie beide overtuigd zijn van de juistheid, voeren jullie de schakelhandelingen in de Middenspanning (MS) installatie samen uit en zorgen voor de veiligstellingen.

 

Je draagt vervolgens de veiliggestelde installatie over aan de AVP, drinkt samen met het EQUANS montageteam nog een kop koffie en bespreekt samen nog even de werkzaamheden van de dag door. Aansluitend ga je door naar een HS schakelstation van een Netbeheerder. Hier ben je in de rol van uitvoerder verantwoordelijk voor het juist en kwalitatief uitvoeren van de werkzaamheden.

 

Je stuurt hierbij het EQUANS uitvoeringsteam en de onderaannemers aan en hebt dagelijks afstemming met de projectverantwoordelijke van de klant en de projectleider van ENGIE. Tussendoor maak je tijd vrij om de schakelbrieven en werkplan te schrijven voor een nieuwe klus. In de namiddag stap je opnieuw in je wagen om terug te gaan naar de projectlocatie van eerder vanochtend. 

 

Nadat jij je hebt overtuigd van de juiste montage- en beproevingswerkzaamheden verzorg je samen met de AVP de inbedrijfname van de nieuwe MS installatie. De werkdag is bijna voorbij, je rijdt nog even langs kantoor om een aantal spullen klaar te zetten die het montageteam morgenvroeg  kan inladen voor montagewerkzaamheden op een groot windpark.

 

De werkzaamheden bestaan verder uit:

 • Naast het (in bedrijf en uit bedrijf)schakelen, ben je als WV-er verantwoordelijk voor de afstemming met het bedrijfsvoeringcentrum, de technische oplevering richting de OIV en juiste metingen uit te (laten) voeren voordat de installatie in bedrijf wordt genomen
 • Het beoordelen en organiseren van de inzet tijdelijke energie voorzieningen zoals provisoria en NSA
 • Het controleren van de werkplekken op eventuele risico’s waarbij je goede contacten onderhoud met de ploegleiders wat betreft het toezichthouden op de veiligheidsinstructies en -procedures
 • Het bepalen van procedures voor veiligere werksituaties en het meedenken over verbeterprocessen en installaties
 • Het bijwonen en organiseren van vergaderingen en afstemmen met de opdrachtgever en interne collega’s over de voortgang van het project

 

Dit breng je mee

Waaraan voldoe je nog meer als Werkverantwoordelijke HS/LS: 

 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding elektrotechniek op minimaal niveau 4 (bijvoorbeeld energietechniek, TSI of TMI) 
 • Je bent werkverantwoordelijke in de hoog- en laagspanning conform NEN-3140/3840 (STIPEL is een pré) of conform BEI LS/HS VP
 • Je bent in bezit van een VCA vol-diploma 
 • Je hebt ongeveer 5 jaar werkervaring als uitvoerder / werkverantwoordelijke LS/HS
 • Daarnaast heb je ervaring met het uitvoeren en interpreteren van kabelbeproevingen met hoge spanning en 0,1 Hz 

 

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:

 • Groot veiligheidsbewustzijn
 • Accuratesse
 • Mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Overtuigingskracht ·
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Stressbestendigheid
 • Plan- en organisatievermogen
 • Bevlogenheid
 • Teamspeler

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 
 


Senior Projectleider Services

Krijg je energie van hectiek? Ben je op zoek naar een dynamische omgeving en is samenwerking voor jou vanzelfsprekend? Heb je kennis en ervaring in zowel de elektro- als de installatietechniek (hvac)? Voor het team Klant Specifiek Werk op de afdeling Services Utiliteit in Roden zoeken we ter uitbreiding een (Senior) Projectleider Services.

 

Signaleer jij kansen bij klanten en weet jij die te vertalen in opdrachten? Kijk jij net even iets verder waardoor je echte klantwaarde levert en ben jij de motivator voor je teamleden en collega's? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Dit ga je doen als (Senior) Projectleider Services

Als Projectleider ben je een natuurlijke leider en deins je niet terug voor het nemen van verantwoordelijkheden. Je coördineert kleinschalige (complexe) projecten en geeft leiding aan een wisselend aantal eigen medewerkers, inleners en onderaannemers. Dat doe je op een gedreven, coachende manier, zodat er een team ontstaat dat voor het beste resultaat gaat. Het is jouw taak om het gehele proces, het commerciële proces en het uitvoeringsproces, van onze projecten te begeleiden. Je hebt multidisciplinaire kennis van en ervaring met gebouwgebonden installaties binnen de disciplines Electrotechniek en Installatietechniek (hvac). Een van je taken is het controleren en analyseren van technische gegevens, detailplanningen en tekeningen. Vanuit je kennis, ervaring en interesse heb je een focus op energiebesparing, duurzaamheid en optimalisatie.

Het uitdagende werk met enerzijds soms ambitieuze deadlines en anderzijds een zee aan vrijheid bij ons bedrijf, daar doe je het voor. Bij een vaste kring van klanten krijg je ruimte voor ondernemerschap voor trajecten van aanvraag tot oplevering.

 

In deze rol bestaan je werkzaamheden onder andere uit:

 • Overleggen en afstemmen met de opdrachtgever over lopende opdrachten, signaleren van kansen voor vervolgopdrachten en hier vervolgacties op uitzetten;
 • Overleggen en afstemmen met de beheerorganisatie (bijvoorbeeld contractmanagers en marktsegmentmanagers) over vraagstukken en passende oplossingen;
 • Het voorbereiden en uitwerken van de te verrichten werkzaamheden binnen de vastgestelde begroting en tijdsbestek;
 • Opstellen van een werkplanning met vastgestelde van de relevante randvoorwaarden (eigenschappen, capaciteit, kosten, effectiviteit, efficiency, veiligheid etc.);
 • Bewaken en continu bijsturen van de actuele werkplanning op basis van voortgang en tussentijdse aanpassingen / Verzoeken en indien nodig escaleren;
 • Zorgen voor juiste en tijdige beschikbaarheid van gebruikte materialen, mensen en middelen waarbij tevens wordt gezorgd voor een correcte administratieve afhandeling van de uitgevoerde werkzaamheden;
 • Evalueren van uitgevoerde projecten, werkorders en werkprocessen en op grond daarvan doen van verbetervoorstellen;
 • Coachen, motiveren, ontwikkelen en sturen van collega's binnen het team.

 

Dit breng je mee

Om in aanmerking te komen voor de rol van Projectleider Services beschik je minimaal over de volgende zaken:

 • HBO diploma met diepgaande kennis van elektrotechnische en van werktuigkundige installaties;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een utilitaire omgeving;
 • Ervaring op het gebied van acquisitie, leidinggeven en coaching van collega's;
 • Je bent klantgericht, signaleert kansen en bent pro-actief;
 • Je werkt planmatig en gestructureerd;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, leidinggevende kwaliteiten en een goed analytisch denkvermogen;
 • Je bent verder stressbestendig, kwaliteits- en kostenbewust.

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638. 
 


Operationeel Manager Services

Wil jij werken voor één van de mooiste werkgevers binnen de duurzame technische dienstverlening in Nederland?

 

Voor de afdeling Services Utiliteit zijn we op zoek naar een bevlogen:

 

Operationeel Manager Services, Noord Nederland

 

De Operationeel Manager Services is met zijn team verantwoordelijk voor Service, beheer en onderhoud aan met name de gebouw gebonden installaties binnen zowel de utilitaire- als industriële markt.

 

Wat ga je doen

Het aansturen en optimaliseren van een operationele unit. Het creëren en borgen van alle voorwaarden die bijdragen aan het tijdig, volledig en op een juiste wijze realiseren van de gestelde tactische en operationele doelen. De ‘people-& process manager’ gericht op Operational Excellence.

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden bestaan verder uit:

 • Je draagt bij aan de visie en strategie voor de afdeling aan de hand van ontwikkelingen in de markt, in de maatschappij en de onderneming. Binnen de kaders van de visie en strategie van de werkmaatschappij
 • Je bent (mede) verantwoordelijk voor het succes van een operationele unit. Je borgt het efficiënt en servicegericht handelen binnen deze unit en organiseert (mede) het proces dat leidt naar een efficiënte, beheersbare en winstgevende service organisatie
 • Verantwoordelijkheid voor de planning en organisatie van alle operationele en personeel gebonden activiteiten die hieruit voortkomen
 • Je werkt gericht aan strategische personeelsplanning en bent verantwoordelijk voor in-, door- en uitstroom van medewerkers Je voert selectie, functionerings-, ontwikkel-, correctie-en andere gesprekken met toegewezen medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van medewerkers. Je coacht en leidt medewerkers op
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan de optimalisatie en (door) ontwikkeling van (kritische) bedrijfsprocessen
 • Je bent gericht op een veilige werkomgeving en is (mede) verantwoordelijk voor de nakoming van relevante QHSE en Arbo normen &richtlijnen
 • Het borgen en faciliteren van een voortdurend verbeterproces

 

Dit breng je mee

Je bent of je hebt:

 • Strategisch denkvermogen en bent in staat visie te vertalen in heldere strategie en doelstellingen en bezit de executiekracht om deze te realiseren
 • Lef, je denkt in concepten en overziet zowel de korte als langere termijn
 • Een aanjager van innovatie en weet andere paden te betreden en mensen hierin mee te nemen
 • Een sterke relatiebouwer. Je ontwikkelt een effectief netwerk binnen de organisatie, maar ook buiten de organisatie bouw je contacten op voor de lange termijn. Je bent overtuigd van je meerwaarde in de commerciële contacten en combineert relatie en zakelijkheid als je tweede natuur
 • Een ervaren people manager met ruime ervaring in het aansturen van complexe projecten en bedrijfsonderdelen. Je bent in staat vanuit een natuurlijke kracht te verbinden en inspireert, motiveert, coacht, geeft het juiste voorbeeld en bent transparant
 • Affiniteit met techniek; je weet hoe business partnership wordt opgebouwd en hoe toegevoegde waarde wordt geleverd aan de klant
 • Communicatief sterk en overtuigend op alle niveaus, je communiceert op hoofdlijnen en verliest je niet in details
 • In staat om verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen resultaat, maar denkt in het algemeen belang
 • Ruim voldoende financiële, bedrijfskundige en juridische kennis om complexe processen te managen
 • Herstelt je snel van tegenslagen, relativeert en hebt een positieve levensinstelling.
 • Hebt ambitie om je verder te ontwikkelen en is geografisch mobiel
 • Een afgeronde (technische) opleiding op HBO/ WO-niveau aangevuld met vakinhoudelijke- en bedrijfskundige opleidingen
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan zeker 5 jaar ervaring met operationeel management binnen services, waarbij procesgericht werken van belang is.
 • Kennis van de Utilitaire markt is een pre

 

Een dag uit het leven van een Operationeel Manager Services

Ik begin mijn dag meestal met in het systeem te kijken hoe de operatie ervoor staat. Middels de standaard rapportages-gadgets, kan ik zien of er veel orders of offertes open staan, of we onze SLA-afspraken halen of dat ik hierin moet bijsturen. Ik ben namelijk (mede) verantwoordelijk voor het succes van de operationele unit en dat kan alleen door efficiënt-en servicegericht te handelen.

 

Zo bezoek ik straks een technicus op locatie om een gevoel te krijgen bij wat er zoal bij hem speelt en leeft en hoe ik hem zo goed mogelijk kan ondersteunen. Dat doe ik door enerzijds te kijken naar of het proces lekker loopt en hoe deze eventueel verbeterd kan worden. Ik kijk ook naar hoe hij zich in dat proces gedraagt; doet hij de juiste dingen en doet hij de juiste dingen goed? Anderzijds kijk ik naar de competentie van mijn medewerkers en hoe deze verder te ontwikkelen zijn. Ik probeer invulling te geven aan het I-love-my-job principe en stuur graag op ontwikkeling van vakmanschap, gericht op een duurzame relatie met opdrachtgevers.

 

Zojuist had een technicus vragen over het gebruik van zijn tablet. Ik help hem daar natuurlijk zo goed mogelijk mee, maar normaal kan hij daarvoor bij de key user of ICT terecht.

Ik heb regelmatig overleg met de Senior Contractmanagers. Zij verwachten een optimale dienstverlening voor hun eigen klanten en dat is natuurlijk ook wat ik ze wil bieden. Ik vind het dan ook erg belangrijk om samen een goede onderhoudsplanning te maken, zodat ik de met de klant overeengekomen afspraken kan borgen binnen mijn team. Zo zorg ik ervoor dat we onze doelen en KPI’s ook kunnen halen. Daarbij let ik op maximale efficiency en minimale faalkosten.

 

Vanmiddag heb ik nog een afspraak met een medewerker van Sourcing en een Contractmanager services voor back-to-back afspraken met subcontractors in relatie tot eerder gemaakte SLA’s. Belangrijk om dit goed te doen, want daar moeten we wel goede samenwerkingsafspraken mee kunnen maken zodat de uitvoering soepel en kwalitatief goed verloopt.

 

Maar nu eerst heb ik overleg met mijn Servicecoördinator over onder andere vragen van een aantal technici over hun werkkleding en gereedschap. En hij had het over verzuim van een technicus die deze week consignatiedienst heeft. Daar moet ik ook even induiken. Sowieso is het zorgdragen voor voldoende en gekwalificeerde capaciteit een voorwaarde om onze dienstverlening op het juiste niveau te houden.

 

Oja...en één van mij werkvoorbereiders had mij gevraagd nog even naar een aanbieding en de benodigde resources daarvoor te kijken.

 

Gisteren heb ik een veiligheidsobservatie gedaan. Het borgen van een veilige werkomgeving staat bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Niet alleen voor mijn eigen mensen maar ook voor die van de subco’s. Daar maak ik dan ook graag tijd voor.

Ah daar heb je één van de Contractmanagers, zij hoopt op een opdracht voor een mooie contract(uitbreiding) en wil weten of ik de afspraken die zij met de klant wil maken qua onderhoudsplanning en inzet van mensen, waar kan maken.

 

Ik heb afgesproken dat ik de Servicecoördinator deze week help met de voorbereiding van de volgende toolbox. Hij wil daar aandacht besteden aan het registreren en doorgeven van veranderde data van assets en objecten. Als we dit goed bijhouden kunnen we onze services steeds verder optimaliseren en de assets beter gaan managen. Ik wil graag dat onze technici begrijpen dat juist zij klantgericht kunnen en moeten werken. Door alert te zijn op zaken als knipperende lichten of lekkende airco’s. Maar ook de inzet van ledverlichting of een WKO-installatie om energie te besparen, kunnen zij natuurlijk prima aanbevelen. Al die informatie geven we door aan de Contractmanager services die hier dan weer met de klant over kan praten.

 

Het is de combinatie van de lange termijn ontwikkelingen het coachen van medewerkers met het slim organiseren van de operatie die deze baan zo afwisselend en uitdagend maakt. Deze functie vergt onvoorwaardelijk leiderschap. Ik ben tenslotte verantwoordelijk voor een verantwoorde, juiste en integere operationele unit.

Dat doet mij eraan denken dat ik nog een coaching gesprek moet voorbereiden. En ik zou HR nog bellen over een sollicitant die ik gisteren gesproken heb. Nog genoeg te doen..

 

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. 

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

 

Wij zijn EQUANS
Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Als marktleider van Nederland zet EQUANS met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

 

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button 'solliciteren' of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via [email protected] of telefonisch op 06 825 23 638.