Energie Consultant (Verduurzaming Industrie)

Help jij de industrie verduurzamen?

 

Dit ga je doen als Energie Consultant (Verduurzaming Industrie), Rotterdam

Jij bent, zowel voor onze opdrachtgevers als collega’s binnen EQUANS, het primaire aanspreekpunt voor vraagstukken gericht op verduurzaming van de industrie. Jij zal je met name focussen op Energie Efficientie, Duurzame Opwek en Elektrificatie – Wat is het energiegebruik van de klant? Kan dit op een slimmere en efficiëntere manier worden ingezet? Waar zien wij synergiekansen voor energiesystemen in de omgeving? Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze klanten kunnen verduurzamen?

Samen met accountverantwoordelijken bewerk je proactief bestaande en potentiële opdrachtgevers en identificeer en analyseer je potentiële hulpvragen op het gebied van energie efficiëntie en duurzame energiesystemen. In het decarbonisatie-team zal je daarnaast werken aan de ontwikkeling van proposities en kennis. Hiermee zorgen we ervoor dat we altijd de beste oplossingen kunnen leveren.

 

Jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn:

 • Je voert advies projecten uit in industriële omgevingen en/of gebieden, met als doel het identificeren en realiseren van mogelijke verduurzamingsmaatregelen;
 • Je coördineert de opvolging van de maatregelen en activiteiten die voortvloeien uit jouw onderzoeken. Hierbij maak jij de eerste conceptkeuzes en business cases en werk je concepten verder uit samen met collega’s van verschillende afdelingen;
 • Vanuit de kennis die je brengt en verder op doet, draag je bij aan het (door-) ontwikkelen van (nieuwe) producten en diensten in de verduurzaming van de industrie;
 • Je blijft continu op de hoogte van relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving, binnen de markt en op technisch gebied waarbij je met jouw commerciële vaardigheden voortdurend nieuwe mogelijkheden en kansen signaleert;
 • Zowel intern als extern bouw je een gedegen netwerk op waarbij je intensief contact onderhoudt met andere EQUANS bedrijven en externe partijen.

 

Dit breng je mee als Energie Consultant

Wij zoeken een collega met brede technologische en marktkennis op de vakgebieden van industrie, duurzame energie, installatietechniek en energiemanagement.

Naast jouw innovatief vermogen, proactieve houding en klantgerichte instelling vragen wij van jou:

 • Een afgeronde opleiding op HBO- of WO-niveau in een technische studierichting, zoals bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Energietechniek of Elektrotechniek met aandacht voor bedrijfskundige aspecten of een (technische)bedrijfskunde opleiding met bij voorkeur aanvulling op het gebied van techniek vanuit cursussen;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een complexe industriële/technische omgeving binnen de markt voor (duurzame)energie en/of energie-efficiëntie;
 • Ervaring of affiniteit met het ontwikkelen van projecten op het gebied van energie efficiëntie en energiebesparing;
 • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring op het gebied van een of meerdere van de volgende onderwerpen: Industriële processen, energiemanagement/monitoring, energie efficiëntie.
 • Je vindt het een uitdaging om de vraag achter de vraag boven tafel te krijgen en hier een passende oplossing voor te bedenken;
 • Bij voorkeur heb je kennis wat het geldend wettelijk kader in Nederland en de EU op het gebied van de energietransitie & industrie, zoals de EED, EML, EPBD, BENG, ETS;
 • Je bent een goede gesprekspartner op alle niveaus, zowel intern als bij de klant;

 

Wat bieden wij je

Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop en een telefoon bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ en solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Arnold Bos via [email protected] of telefonisch op 06 - 419 907 37.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Bij onze vestiging in Rotterdam sta je midden in de Rotterdamse Industrie. We werken bij uiteenlopende industriële klanten in de Petrochemie, Op- en Overslag, Food en Farmacie. Dagelijkse leveren we technische oplossingen die bijdragen aan de duurzaamheid en efficiëntie van onze opdrachtgevers. Of het nu gaat om slimme ontwerpen, kleine revisies, grootschalige nieuwbouwprojecten of onderhoud en beheer. Wij zijn van alle markten thuis. Kom het verschil maken in het industriële hart van Nederland.

 


Medewerker Sales Support

Ben jij organisatorisch, communicatief en gestructureerd? Heb jij ervaring met commerciële processen en tenders/aanbestedingen? Lees dan snel verder!

 

Dit ga je doen als Medewerker Sales Support

In deze functie lever je een belangrijke bijdrage aan het verkoopproces, sales en commerciële zaken, waarbij jij de verbindende factor bent tussen de diverse afdelingen binnen Equans. Andere taken in de functie zijn;

 • Volgen van tenderplatforms, overige media en deskresearch voor potentiele verkoopkansen.
 • Werken met Salesforce en het analyseren van data uit Salesforce.
 • Zelfstandig verwerven van aanvragen in tenders en aanbestedingen door middel van correct uitwerken van Preselecties.
 • Uitwerken van referenties. 
 • In tender proces, documentatie verzorgen zoals; formulieren, referenties, offertetekst etc.
 • Verantwoordelijk voor correcte indiening van offertes en aanvragen in de offerte fase (RFP)
 • Opvolgen van verkoopkansen en andere commerciële werkzaamheden.

 

Wat breng je mee

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie heb je nodig;

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • Goede beheersing van de Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift
 • Ervaring met salesforce en aanbestedingen. Bij voorkeur kennis van installatietechniek
 • Een flexibele en klantgerichte houding
 • Overtuigingskracht
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Beschikbaar voor 36-40 uur per week.

 

Wat bieden wij je

De afdeling commercie in Oisterwijk kenmerkt zich door een goede en constructieve sfeer met prettige collega’s. Er heerst een hoog samenhorigheidsgevoel en we doen dingen met elkaar en voor elkaar. Daarnaast werk je aan uitdagende multidisciplinaire projecten waarbij jouw kennis en kunde op de proef gesteld en vergroot wordt, heb je veel vrijheid in je werk, doe je afwisselende werkzaamheden en wordt input gewaardeerd.

 

EQUANS vindt het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen en daarom krijg je ieder jaar de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en trainingen en word je, wanneer gewenst, begeleid in je werk en persoonlijke ontwikkeling. Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Als Engineer horen daar een laptop en telefoon bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Wij zijn EQUANS

Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Margot Antens via [email protected] of telefonisch op 06 519 519 40.