Frans is uitvoerder en een echte elektroman. Al sinds 1984 werkt hij voor Equans. Eerst als inlener en nu al meer dan 15 jaar in dienst. Ook als onderdeel van de ‘oude garde’, werkt hij nog steeds met veel plezier dankzij zijn recept voor werkplezier: leuke collega’s, variatie en blijven leren.

Samenwerken aan kwaliteit

Op dit moment werkt Frans aan een project bij de Gasunie, waar koelmachines voor de luchtinstallatie geplaatst worden. “Ik ben trots op de kwaliteit die we daar samen met de Gasunie én de jongens in het veld neerzetten.”

Elke werkdag is anders

Hoe een typische werkdag eruit zien? “Die is elke dag anders. Ik stuur de monteurs aan, controleer werkvergunningen en maak de papieren voor inbedrijfstelling in orde. En ik mag regelmatig de handen uit de mouwen steken om mee te helpen in het veld. Zo blijf ik nieuwe dingen leren.”

Leuke collega’s

“Het allermooiste aan mijn werk vind ik de samenwerking met collega’s. Er is veel knowhow in de organisatie en als ik ergens niet uitkom, kan ik mijn collega’s altijd bellen en vragen: hoe zou jij dat doen?”

Doorgroeien van monteur tot uitvoerder

“Ook vind ik variatie in mijn werk belangrijk. Bij Equans zit dat wel goed; geen project is hetzelfde. Daarnaast helpt het dat ik nog graag nieuwe vaardigheden leer en daar de ruimte voor krijg. Zo heb ik in mijn tijd bij Equans al onwijs veel cursussen gedaan, waardoor ik door kon groeien van leidinggevend monteur tot uitvoerder.”

Ook interesse in een traineeship bij Equans?

Kijk hier voor alle mogelijkheden.