Leidinggevende worden, specialist binnen Engineering óf je ontwikkelen tot Projectleider, Business Developer of Contractmanager, het kan allemaal bij Equans! Benieuwd naar de verhalen van onze Trainees? Lees hoe Oline, Eray, Nick en Aïsha hun Traineeship ervaren!

Eray Albayrak, Trainee Engineering bij Infra & Mobility – Technisch Traineeship

Wat mij aanspreekt aan het Traineeship Engineering:
“Toen ik mijn diploma had behaald, dacht ik dat ik wel klaar zou zijn met leren, maar zodra ik mijn kennis moest gaan toepassen, bleek de techniek toch niet ideaal te werken. Het Technische Traineeship heeft mij geholpen om mijn kennis om te zetten in de praktijk, door middel van training maar vooral ook behulpzame collega’s.”

Mijn leukste opdracht als Trainee:
“Een van de industriële klanten van Equans wilde hun fabriek herinrichten en uitbreiden. Dit is een hele klus omdat techniek over de jaren is veranderd en niet alles in de nieuwe situatie zo goed past als in de oude. Ik was binnen dit project een van de engineers die de nieuwe situatie mocht ontwerpen. Om dit te kunnen doen, heb ik zowel elektrische schema’s bestudeerd als in de fabriek rondgelopen om alles ter plekke in kaart te brengen. Wat ik zo leuk vond aan deze opdracht is dat je continu uitgedaagd werd en daarbij ook de vrijheid krijgt om naar een oplossing te zoeken. Hier leer je het meeste van.”

Dit had ik nooit verwacht…
“Hoe divers het werk is. Tijdens mijn Traineeship heb ik van alles gedaan, van blokschema’s en tekeningen maken van een nieuwe ontwerp tot in de kelders van een brug rondlopen om de route van kabels te bepalen. Dat de ontwerpen die ik tijdens mijn Traineeship heb gemaakt, intussen al gebouwd zijn én werken is heel leuk om te zien.”

Wat wil je toekomstige trainees meegegeven?
“Maak van het Traineeship het beste wat bij jou past. Het Traineeship bevat technische trainingen en soft skill workshops, maar er is ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hier moet je wel zelf achteraan gaan door je wensen en ambities aan te geven, dan zul je zien dat er heel veel mogelijk is.”

> Klik hier voor meer informatie over het Traineeship Engineering & Automation

Oline van Wijnen,  Trainee bij Equans – Management Traineeship

Waarom ik voor Equans heb gekozen:
“Werken bij de grootste technisch dienstverlener van Nederland heeft zo zijn voordelen. Je krijgt de mogelijkheid om bij veel verschillende klanten in de keuken te kijken en je interesse breed te ontwikkelen. Bovenal, je werkt samen met veel ervaren technische mensen die je iedere dag uitdagen.”

Mijn leukste opdracht als Trainee:
“Ik heb een rol mogen spelen in de totstandkoming van een nieuw werkproces bij een grote klant in de procesindustrie. Ik kreeg de positie om bij de klant op strategisch niveau nauw betrokken te zijn in de ontwikkeling van het partnerschap, maar was ook bezig in de operatie om verbeteringen in het werkproces door te voeren. Uiteindelijk stond ik zelfs te sleutelen tijdens een onderhoudsstop met de mannen op de werkvloer!”

Dit moet je echt weten:
“Het bedrijf heeft een hands-on mentaliteit en enorm fijne collega’s, met wie ik iedere dag met veel plezier samenwerk.”

> Bekijk de vacature voor het Management Traineeship

Nick Amels, Trainee bij regio Noord – Business Traineeship

Wat mij aanspreekt aan het Traineeship:
“Het Traineeship is in mijn ogen de perfecte overgang van het studentenleven naar het werkende leven. Binnen het Traineeship word je veel ruimte gegeven om Equans zoveel mogelijk te leren kennen, maar ook om uit te zoeken welke rol binnen het bedrijf bij je past. Dit allemaal terwijl je veel collega’s leert kennen in een korte tijd, verschillende klanten meemaakt en veel samenwerkt met zowel ervaren collega’s als mede-trainees.”

Mijn leukste opdracht tot nu toe:
“Momenteel heb ik het erg naar mijn zin bij onze locatie in Zwolle. Hier houd ik mij bezig binnen de utiliteit met allerlei klussen die voortkomen uit ons onderhoudscontract. Veelzijdige projecten die uiteenlopen van kleine verbouwingen tot totale vervangingen van systemen. Zo zie ik in korte tijd veel van onze klanten en leer ik verschillende technieken kennen.”

Dit had ik nooit verwacht…
“Ik ervaar veel vrijheid als trainee. Aan het begin van mijn Traineeship ontving ik een schema met de inhoud van mijn Traineeship. Al snel hoorde ik van andere trainees dat er binnen dit schema veel ruimte is om je eigen pad te kiezen. Er is heel veel mogelijk, zolang je maar pro actief bent.”

> Bekijk de vacatures voor het Business Traineeship

Aisha Mientjes, Trainee Projecten bij Infra & Mobility – Business Traineeship

Waarom ik voor Equans heb gekozen:
“Omdat het een groot bedrijf is met een kleinschalige cultuur. Als Trainee krijg je alle vrijheden om je door een grote organisatie te bewegen, terwijl je toch ook veel verantwoordelijkheden mag dragen. Door de ervaring die Equans heeft met het organiseren van Traineeships gaan afdelingen en projecten heel flexibel met je om en is er veel ruimte voor eigen invulling! Ook vind ik de ambities van Equans heel interessant en werk ik graag op een hele directe manier mee aan het versnellen van de belangrijke transities in Nederland.”

Mijn leukste opdracht tot nu toe:
“Al mijn opdrachten zijn op een hele unieke manier leuk en leerzaam, toch heb ik bijzonder veel zin in mijn nieuwe opdracht. De komende maanden ga ik me bezighouden met energieneutraliteit en CO2 besparing bij een groot laadpalencontract in de gemeente Rotterdam en omstreken. Ik vind het erg gaaf om alle innovatieve en duurzame beloftes uit de contractovereenkomst ook echt tot uitvoering te brengen.”

Dit had ik nooit verwacht…
“Dat ik met mijn achtergrond me zo thuis zou voelen bij een bedrijf in de infrastructuur en mobiliteit! Ik heb Nanobiologie gestudeerd, een studie waarbij de focus ligt op fundamenteel (bio)medisch onderzoek, iets heel anders dus. Toch voel ik me bij Equans goed op mijn plek en maak ik in rap tempo kennis met een geheel nieuwe sector. Bij Equans heb ik geleerd dat motivatie, assertiviteit en ambitie vele malen belangrijker zijn dan studie-achtergrond.”

> Bekijk de vacatures voor het Business Traineeship