Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde

Dit ga je doen als Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde

Als Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde binnen de afdeling Klant Specifiek Werk (KSW) kom je te werken binnen het team dat zich specifiek richt op twee vaste klantlocaties in Maastricht. Dit team pakt diverse multidisciplinaire klussen en projecten op bij deze utilitaire klanten. Afhankelijk van de grootte en aard van de projecten werk je samen met, merendeels, vaste collega’s van diverse disciplines en richt jij je op de werktuigbouwkundige werkvoorbereiding. Daarnaast wordt van jou als werkvoorbereider verwacht, dat je overlegt met de monteurs op locatie en aanwezig bent op locatie voor opnames en werkoverleggen.

 

In de rol van Werkvoorbereider Werktuigbouwkunde zorg je ervoor dat de Werktuigbouwkundige kant van de klussen en projecten gedegen voorbereid wordt. Hierbij neem je gangbare werktuigbouwkundige installaties zoals CV / koeling, luchtbehandeling, sanitair, medische gasseninstallaties, speciale waterinstallaties en drinkwaterveiligheid voor je rekening. Verder ben je als Werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Zorgdragen voor de werktuigbouwkundige werkvoorbereiding zodat multidisciplinaire projecten gerealiseerd kunnen worden. Je zorgt ervoor dat organisatie, werkmethoden, planning, inzet van mens en middelen, ARBO en kwaliteitszorg worden meegenomen in de voorbereiding en project gedegen worden voorbereid.
 • Je zorgt voor een gedegen projectadministratie en levert deze aan bij de projectleider, zodat de voortgang en gemaakte kosten gedurende de looptijd van het project goed bijgehouden kunnen worden.
 • In overleg met de uitvoering en projectleider zorgdragen voor een optimale bezetting op de diverse lopende klussen en projecten.
 • Onderhouden van contacten met de klant, leveranciers en onderaannemers, nevenaannemers en afdelingen binnen Equans, zodanig dat dit een effectieve bijdrage levert aan de voortgang van klussen en projecten.
 • Je werkt gestructureerd in diverse programmatuur zoals calculatieprogramma’s en financiële programma’s (ACTO en SAP en MS Office pakket).

 

Dit breng je mee

 • Je hebt MBO-4 werk- en denkniveau, door een MBO-4 opleiding werktuigbouwkunde of werkervaring verkregen.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als werktuigbouwkundig werkvoorbereider in de utiliteit.
 • Je bent een echte planner en organiseert graag zaken.
 • Je bent bereid om naast technische ook administratieve werkzaamheden te verrichten.
 • Je bent in staat om lichte engineeringstaken uit te voeren.
 • Je bent leergierig, proactief en ondernemend ingesteld.
 • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal goed.
 • Je bent een teamplayer en werkt graag in multidisciplinair teamverband.
 • Je bent flexibel en werkt gemakkelijk samen met collega’s van andere disciplines.

 

Wat bieden wij je

Een uitdagende job als werkvoorbereider binnen het KSW-team voor twee vaste klantlocaties in Maastricht. De afdeling KSW biedt jou als installatietechnisch professional de ruimte om mee te werken aan uitdagende klussen en projecten. Op de afdeling heerst een open cultuur, waar input en betrokkenheid gewaardeerd en aangemoedigd wordt. Daarnaast ligt er een focus op de verbetering van processen en wil de afdeling zichzelf blijven verbeteren, waardoor er voor jou als professional altijd doorgroeimogelijkheden zijn in zowel diepte als breedte.

 

Naast deze zaken biedt Equans jou een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij deze functie horen daar ook een laptop en telefoon bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

 

Zo kun je solliciteren

Spreekt deze uitdagende baan je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Joey Schmeitz via [email protected] of telefonisch op 06-83301325.

 

Wij zijn Equans

Equans is internationaal marktleider in technische dienstverlening en maakt deel uit van de internationale en beursgenoteerde Bouygues Groep. Met in Nederland 6.000 medewerkers op 29 locaties, beschikken we over een uitstekende technische knowhow. We ontwerpen, bouwen, beheren, innoveren, financieren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Ook zetten we duurzame oplossingen op maat in om de gebouwen, installaties, systemen en processen van onze klanten te optimaliseren. Gebieden, steden, gebouwen en energie-en transportsystemen maken we efficiënt en veilig en verbinden ze met elkaar. Hierdoor helpen we onze klanten in het realiseren en versnellen van de 3 grote transities: de energie, digitale en industriële transitie.

 

Equans Zuid-Nederland biedt bedrijven en instellingen in Zuid Nederland duurzame technische dienstverlening. Dankzij onze technische kennis en passie realiseren we voor onze klanten oplossingen op het gebied van elektrotechniek, verwarming, koeltechniek, ventilatie, airconditioning, safety & security, sprinkler en utilitaire en industriële automatisering. Binnen deze vakgebieden richten we ons vooral op grote en complexe projecten en ontzorgen we de klant in zowel nieuwbouw, renovaties, revisies en onderhoud & beheer.