Nils Plantinga (28) begon in september 2020 bij Equans als Management Trainee. Zijn laatste opdracht als trainee deed hij bij een projectenafdeling en dat beviel hem zo goed, dat hij wilde blijven. Die kans kreeg hij en inmiddels mag hij zichzelf al een jaar projectleider noemen.

Springplank voor je carrière

“De kansen die ik de afgelopen twee jaar kreeg, laten het vertrouwen zien dat je van Equans krijgt na een traineeship. Voor mij was het echt een springplank voor een leuke carrière binnen Equans. Als trainee bouw je snel een netwerk op binnen de organisatie, waardoor ik veel collega’s van andere vestigingen ken. Dat komt in mijn huidige rol goed van pas.”

Van stikstof- tot suikerfabriek

“Het leukste aan werken voor Equans vind ik de diversiteit van de projecten. Zo heb ik onder andere meegewerkt aan een project voor een koffiefabriek, een suikerfabriek en een stikstoffabriek. Elke klant heeft een eigen manier van werken, daar leer je ontzettend veel van en het zorgt ervoor dat elke dag anders is. Ook werk ik samen met bevlogen collega’s. Op onze afdeling hebben we een goede mix van projectleiders, van jong tot oud. Het werken met deze schat aan ervaring is voor mij erg motiverend en geeft me steeds meer bagage.”

Veel vrijheid en aanpakken wat je leuk vindt

“Ook krijg ik bij Equans veel vrijheid en verantwoordelijkheid in mijn werk. Zo ben ik nu verantwoordelijk voor een project binnen de industrie. Wel kan ik altijd op een ervaren projectleider terugvallen en met hem sparren, mocht dat nodig zijn. Daarnaast is thuiswerken geen probleem en word ik echt beoordeeld op mijn werk, niet op de tijd die ik volmaak. En ik kan bij mijn leidinggevende aangeven wat ik leuk vind om te doen. Zolang mijn werk het toelaat, mag ik alles aanpakken.”

Ook interesse in een traineeship bij Equans?

Kijk hier voor alle mogelijkheden.