Servicecoördinator Installatietechniek

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest wat zich ‘achter de hekken’ van defensie afspeelt?

Solliciteer dan op deze vacature!

Dit ga je doen als Servicecoördinator

Voor onze opdrachtgever, het Rijksvastgoedbedrijf, onderhouden we alle uiteenlopende installaties op defensieterreinen. Van luchtbehandelingskasten en koelingen tot wko’s. Ook voeren we al het keuringsplichtige en klein ketelonderhoud uit. In de rol van servicecoördinator bij Equans draag je zorg voor het op zelfstandige wijze inplannen, voorbereiden, opvolgen en waar nodig afmelden van storing- en onderhoudswerkzaamheden.

Jouw werk(omgeving)

In regio Zwolle ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de service werkzaamheden voor onder andere de Koning Willem III Kazerne in Apeldoorn , KMAR brigade Veluwe in Apeldoorn en Kamp Nieuw Millinge nabij Apeldoorn . Jij bewaakt de voortgang en behoudt het overzicht van de status van de verschillende werkzaamheden en storingen die lopen. Deze stuurinformatie weet je te interpreteren en om te zetten in acties, zodanig dat er geen afbreuk wordt gedaan aan vastgestelde planningen en/of contractuele verplichtingen, met behoud van klanttevredenheid en arbeidsvreugde van uitvoerende medewerkers.

Je controleert de gestelde eerstelijns storingsdiagnose, zodat je collega goed geïnstrueerd richting de klant gaat en de storing direct goed kan oppakken. Natuurlijk check je hoe dit in het contract staat, zodat je afwijkingen direct signaleert. Door de hectiek van de dag weet je duidelijk prioriteiten te stellen en breng je desgewenst wijzigingen aan in de planning ten behoeve van een vlotte en professionele afhandeling. Je voert de administratie over de uitgevoerde werkzaamheden en waar je een verbetering in ons proces ziet, ben je niet bang deze door te voeren.

Zo werken we samen aan de verduurzaming van de installaties van de klant.

Dit breng je mee

 • Minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding (HBO is een pre)
 • Ervaring en affiniteit met installatietechniek
 • Sterke organisatorische kwaliteiten en goed in het plannen van werkzaamheden
 • Een goede focus, je werkt vanuit het proces en laat je daarbij niet afleiden door de waan van de dag
 • De kwaliteit van het behouden van overzicht over meerdere projecten die tegelijk lopen
 • Tot slot ben je in staat om een goede teamspirit op te bouwen

Wat bieden wij je?

Je werkt voornamelijk alleen, maar wel vanuit een hecht team. Samen zetten we onze schouders eronder en lachen we ook veel met elkaar. Je werkt zelfstandig, hebt veel afwisseling in je werk en krijgt alle ruimte om je verder te ontwikkelen. We stimuleren ambitie en groei. Hierdoor heb je binnen Equans veel mogelijkheden om je breed te ontwikkelen binnen technische dienstverlening. Wat bieden we verder?

 • Een salaris tussen €3450 en €4750 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek), op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring
 • 38 vakantiedagen (bij een 40-urige werkweek)
 • Contract voor onbepaalde tijd
 • Flexibele werktijden in overleg mogelijk, zoals 4 x 9 uur
 • Telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren

Zo solliciteer je

Hebben we je interesse gewekt voor deze uitdagende werkomgeving met veel afwisseling? Mooi! Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie! Voor vragen kun je contact opnemen met Jacob van der Wal, via [email protected] of 06-16 36 34 46. Je kunt solliciteren via de sollicitatiebutton.

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 collega’s zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. We maken onder meer fabrieken, kantoren en ziekenhuizen, bruggen, tunnels en zelfs complete steden klaar voor de toekomst. Zo maken we samen met onze klanten werk van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.


Werkvoorbereider Services

Regionale projecten bij vaste klanten

In Gelderland ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van werkvoorbereiding aan elektrotechnische gebouwgebonden installaties voor de grootste vastgoedportefeuille van Nederland. Jouw werkzaamheden bestaan uit het oplossen van storingen, kleine klussen en het uitvoeren van preventief onderhoud aan elektrotechnische installaties van het RVB.

Het Rijksvastgoedbedrijf beheert de gebouwen en gronden van de Rijksoverheid en Defensie

Wat je gaat doen?

Binnen de functie van Werkvoorbereider Services zorg je voor een optimale technische en organisatorische voorbereiding en begeleiding van meerdere kleine modificaties. Op deze manier kunnen kwaliteit en kosten worden gewaarborgd en werkzaamheden efficiënt en effectief worden uitgevoerd. Kleine modificaties zijn projecten die vanuit onderhoud (correctief en preventief), of vanuit een klantrelatie worden gegenereerd. In deze rol ben jij degene die ervoor zorgt dat de werkzaamheden gerealiseerd worden, van aanvraag tot oplevering en zorg je ervoor dat kosten en kwaliteit gewaarborgd zijn.

Als Werkvoorbereider Services kun je snel een inschatting maken van benodigde materialen en uren en daar waar nodig vraag je offertes aan bij toeleveranciers/derden. Je calculeert zelf offerteaanvragen en verwerkt dit tot een passende aanbieding. Na opdracht van de klant bereid je het werk voor, plan je monteurs in, bestel je de benodigde materialen en stem je de planning af met de klant. Tegelijk houd je de administratie bij en bewaak je de kwaliteit en de kosten van de verschillende klussen die je onder handen hebt.

Dit breng je mee

Om een goede invulling te geven aan deze functie ben je een echte all-rounder en daagt het jou uit om meerdere ballen tegelijkertijd in de lucht te houden. Je communiceert makkelijk en weet hoe je diverse stakeholders met je mee moet krijgen.

Verder heb je:

 • Een afgeronde technische MBO opleiding niveau 4 richting elektrotechniek
 • Enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie binnen de utiliteit
 • Goede communicatieve vaardigheden en je staat stevig in je schoenen
 • Talent voor plannen en organiseren, dit gaat je goed af en je weet de juiste prioriteiten te stellen
 • Een praktische instelling

Wat bieden wij je

Een uitdagende job als werkvoorbereider binnen het team in Arnhem. Regionale projecten met vaste klanten, een ideale werkomgeving wanneer je het fijn vindt om een langdurige relatie met je opdrachtgever wil aangaan in de regio waar je woont. Het team biedt jou als installatietechnisch professional de ruimte om mee te werken aan uitdagende klussen en projecten. Verder is het een klein en hecht team met korte lijnen, een hoog hospitality gevoel en de wil om de klanten te ontzorgen. Ze denken mee met de klanten en stellen zich flexibel op. Daarnaast wordt de afdeling gekenmerkt door een open cultuur, waar input en betrokkenheid gewaardeerd en aangemoedigd wordt persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een plezierige werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde Equans concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een vaste aanstelling met een salaris tussen de € 3200,- en € 3900,- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Bij Equans in Arnhem ben je onderdeel van het grote Equans concern maar kom je te werken in een organisatie met een sterk regionaal karakter waarbij je veel contact hebt met (bestaande) klanten uit de regio, zowel industrieel als utilitair.

Zo kun je solliciteren

Solliciteer meteen en upload je cv met motivatie! Vragen over deze vacature? Neem contact op met Rens Arends via [email protected], mobiel: 06 238 003 23

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Coördinator Onderhoud

Coördinator Onderhoud

Jouw uitdaging

Als coördinator onderhoud ben je verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van de werkzaamheden aan technische installaties die in exploitatie zijn bij EQUANS Energy Solutions. Het gaat hierbij voornamelijk om duurzame warmte-koude-opslag (WKO), in voornamelijk de Randstad. Door jouw bijdrage verlopen alle vastgestelde planningen en/of contractuele verplichtingen op rolletjes. Denk hierbij aan inbedrijfstellingen, het plegen van onderhoud, projectmatig wijzigen en het verhelpen van storingen. Jouw verantwoordelijkheid ligt op zowel technisch, commercieel als financieel vlak.

Aangezien de WKO-projecten ons eigendom zijn en zich op het terrein van klanten en afnemers bevinden, ben jij het gezicht van onze organisatie. Het is dus ook belangrijk om representatief voor de dag te komen en zowel particuliere als zakelijke klanten te woord te kunnen staan.

Dit ga je doen als Coördinator Onderhoud

 • Je draagt zorg voor een kwantitatief en kwalitatief optimale en gemotiveerde bezetting op de lopende projecten (planning personeel)
 • Het actief instrueren, controleren, motiveren en coachen van medewerkers
 • Analyseren en (structureel) verhelpen van storingen tijdens de zgn. dag consignatie
 • Voorbereiden, plannen en uitvoeren van reparaties en onderhoud
 • Plannen en waar nodig begeleiden en ondersteunen van onderaannemers
 • Bewaken van de voortgang en gemaakte kosten gedurende projectuitvoering en regelmatig overleg met de Operationeel assetmanager hieromtrent
 • Ondersteuning bieden aan de assetmanager bij het opstellen van onderhoudsconcepten en het meerjarig onderhoudsplan
 • Toezien op het nakomen van afspraken op het gebied van kwaliteit en veiligheid en het periodiek uitvoeren van veiligheidsrondes
 • Periodiek consignatiedienst lopen als 3e lijn (waarbij 1e lijn de servicedesk en 2e lijn een collega technicus op locatie is)
 • Terugkoppelen van bevindingen, uitkomsten van werkzaamheden en onderhouden van klantcontact

 

Jouw werkomgeving

Binnen EQUANS Energy Solutions hebben wij de ambitie om nog verder te groeien in de exploitatie van WKO-systemen. Je zult daarom binnen de afdeling Operations in het exploitatieteam komen te werken, welke o.a. bestaat uit beheertechnici, service coördinatoren, assetmanagers en contractmanagers. Samen zorgen wij voor de warmtevoorziening bij toonaangevende klanten als Shell en het Museum Booijmans van Beuningen.

Wie ben jij?

Voor deze functie zoeken wij een klantgerichte, enthousiaste en flexibel ingestelde technicus met goede communicatieve en administratieve vaardigheden. Met jouw technische kennis weet je binnen deze functie ook invulling te geven aan het verhelpen van storingen (op afstand) en een juiste voorbereiding van werkzaamheden. Idealiter heb je ervaring als Werkvoorbereider/Planner, maar is dat niet het geval en zie je andere aanknopingspunten dan nodigen we je van harte uit om toch te solliciteren. We bieden jou namelijk de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen!

Om een goede invulling te kunnen geven aan deze rol beschik je verder over de volgende kwalificaties en competenties:

 • Een afgeronde MBO/HBO opleiding elektrotechniek, werktuigbouwkunde of AOT
 • In het bezit, of bereid dit te behalen, van VCA-VOL en NEN3140 VP
 • Kennis van Microsoft-officepakket (Word en Excel); kennis van Planon en SAP is een pré
 • Kennis en/of ervaring in Meet & Regeltechniek en Gebouwbeheersystemen (bijv. Priva Blue ID) is een pré
 • Een organisator die zich verantwoordelijk voelt voor een juiste uitvoering van activiteiten
 • Een collega die positief is, stressbestendig is en graag samenwerkt met anderen!

 

Wat bieden wij?

Natuurlijk begrijpen we dat de voorwaarden belangrijk voor jou zijn.  Daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:

 • Salaris tussen € 3.400,- en € 4.100,- bruto per maand, exclusief vakantiegeld
 • Mogelijkheid tot hybride werken met arbo-proof thuiswerkplek
 • Laptop en telefoon
 • 38 vrije dagen per jaar (o.b.v. fulltime dienstverband)
 • Een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op leuke uitjes
 • Een team met getalenteerde en gezellige collega’s
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei

Zo kun je solliciteren

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 20 maart 2023. Je kunt solliciteren via de sollicitatie button.

Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling Recruitment via [email protected] of telefonisch op 088 484 10 03.

 

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.


Cost Engineer Elektrotechniek

Begroten van duurzame projecten en modificaties; multidisciplinair en op maat gemaakt binnen budget en binnen planning.  De ideale rol om je cost-engineering vaardigheden blijvend in te zetten, maar ook je vaardigheden te ontwikkelen. Ga jij die uitdaging aan?

Dit gaat je doen als Cost Engineer Elektrotechniek:

Bij ons betekent calculatie en cost-engineering: multidisciplinair, werkzaam aan verwerving van projecten en modificaties in de Utiliteit gezien vanuit een kosten perspectief. Waarbij je vanuit onze bedrijfsvisie: “Equans laat duurzaamheid voor je werken” een bijdrage levert aan een CO2-neutrale toekomst.

Het is de taak van de afdeling om modificaties te begroten waarbij we een goede basis leggen voor het realiseren van projecten en modificaties binnen de gestelde financiële bedrijfsdoestellingen.

Onze begrotingen kenmerken zich door een goede balans tussen de wensen van onze opdrachtgevers, het wettelijk kader, onze duurzaamheidsambities en uiteraard onze uitvoeringsexpertise.

Je werkt calculaties en begrotingen uit, voor modificatieprojecten variërend van klein tot groot. Naast de ‘gewone’ bestekcalculaties denk je ook met de klant mee en wordt er soms van je verwacht zelf met een werk omschrijving te komen voor de klant om die vervolgens af te prijzen. Je werkt grotendeels vanuit onze vestiging op Schiphol-Oost, maar om een goed beeld te krijgen van wat onze klanten wensen en de optimale oplossing aan te kunnen bieden bezoek je ook regelmatig de verschillende klant- en projectlocaties. Daarnaast is hybride werken (zowel vanuit huis als kantoor) ook bespreekbaar

In jouw rol krijg je te maken met diverse stakeholders, zoals klanten, adviseurs, projectleiders en directievoerder etc. Buiten deze stakeholders heb je ook te maken met de wettelijke kaders en de kaders van Equans. Je werkt regelmatig gezamenlijk met anderen om zo tot een winnende aanbieding te komen.

We geloven bij Equans niet in een baan maar in een loopbaan, er zijn dus genoeg mogelijkheden tot doorgroei binnen en buiten de afdeling. Je kunt bijvoorbeeld als cost-engineer instromen en binnen enkele jaren doorgroeien naar bijvoorbeeld Teamlead cost-engineer, maar ook doorgroei naar bijvoorbeeld naar andere afdelingen of contract beheer behoort tot de mogelijkheden. We bepalen gezamenlijk het pad dat het beste bij je past.

Dit breng je mee:

 • Een afgeronde technische MBO-opleiding in de richting elektrotechniek;
 • Werkervaring als calculator/cost engineer binnen technische installaties, binnen onder andere ziekenhuizen, universiteits- en bedrijfsgebouwen, kantoren en datacenters;
 • Bereid tot doorontwikkeling en het volgen van opleidingen.

Werkzaamheden:

De werkzaamheden van een Cost-Engineer zijn als volgt:

 • Adviseren van organisatie in de te volgen calculatie strategie.
 • Het begroten van elektrotechnische projecten en modificaties op basis van een functionele vraag tot en met het calculeren van een uitgewerkt ontwerp/bestek.
 • Onderhouden van contacten met leveranciers en derden inclusief het aanvragen van werkzaamheden en leveringen bij leveranciers of derden.
 • Het opzetten van risicoanalyses inclusief kwalificeren en kwantificeren van de risico’s en kansen.
 • Het opnemen van werkzaamheden op locatie.
 • Optimaliseren van de begroting samen met uitvoering.
 • Door ontwikkelen calculatie normen en best practices.
 • Ontwikkelen van kengetallen voor begrotingen.

Wat bieden wij je

 • Een salaris tussen de €2.900,- en de €3.600,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband
 • Mogelijkheden tot een contract voor onbepaalde tijd
 • 38 vrije dagen bij een fulltime dienstverband
 • Een goede pensioenregeling
 • Grote mate van vrijheid, afwisseling en persoonlijke begeleiding
 • Volop doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden!

Zo kun je solliciteren

Past deze baan bij Equans mogelijk goed bij jou? Solliciteer dan direct via de “solliciteer” button of neem contact op met onze recruiter Lars Volkers via 06-10015883 of [email protected].

Wij zijn Equans

Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Als marktleider werkt Equans in het westen van het land met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klant specifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden.


Uitvoerder Elektrotechniek

Wij zijn op zoek naar een uitvoerder elektrotechniek voor onze afdeling Projecten! Zorg jij ervoor dat jouw team optimaal aan de slag kan en is een goede samenwerking voor jou vanzelfsprekend? Heb jij daarnaast inhoudelijke kennis van de werkzaamheden en geef je graag leiding aan een team? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog voor een plek in ons team!

Dit ga je doen als uitvoerder elektrotechniek

Als uitvoerder elektrotechniek bestaan je dagelijkse werkzaamheden uit het coördineren van en leidinggeven aan de dagelijkse uitvoering van uitdagende elektrotechnische projecten, veelal in een multidisciplinaire omgeving.

Je bent daarnaast verantwoordelijk voor een maximaal efficiënte inzet van de, onder jouw verantwoording staande, chef-monteurs en voormannen. Je onderhoudt nauwe contacten met de werkvoorbereiding en projectleiding collega’s. Zo zorgen jullie samen voor een succesvolle uitvoering van de projecten.

Bij alles wat je doet haal jij het beste uit jezelf. Dus, naast bovenstaand, ook bij:

 • Samen met de collega’s de juiste kwalitatieve en economische keuzes maken m.b.t. de projectwerkzaamheden on-site;
 • Het bijwonen van werk- en coördinatie besprekingen en het visitekaartje zijn van de Equans organisatie;
 • Het aanspreekpunt zijn, als uitvoerder, op de bouwplaats voor onze opdrachtgever, leveranciers en subcontractors;
 • Het ervoor zorgen, met jouw gevoel voor en inzicht in veiligheid, dat onze monteurs iedere dag weer veilig huiswaarts keren;
 • Het voeren van voortgangsgesprekken, coachen en aansturen waar nodig. Jij bent een coachende leidinggevende!

Jouw werkomgeving

Equans helpt klanten in het realiseren en versnellen van de 3 grote transities: de energie --, digitale en industriële transitie. We zijn wereldleider in de technische dienstverlening en maakt onderdeel uit van de internationale en beursgenoteerde Bouygues groep. In Nederland werken we samen met 6.000 collega’s vanuit 29 locaties. Samen zijn wij Equans.

Onze afdeling Projecten bestaat uit 4 teams welke zich bezig houden met de realisatie van projecten bij onze klanten. Onze teams bestaan uit projectleiders, werkvoorbereiders, chef-monteurs en uitvoerders. In het veld hebben wij een divers team van monteurs rondlopen, waar jij deel van uit gaat maken als uitvoerder!

Dit breng je mee

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hecht iedereen waarde aan samenwerken en zien we overal kansen. Jij ook? Mooi! Verder vragen we van jou:

 • Minimaal een Mbo niveau 4 opleiding richting Elektrotechniek;
 • De beschikking over een geldig VCA-Vol diploma of de bereidheid om deze te behalen;
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke uitvoerders functie;
 • Een out of the box denkwijze.

Jij herkent jezelf daarnaast in de volgende competenties:

 • Coachen en Aansturen
 • Leidinggeven en Beïnvloeden
 • Delegeren en Vakkundigheid

Wat bieden wij je

Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn. Daarom bieden we je een mooi arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder:

 • Een salaris tussen de €4.099 en €4.748 bruto per maand op basis van jouw ervaring, exclusief vakantiegeld;
 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden in overleg mogelijk;
 • Bonus van maximaal 4%;
 • Telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren;
 • 38 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Goede pensioenregeling;
 • Een prettige werksfeer en fijne collega’s;
 • Volop doorgroei- en opleidingsmogelijkheden.

Vanuit de functie uitvoerder elektrotechniek is het mogelijk om door te groeien naar een functie als constructiemanager, een belangrijke stap in jouw ontwikkeling in professioneel bouwplaats management.

Hoe kun je solliciteren?

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! We ontvangen jouw reactie graag voor 26 juni 2023. Je kunt solliciteren via de sollicitatie button.

Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Maarten van der Werff via 06 16 00 43 18 of mail naar [email protected].


Contract Manager

Wil jij verantwoordelijk zijn voor het managen van verschillende contracten waarbij je komt te werken in een klein en hecht team? Wij zoeken een contractmanager voor onze vestiging in Dordrecht die het leuk vindt om langdurige relaties aan te gaan met klanten en praktisch is ingesteld.

Dit ga je doen als Contract Manager

Je bent het eerste contact richting de klant en daarmee ook eindverantwoordelijk voor jouw contracten. Je bent verantwoordelijk voor het in- en extern afstemmen, vastleggen en beheren van verplichtingen, risico’s en aansprakelijkheden bij contracten. Je analyseert samen met de maintenance engineer de technische risico’s van het contract en onderzoekt samen met het team de contractuele risico’s, verplichtingen en risico’s.

Je voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

 • Zorgen voor de opvolging van verschillende contracten die zijn overeengekomen met opdrachtgevers (voornamelijk Rijkswaterstaat);
 • Coördineren van de projectactiviteiten en zorgen dat alle contractverplichtingen binnen budget, op een juiste wijze, conform de kwaliteitseisen en binnen de gestelde richtlijnen worden gerealiseerd;
 • Onderzoeken naar de mogelijkheden om contract uit te breiden of om Equans te (her) positioneren bij opdrachtgevers;
 • Zorgen voor een tijdige betaling door opdrachtgevers en zorgen voor een volledige en juiste contractadministratie;
 • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij de opdrachtgevers.

Dit breng je mee

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van Techniek en Bedrijfskunde;
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van het UAV(-GC) en SCB methodiek;

Competenties

Je herkent jezelf in de onderstaande competenties:

 • Klantgericht
 • Samenwerken
 • Praktisch
 • Analytisch

Wat bieden wij?

 • Een salaris tussen €4.500,- en €6.500,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het exacte salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring;
 • Goede balans tussen thuiswerken en werken op kantoor of bij de klant;
 • Voor het reizen van en naar je werk krijg je veel keuzevrijheid en duurzame opties om te reizen. Dus of je nu met de auto, de trein of liever met de OV-fiets naar je werk of de klant gaat: je reist zoals jij dat wilt, tegen eerlijke vergoedingen;
 • Goede secundaire voorwaarden zoals 30 vrije dagen per jaar bij een dienstverband van 40 uur per week en 3% benefitsbudget, pensioenregeling, collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten;
 • Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt.
 • Je komt te werken in een klein en hecht team waarbij samenwerking vooraan staat.

Hoe kun je solliciteren?

Spreekt deze vacature je aan? Leuk! Je kunt solliciteren via de sollicitatie button. Voor vragen kun je contact opnemen met Esther Willemse via [email protected] of telefonisch op 06 138 604 64.


Werkvoorbereider Hoogspanning

Werkvoorbereider met doorgroei naar Projectbegeleider, Zaandam

Ben jij op zoek naar meer variatie, verbreding en uitdaging in de hoogspanningsinstallaties? Voor ons hoogspanningsteam in Zaandam zijn wij op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega als Werkvoorbereider c.q. Projectbegeleider.

Dit ga je doen als Werkvoorbereider c.q. Projectbegeleider

Als Werkvoorbereider c.q. Projectbegeleider Hoogspanning bij Equans verzorg je de projectvoorbereiding van projecten zodanig dat een veilige, effectieve en efficiënte projectuitvoering zoveel mogelijk gewaarborgd is. Denk hierbij de projectuitvoering van hoogspanningsinstallaties (10-23kV) van windmolen- en zonnepaneelparken, industriële terreinen, fabrieken, kantoren en ziekenhuizen inclusief het regelen van de benodigde onderaannemers.

Jouw takenpakket als Werkvoorbereider c.q. Projectbegeleider is breed. Je bent technisch en financieel verantwoordelijk voor projecten variërend van EUR 1.000 tot EUR 150.000 euro. Je bent betrokken vanaf het begin tot het eind. Je vraagt offertes aan bij toeleveranciers, maakt de calculaties en offertes voor de klanten. Bij opdracht verzorg je de planning van eigen medewerkers, bestel je de materialen, bewaak je de capaciteit en je geeft leiding aan interne en extern personeel. Je verzorgt de registratie van meer- en minderwerken. Als Werkvoorbereider c.q. Projectbegeleider hoogspanning ben jij de adviseur voor klanten en collega’s op het gebied van hoogspanningsinstallaties.

Klanten waar wij o.a. samenwerken zijn: Enexis, Vattenfall, AMC en Abbott. Genoeg afwisseling dus!

Dit breng je mee

Iedereen bij Equans is anders. Dat juichen we toe omdat de verschillen ons als team sterker maken. Er zijn ook overeenkomsten. Zo hechten we waarde aan samenwerken en we zien overal kansen. Kansen die we aangrijpen. Verder passen jouw organisatietalent en oplossingsgerichtheid goed bij deze vacature van werkvoorbereider. Ook beschik je over:

 • minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding in de richting van elektrotechniek
 • kennis van hoogspanningsinstallaties (en laagspanningsinstallaties, of je wilt dit graag ontwikkelen.)
 • kennis van de NEN3840, NEN3140, NEN1010 en NEN61936 (NEN3840 is een pré)
 • ervaring met meer- en minderwerk en het maken van calculaties

Wat bieden wij?

Natuurlijk begrijpen we dat voorwaarden belangrijk voor jou zijn.  Daarom bieden we je een mooi pakket, waaronder:

 • salaris tussen €3.400,- en €4.800,- bruto per maand, exclusief vakantiegeld
 • contract voor onbeperkte tijd
 • flexibele werktijden in overleg mogelijk, zoals 4x9 uur per week
 • telefoon en laptop om je in je werk te faciliteren
 • 38 vrije dagen o.b.v. een fulltime dienstverband
 • deels thuiswerken is in overleg mogelijk
 • volledig ingerichte werkplek thuis
 • goede pensioenregeling
 • een prettige werksfeer en fijne collega’s
 • volop doorgroei- en opleidingsmogelijkheden

Zo kun je solliciteren

Ben je geïnteresseerd geraakt? Leuk! Je kunt solliciteren via de sollicitatie button.

Heb je nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Lilian van Son via [email protected] of 06-12 61 83 94.

Wij zijn Equans

Samen voor grote uitdagingen: Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening. In Nederland zetten ruim 6.000 medewerkers zich dagelijks in om onze klanten te helpen met technische, innovatieve en duurzame oplossingen. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Wij helpen onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, industriële en digitale transitie.


Werkvoorbereider Elektrotechniek

Equans staat voor techniek, technologie en optimisme. Als marktleider in de technische dienstverlening werken we in Nederland met ruim 5700 medewerkers dagelijks aan de uitdagingen om onze klanten nog beter te laten presteren.

Voor de groep Modificaties Industrie zijn wij op zoek naar een ervaren en enthousiaste Werkvoorbereider Elektrotechniek in  Zaandam.  De projectteams van de modificatie groep beheert meerdere projecten. Ben jij de kandidaat voor deze functie?

Check jezelf in onderstaand profiel:

 • Ik ben al werkvoorbereider maar ik ben op zoek naar een bredere technische uitdaging en een zelfstandige rol;
 • Of, ik ben al werkzaam in de montage in de elektrotechniek en zou mijn praktische kennis van installaties juist willen gebruiken om een rol in de voorbereiding en organisatie van projecten te vervullen.

Dit ga je doen als Werkvoorbereider/Projectbegeleider

Ben jij een organisatietalent met een technisch mbo of hbo diploma? Als werkvoorbereider bij  Equans verzorg je de voorbereiding van meerdere kleinschalige projecten voor onze industriële klanten. Denk hierbij aan nieuwbouw of aanpassingen en vervanging van procesinstallaties met alle denkbare technische facetten. Je takenpakket als werkvoorbereider is breed. Je vraagt bijvoorbeeld offertes aan bij toeleveranciers, verzorgd de bestelling(en), houdt de projectadministratie bij, stelt planningen op en bewaakt de kwaliteit en de kosten van uiteenlopende projecten. Je werkt intensief samen met andere disciplines en subcontractors. Dit kunnen je collega’s zijn van de afdelingen Hoogspanning, Industriële automatisering, Engineering, Panelenbouw  of van de  Piping & Mechanical groep. Samen met het team van Projectleider en Uitvo

Verder ben je aan actieve kracht in het  coördineren van de werkzaamheden.

Je dag kan er zo uitzien: 
Je start je computer op en pakt ondertussen een bakje koffie en vraagt even aan je collega hoe het bij hem gaat en of je straks even met hem kunt sparren over een vraagstuk in jouw project. Je controleert je agenda en kijkt of alles is voorbereid voor de diverse overleggen van vanmiddag. In de tussentijd lopen de diverse mailtjes binnen met bevestigingen vanuit leveranciers, het materiaal is geleverd of is onderweg! Er komen telefoontjes binnen van de chef monteurs uit het veld met vragen over zaken in hun project. Dat kan variëren van de werkzaamheden op de planning doornemen, of doorspreken of alles naar behoren is voorbereid. Zijn de vergunningen aanwezig? Is er voldoende materiaal en materieel op locatie? En het belangrijkste, zijn er tekeningen aanwezig zodat de uitvoering weet wat er moet worden uitgevoerd.

Zo nu iedereen weer aan het werk is, loop je de planning van de diverse projectjes door om te kijken welke werkzaamheden voorbereid moeten worden. Eventuele achterstanden op de planning probeer je te onderbouwen zodat je dit tijdens het overleg in de middag kan bespreken met de klant. Om een goed gevoel te krijgen met de actuele status van de planning doe je regelmatig een rondgang op de bouw. Tijdens je rondgang hoor en zie je allerlei werkzaamheden op de bouwplaats. Hierin is het belangrijk dat iedereen werkt volgens de gemaakte afspraken in de vergunning, en of alles veilig wordt uitgevoerd. Wanneer je op de bouw rondloopt zie je het project snel ontwikkelen en kijk je of de planning nog kan worden gerealiseerd.

Om de projectleider te ondersteunen heeft hij je gevraagd om overleg met de klant te voeren. Men wil graag weten welke elektrotechnische werkzaamheden in de planning staan voor de komende periode. Hierin is een belangrijke vraag, welke overlast veroorzaakt dit voor de gebruikers? Dit ga je uitzoeken door middel van installatieschema’s en tekeningen. De eventuele overlast bespreek je met de klant, en je gaat samen opzoek naar tijdelijke maatregelen om de overlast te minimaliseren. Deze tijdelijke maatregelen ga je omschrijven in een werkplan zodat dit kan worden besproken met alle gebruikers. Wanneer alle gebruikers akkoord zijn met de overlast kunnen wij de vergunning ontvangen. De vergunning is een goede basis om de werkzaamheden op te starten met de uitvoering. Het werkplan in combinatie met de vergunning wordt dan ook dagelijks besproken met de uitvoering.

Je ziet het al, jij bent de spin in het web met het overzicht van diverse projectjes, die de projectleider en uitvoerder kan meenemen in de actuele status. Aan het einde van het overleg neem de actiepunten door met de projectleider en uitvoerder zodat iedereen weet wat er moet gebeuren in de komende periode.

Je kan de dag met een goed gevoel afsluiten, je hebt iedereen met tevredenheid te woord gestaan. Je hebt de uitvoering ondersteund daar waar nodig, en je ziet jouw voorbereiding werkelijkheid worden.

En laat je niet afschrikken als je denkt dit past prima bij mij, maar ik heb nog niet alle ervaring of kennis om dit zelfstandig te kunnen doen. Juist doordat we al bij de intake met jouw je kwaliteiten hebben doorgenomen, weten we ook waar we jou nog moeten ondersteunen in je ontwikkeling. Een taak die we met veel plezier gaan doen en waarvoor we binnen Equans een goed loopbaanbegeleiding methodiek voor hebben ingericht.

Dit breng je mee

 • Je hebt een opleiding afgerond in de richting van elektrotechniek.  
 • Je beschikt over goede materiaal kennis wat er in industriële (elektrotechnische) installaties wordt toegepast.
 • Je hebt ervaring in het bouwproces van elektrotechnische installaties om sparringpartner te zijn voor de uitvoerder, projectleiders en richting subcontractors (vanuit je rol in de montage of al in je rol van werkvoorbereider). 
 • Je stelt je professioneel op, bent communicatief vaardig en vindt het leuk om in teamverband gave projecten te realiseren.
 • Je denkt altijd een stap vooruit en bent proactief
 • Je verwerkt de input van de klant en onze aanpak in een planning en houdt deze actueel
 • Je wil je verdiepen in alles wat met techniek te maken heeft
 • Je bent een geboren multitasker en houdt overzicht, ook als het druk is
 • Je bent flexibel en je vindt het niet erg om met zijn allen soms een tandje bij te zetten als dat nodig is
 • Je bent klantgericht dat betekent dat je klanten op je kunnen bouwen en dat zij hun behoeften met je delen

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde Equans concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon, en een leaseauto bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Zo kun je solliciteren
Spreekt de vacature je aan? Voor vragen kan je contact opnemen met Lilian van Son op 06 126 183 94 of per mail [email protected].

Wij zijn Equans
Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Bij Equans werken we met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. We richten ons op complexe (nieuwbouw)projecten, klantspecifieke opdrachten, services & onderhoud en kennisontwikkeling. We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Onze opdrachtgevers waarderen het dat we ons eerst inleven in hun behoeften voor we een oplossing op maat aanbieden.